Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Kochani! W końcu zrobiło sie ciepło i miło. Nie zapeszając... bo ostatnio te piękne dni nie utrzymywały się zbyt długo ;:204 Jestem bardzo zadowolona z przezimowania moich jesiennych róż, jedyna, która nie popisała się jakos przesadnie to English Garden - a niby austinka... Ale pędy miała czarne, poza jednym zielonym, na którym wyrósł listek, przycięłam przy samej ziemi ;:145 No zobaczymy... Ale generalnie, wszystkie pięknie się spisały!

Obrazek

Obrazek

Z powojników tez jestem zadowolona, martwiłam się o 3, ale okazało się, że już wszystkie poza jednym ruszyły. Te które lekko przymarzły, odbiły z korzenia ;:138 Jedyny, który mnie jeszcze martwi, to (o dziwo) Błękitny Anioł :shock: No znaku życia nie przejawia, nawet najmniejszego. Fakt, że był moim pierwszorocznym nabytkiem, ale kwiatów miał masę. Jestem zaskoczona, bo miałam Bł. Anioła za odmianę-terminatora... Ale wiem, że jeszcze trzeba mu dać szansę, może zaspał :wink:

Obrazek

Obrazek

Tulipanko - Wiolu, dziękuję. Myślę, że w przyszłych latach szpalerek się zagęści i będzie jeszcze ładniejszy ;:108

Obrazek

Aniu - Annes, no przecież! Puszkinia - dziękuję ;:168

Obrazek

Obrazek

Aniu-Annes, Aneczko, Iwonko, Ewelinko, Marlenko, Dorotko, ja coś czuję będę fanką jesiennego sadzenia róż, co nie zmienia faktu, ze jak zimą najdzie ochota na nowe odmiany, to warto sadzić wiosną i nie czekać. W końcu następny sezon będą już dobrze zadomowione, dużo lepiej niż te powakacyjne. Z tego co czyta,. większość z nas woli termin jesienny, ale i tak wszystkie sadzimy i wiosną i jesienią - co poradzić, taki los ;:306

Obrazek

Obrazek

Sabinko, nie mogę rozgryźć tych hiacyntów... Myślałam, że rzeczywiście niedokarmione jakieś. Ale teraz patrzę na passion apricot - grube i wypasione, a obok biedne i cherlawe fioletowe. Więc to chyba nie jest kwestia ani stanowiska, ani podłoża... ;:153

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Soniu, całe szczęście nie odchorowałam tego sadzenia 8-) Upiekło mi się... A jak wyjdzie z tymi donicami, zobaczymy. Oczywiście będę Wam pokazywała jak się sprawy mają ;:333

Obrazek

Mariusz, kociambra :;230 Bardzo mi sie to określenie podoba, zapożyczę sobie :lol:

Obrazek

Dominiko, zapraszam (zwłaszcza, że koleżanka po fachu :wink: ), mam nadzieję, że będzie co pokazywać :wink:

Obrazek

Obrazek

-- 10 kwi 2017, o 13:56 --

cdn :wink:
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Olu - Wrigley, witaj! Bardzo miło Cię gościć, a tym bardziej czytać pochwały :wink: Uważam, że sitaka ogrodzeniowa jest fantastycznym miejscem na pnącza. Sama w sobie nie jest zbyt atrakcyjna, clematisom się po nich super pnie, więc wilk syty i owca cała :)
Na róże nie mogę narzekać, fajnie przezimowały, tylko z English garden jest słabo, ale sądzę, że przeżyje :roll:
Jeżeli chodzi o te "oczka" kamienne, to sa to gotowe okrągłe płytki kamienne kupione w Leroy Mer. - polecam, bezproblemowe, a efekt fajny.

Obrazek

Ewelinko, oczywiście, ze puszkinia, jak napisaliście, to doznałam oświecenia - jasne, że tak :D Donice najbardziej mnie martwią w kontekście zimowania. Ale podobno w czasie upałów zapewnić różom odpowiednią ilość wody, to też nie taka prosta sprawa... Zobaczymy! :)

Obrazek

Małgosiu, Clem, miałaś rację, te w donicy już ruszyły. Został jeszcze tylko jeden nieboraczek - Błękitny Anioł... Liczę, że też się zbierze ;:65

Obrazek

Aga - jagusia, hm.. no nie wiem, jak kupowałam te hiacynty, to na opakowaniach były piękne, grube i pełne :? Wolałabym jednak takie :wink:
Serio, wszystkie róże jeszcze śpią? Co roku tak późno ruszają, czy masz podejrzenia, ze źle przezimowały? :(

Obrazek

Gosiu, Margo, nie strasz, ja tak czekam na te moje pierwsze kwiaty. Zaryczę się jak nic nie ujrzę :wink:

Obrazek

Mam nadzieję, że ten tydzień będzie łaskawszy pogodowo! Ściskam Was, Szaleni Ogrodnicy! ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu u mnie też powojniki ruszyły,ale co roku nie jestem nimi zachwycona.Jedynie bylinowe mogę pochwalić i cieszyć się kwiatami.
Mam Błękitnego Anioła z 7 lat i to prawda,że w drugim roku był najładniejszy,a potem już nie bardzo.
Mam też Krakowiaka (viticella),ten co roku mnie zadziwia,chyba muszę sobie podobnego zakupić.
Hiacynty z Lidla ładnie zakwitły,ale miały być błękitne i niebieskie,a są tylko niebieskie tak jak u Aneczki ;:108
Miło się czyta,że róże dobrze przezimowały,moje też w miarę sobie poradziły.Teraz tylko czekanie na czerwiec ;:333
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Aniu, no zobaczymy jak będzie z moimi powojnikami w tym roku, ale generalnie nie mogę na nie narzekać. Błękitnemu daję szansę, żeby się zebrał, inaczej będę wszędzie obalała jego dobrą sławę :wink: W ogóle to muszę przygarnąć jakiegoś z grupy Antragene, u Aneczki jest cały w pąkach, kwitnący clematis w kwietniu to musi być coś ;:152

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

A teraz... uwaga :lol: Nasz nowy ogrodowy obiekt, synek bardzo zadowolony z realizacji tej inwestycji :tan Żeby tylko tak wiać przestało i mógł zacząć normalnie korzystać :roll:

Dla uważnych - synek wbrew pozorom jest na tym zdjęciu ;:306

Obrazek

I różne inne gadżety powbijane w to tu to tam:
Obrazek
Obrazek

Życzę wszystkim bezwietrznej reszty tygodnia ;:3
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Zdjęcie z synem powiększyłem i dopiero kawałek nogi z butem dojrzałem :D
jagusia111

Post »

Aniu jedna na pewno źle przezimowała bo ma ciemne łodygi. Może odbije z korzenia. A pozostałe mam nadzieję czekają na cieplejsze dni. Moje dwie sąsiadki, które mają róże też mówią, że kiepsko ruszają.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Brawo dla tego Pana! ;:138 Jest chowająca się noga :D

Aga, przykro mi :( Ale może się jeszcze zbiorą do roboty jak poczują porządne słoneczko ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ja też widzę nogę ;:oj Fajny domek,ale zabawa będzie na całego ;:333
Ostatnio przeglądałam zakupy z jesieni tzn fotki i mam udokumentowane,że sadziłam hiacynty żółte City Harlem i fioletowe Woodstock.
No niestety na rabatach ich nie widzę,czekam jeszcze,może jak się poprawi pogoda to już będą ;:224
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu muszę bliżej przypatrzeć się tym płytkom w LM. Zwłaszcza, że sklep jest obok mnie.
W necie nie mogę znaleźć, napisz mi proszę czy składaliście każdy kwiatek z kilku elementów czy jeden kwiatek to 1 gotowy element?

A nóżkę synka też dojrzałam. Nasz młody miał bardzo podobny domek,a pod nim piaskownicę:) Ale kiedy podrósł, domek pojechał - dosłownie - na taczce do jednej z forumkowych ogrodniczek tuż obok nas :)
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu - czy pod niebieskiem barwinkiem jest biały?
Ja kupiłam w ubiegłym roku różowy ale jeszcze nie kwitnie. A niebieskie w tym roku kwitną jak mało kiedy...
Piękne hiacynty.
Czosnki pokazały już glówki, moje ozobne - też :tan
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Błękitny Anioł jeszcze śpi? :shock: dziwne... to jeden z pewniaków w moim ogrodzie...
Domek świetny, synek będzie miał gdzie szaleć ;:215

Annes też posadziłam jesienią m.in. City of Haarlem i Woodstock, mają pąki, ale jeszcze nie kwitną :D
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani, jednak Najwyższy potrafi załatwić pogodę :wink: U mnie jest przepiękna Wielkanoc. Co prawda zimno, ale słonecznie. I to się liczy po paru dniach deszczu :D

Aniu - Annes, zabawa w domku byłaby, gdyby dało się wyjść na dwór - w ostatnich dniach musieliśmy podziwiać domek z okna...

Ja też mam City of Haarlem, obawiam się, że jak się jeszcze nie pokazały, to już nie ma szans :( Moje teraz wyglądają tak, jeszcze nie są w pełni rozwinięte:

Obrazek

Olu - Wrigley, płytki robiliśmy jesienią, możliwe, że już ich nie mają? :roll: Kładło się je super, każdy kwiatek to jedna cała, gotowa płytka ;:215
Nasz domek czeka na lepszą pogodę, dopiero dziś przestało padać - w końcu... :)

Obrazek

Beatko - Beaby, tak, mam barwinki niebieskie i białe. U mnie zaczeły kwitnąć właściwie jednocześnie.

Obrazek

Małgosiu, Clem, też mnie to dziwi, że Bł. Anioł sie jeszcze nie obudził. Przez ostatnie 3 dni do niego nie zaglądałam, bo lało, muszę dziś iść zobaczyć czy dał znak życia... Też uważałam, że to pewniak i tak na niego liczyłam... :roll:

Obrazek

Moi Drodzy, dziś, w tym szczególnym dniu, chciałabym Wam życzyć dużo Wiary, Nadziei i Młości - wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego! ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Białe barwinki widzę po raz pierwszy u Ciebie. Ale może już je wcześniej gdzieś kiedyś widziałam tylko nie wiedziałam, że to barwinki, bo nie wiedziałam, że bywają i białe. Też są śliczne. ;:108
A Twoje sasanki zostawiają swoje kolorki co roku? Bo widzę, że masz białe i czerwone. Ja mam na razie tylko białe i nie wiem czy nogę dokupić inne kolorki. Bo raczej byłyby dość blisko siebie.
Również wszystkiego dobrego! ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ja też widziałam buta ;:138 . Bardzo fajny domek ;:333 . Synek na pewno będzie zadowolony ;:138 . Moje dziewczyny też pewnie chciałyby coś podobnego ;:224 a przynajmniej ta młodsza by wariowała . Póki co ma obiecaną trampolinę ;:131 . Spokojnego i udanego świętowania jutro Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też po południu była słoneczna pogoda
Ale zimno bardzo.
Trzeba znowu zimowe kurtki i buty wyjmować
A już tak ładnie było
Tym brakiem kwitnienienia sie nie przejmuj.
Ogrodnik jest cierpliwy, musi taki być :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”