Mój ogród wśród łąk część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 6

Post »

Małgoś Ty kusicielko... ;:168
Mówisz że mam jeszcze raz z nią spróbować? Pomału się łamię, już obmyślam gdzie by jej było najlepiej...
Tymczasem dalej nie mam żadnych nasion kupionych. ;:224 Jedynie w pudełeczku parę pozostałości z zeszłego sezonu.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

_oleander_ - Wierzę w Ciebie ;:196 ;:333 Masz altanę i możesz ją obsadzić pięknymi pnączami, u mnie powoli miejsc do pięcia się coraz mniej, bo wszystko zaanektowały albo róże, albo powojniki. Ale i tak coś wymyślę dla moich kobei ;:108

W oczekiwaniu na te pierwsze, ciepłe, wiosną pachnące dni podglądam co tam nowego na moich parapetach się kluje.
Zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre za szybko posiałam, ale niebawem wystawię szklarenkę i jakoś damy radę z moimi podopiecznymi. No cóż począć, jak paluchy zaswędzą ;:224

Por pokazuje swoją czuprynkę i bardzo mnie taki widoczek cieszy, oj bardzo.

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

W odstępach był wysiany :?:ładnie skiełkował. Widać że nasiona były świeże, nie stare. Też się przymierzam do wysiania...poczekam jeszcze trochę. Parapety nie są z gumy, kwiaty też muszą się zmieścić :) Lista chciejstw rośnie ;:108
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Por wystawił dopiero kolanko! :wink: Ale widok uroczy, niech mu się dobrze rośnie i szybko prostuje nóżkę i wyciąga z ziemi tą czuprynkę ;:3

Ja też za szybko niektóre posiałam, ale co zrobić, jak się tak trudno opanować? :wink:
U mnie te z było rano -9,5, i ani milimetra śniegu ;:173 Dobrze, że idzie ciepełko i słonko, byle do wiosny :wit
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Przecież te sikorki to właśnie z wdzięczności do Ciebie przylatują ;:108 Takie dostają przysmaki,to jak miałyby być niewdzięczne?
Pozostałe kobee może jeszcze wyjdą, chociaż to już mniej pewne. Ale te co już są całkiem dorodnie wyglądają. Ja będę siała dopiero w marcu. I tak nie wiem, jak się ze wszystkim pomieszczę. Do dyspozycji mam tylko jeden parapet, eM nie chce słyszeć o pokojowej szklarence w pokoju ;:222 Mróz ciagle trzyma, ale przynajmniej jest śnieg.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

U mnie por, seler jeszcze siedzi, sałata, pomidorki, papryka już wkrótce do pikowania.
Pieluchy mam masz rację to był materiał - moja wnuczka śmieje się, że to szmaty. Mam jeszcze dwa ręczniki frote które jak syn przyjeżdża to tylko nimi się wyciera ale to był gatunek a nie teraz nawet nie wciąga wody.
Ptaki to taki wdzięczny temat ciągle obiecuję sobie kupić lornetkę i co? gapa zapominam.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - Siałam pora tak jak umiem, nic nie układałam pod rządek. Ładnie wyszło, prawda? Nasionka kupowałam w tym sezonie polanowskie, jak na razie jestem zadowolona.Moje parapety już pozapełniane, dzisiaj się przenoszę do szklarenki pokojowej, z którą już większość domowników się oswoiła :wit

Aguś - Dzięki temu, że słoneczko dzisiaj pięknie operowało mój por prostuje swoje kolanka.
Idzie wiosna, dzisiaj było cudowne słoneczko, dzień bez mrozu :uszy

Iwonko - Mój M też kręcił nosem dwa lata temu, jak wtargałam świeży zakupiony mebel ( szklarenkę ) do salonu. O przepraszam, on mnie zastał jak składałam to cudo w całość, nawet mi pomógł. Już się przyzwyczaił, a dla mnie to jest naprawdę duża wygoda. Lubię mieć ładnie na parapetach, a zebrane w jedno miejsce wszystkie kuwetki naprawdę porządkują przestrzeń i jest to wygodne podczas prac pielęgnacyjnych. Dzisiaj Walentynki, działaj :wink: :lol:

Aniu - Ja też mam problem z lornetką. Zawsze zapominam, że powinnam ją sobie zakupić, będzie lepsza frajda w podglądaniu....świata ptaszków. Ja pomidorów i papryk jeszcze nie siałam, ale powoli zacznę od ostrych odmian. Pomidory zawsze po 20 marca wysiewam, a papryki na początku. No, ale je nie mam folii. Moje warzywka idą w maju do gruntu. Selery mi już ładnie wschodzą, pory też. Myślę, że ciut za wcześnie posiałam, ale szklarenka pokojowa jest tak dobrze postawiona, przyklejona wręcz do szyby tarasowej, że roślinki mają tam dość fajne warunki świetlne i sobie poradzą. :wit

Datura zniesiona ze strychu, gdzie spokojnie sobie zimowała zaczyna na nowo wegetację. Od zeszłego sezonu jestem zakochana w tej roślinie i już ze mną zostanie. Zwłaszcza, że odkryłam tajniki jej zimowania.

Obrazek

Kobea domaga się powoli przesadzania do większej i wyższej doniczki....koniecznie ze wsparciem.

Obrazek

Kapusta, bardzo wczesna Fantazja.....a moja fantazja kazała ją już siać. W kwietniu pójdzie do gruntu, albo....będą gołąbki :;230

Obrazek

Biała lobelia pięknie pokazała na co ją stać, w przeciwieństwie co do niebieskiej, która ma mnie w nosie. No cóż, biała w tym sezonie powypełnia rabatki.

Obrazek

Te narcyzy pachną obłędnie i są niesamowicie trwałe.

Obrazek

Róże kwitną sobie spokojnie na parapecie, zaraz po przekwitnięciu pójdą do gruntu.

Obrazek

Będąc w wekeend na małej wycieczce, zobaczyłam tak pięknie zaaranżowany ogród. Otacza on zamek na Piaskowej Skale. Pomyślałam o ogrodzie naszej Jagis ;:224

Obrazek

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to ja chcę zobaczyć tą daturę w tym sezonie ;:oj A może się skusisz na fioletową? :wink:
W sumie to napisz, jak zimowałaś, może gdzieś jeszcze kupię, bo też chcę! Tylko to przechowywanie ;:124
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz, sposób na zimowanie datury podpowiedziała mi koleżanka, która tak robi od wielu lat. Jak nadchodzi właściwa pora, czyli nadchodzą przymrozki, to obcinasz drzewo daturowe i razem z donicą wnosisz na strych. Na strychu mam ciemno, temperatura nie spada poniżej zera ( nie śledziłam codziennie, ale około 10 i ciut w górę i w dół przy ostrych mrozach). Nie podlewałam. Niedawno przyniosłam ją do pokoju, podlewam, stoi w pobliżu okna.
Jaka fioletowa datura? Nie widziałam ;:173
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Małgoś, pokaż szklarenkę jak już będzie pełna.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ciemności, powiadasz, bez podlewania i więcej niż dziesięć stopni nawet? Daturo idę po Ciebie ;:oj
A te fioletowe to widzę jednoroczne. No ale są :lol:
O, już wiem, skąd! Tylko nie wiem- białą podwójną, potrójną, żółtą czy różową? Różowa 45zł :| Ale w sumie to trochę niezbyt ten kolor. Zresztą niech babcia wybierze. :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Miałam trzy datury też cięłam przetrzymywałam gdzieś w altance a potem w domu - fakt kwitły super jednak na działce urzędowała mała moja księżniczka wnuczka bardzo lubiała zrywać kwiatki a wiadomo datura nie jest obojętna dla zdrowa jak zawsze babcia nadopiekuńcza podziękowała daturze i wypad ;:145 Zamierzam jednak w tym roku kupić jakiś okazik bo te Anielskie trąby są bezapelacyjnie piękne i dekoracyjne.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja babcia właśnie też miała, ale nie wiem, czemu już nie ma. W każdym razie coś mi majaczy, że też zrywałem :lol: Takie duże kielichy, co się dziwić :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, piękne wysiewy ;:138 A biała lobelia wykiełkowała chyba w 100% ;:224
To znak, że wiosna tuż, tuż. Za chwilę skończy się luty, a potem to już z górki :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu lobelia cię polubiła wyjątkowo, :D pikowania nie zazdroszczę. :roll: Datura tak szybko ruszyła, masz ciepły strych. Zazdroszczę szklarenki. ;:215 Mam częściowo zadaszony taras, więc nawet bez Karola, :) nie mam możliwości trzymania siewek przy oknie tarasowym.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”