Kropelka zaprasza cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.4.

Post »

Witaj Mariolu... :wit
Ależ masz piękne wypasione naparstnice...
Rabatka z funkiami jest tak na słońcu ?... widać że są bardzo zdrowe...
Piękny masz ogród... ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marylu, dziękuję. U mnie piwonie kwitną w tym roku najpiękniej od kiedy są posadzone. Szkoda tylko, że niemal wszystkie kładą sie po ziemi, trzeb pomyśleć o sensownych podporach pod nie. Takiej goździkowej nazwy nie słyszałam... Perukowce kwitną i rosną co roku jak szalone. Każdej wiosny są wycinane jakieś gałęzie boczne, bo mocno się rozrasta na wszystkie strony. Czasami mam ochotę je wywalić, bo mocno zdominowały ogród...

Gabrysiu, u mnie cały ogród jest w pełnym słońcu. Cienia tyle co dają bardziej wyrośnięte rośliny. Funkie są cały dzień na słonku, nie narzekają. Naparstnice to samosiejki. Raz wprowadzone do ogrodu wysiewają się gdzie popadnie i tak tworzą własne kompozycje. Ja je usuwam tylko ze ścieżek, inaczej pozwalam im rosnąć gdzie chcą... Dziękuję i zapraszam :D

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

I są taki grubaski ?.. tzn. te naparstnice... u mnie oblazły je mszyce i mrówki, więc kilkanaście wyrzuciłam, ale parę jeszcze zostawiłam... lubię je..
Piszesz że Twoje funkie dają radę.. kurcze... moje się przypalają, ale ja mam od rana patelnię.. muszę trochę pokombinować i posadzić pod wyższe rośliny...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu- na niektórych naparstnicach też siedziały mszyce, wywaliłam całe krzaczki, mrówek jest u mnie multum, co rusz przy dziabaniu nagle coś mnie chlaśnie w nogę, okazuje się, że stoję na gnieździe mrówek :roll:
Z hostami... wiem, że zalecane są do cienia, ale u mnie są w słońcu, bo innej opcji nie było. Z początku może i je przypalało, ale teraz już dają radę.

Kwiaty z mojego ostatniego różanego zakupu- jeszcze w donicach

Graham Thomas
Obrazek

Chippendale czy Alchymist?

Obrazek

Pąki na Pashminie

Obrazek

Na parapecie
Obrazek

Na studni
Obrazek

Kardynał Wyszyński

Obrazek

Julia Caravon
Obrazek

Polish Spirit
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknych dochowałaś się powojników ;:138 Polisch Spirit ogromny ;:oj Do takiego pnącza potrzebne jest naprawdę silne podparcie. Wymiana pergoli będzie ciężkim przedsięwzięciem, szkoda by było, gdyby róża mocno ucierpiała na tej operacji. Ale rady nie ma, na pewno zrobicie to jak najlepiej będzie można. Wyspa z hostami wygląda cudnie ;:138 I te naparstnice ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Powojniki coraz bardziej chwytają mnie za serce, parę zakwitnie u mnie pierwszy raz :wink: Mariolko w tym roku mam jakby mniej kwiatów na piwoniach, może pączki przymarzły, ale mam taka pełną jasnoróżową i tez pachnie niesamowicie ale w tym roku ma chyba tylko 5 kwiatów. Skoro drzewiasta zmarzła to i te mogły?
Ładne to na parapecie...to petunia?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jaka piękna kompozycja na studni ! ;:224 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaniu, dziękuję! Trudno dochować się w tych doniczkach na studni ładnych kwiatków. Nocą pies lata na wolności, i sika oczywiście po tych doniczkach. Ostatnio coś mi obżarło liście na kocance włochatej...

Marysiu,
to pewnie mamy taka samą piwonię, skoro wygląda i pachnie tak samo :) Na parapecie to surfinia Milion Bells czy jakoś tak... Drobniutkie kwiatuszki, ale obfite kwitnienie...
Iwonko, dziękuję. Mam obawy przed tą wymianą pergoli, opracowuję plan co i jak, czekam aż przekwitnie róża i działamy!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ale cudnie u Ciebie!!!! ;:167

A ten mak (bo to mak?)
Obrazek
wygląda jak taka dobrze napakowana róża, cudny! Sam się wysiewa?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Mariola ale widoki nam serwujesz. To zdjęcie z kamienną ścieżką przepiękne. Maki sieje i nie mam a ponoć się wysiewają.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Bardzo podoba mi się to Twoje hostowisko, jest przepięknie zaaranżowane ;:333 . Co do róż to ja także kupowałam i jesienią i wiosną z floribundy . Potem skusiłam się na przeceny w drugiej połowie kwietnia :roll: . Kupiłam kilka róż ale tylko Pashminy wyglądają kiepsko ;:145 . Kurczę mam nadzieje, że przetrwają. Cudnie u Ciebie ;:138 . Masz piękny ogród ;:333 . Róża to chyba Chippendale bo Alchymist ma inny układ płatków ;:108 . U Ciebie zaczął już Polish Spirit a mój jeszcze się ociąga. Ma jednak mnóstwo paków więc czekam cierpliwie ;:173 . Pozdrawiam i udanego wieczorku życzę :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Alu tak to mak. Pełny, krwiście czerwony. Nasionka dostałam od forumkowej Bogusi. Rozsiał się ładnie po skalnym kręgu i nie tylko. Wcześniej miałam mak ale pusty w środku, nic szczególnego. Ten jest świetny. Jak makówki napęcznieją tzn, dojrzeją- nie ma problemu, mogę wysłać nasionka dalej w świat :)
Obrazek

Ewelina, nie ma tego złego- później zacznie, dłużej będzie kwitł! Mój zaczyna powoli, ale mam wrażenie, że większa część kwiatków jest pod spodem krzaczka. Wszystko przewaliło się pod ciężarem na jedną stronę płotu. Kurczę, gdybym wcześniej wiedziała, ze on da takiego czadu inaczej poprowadziłabym go wszerz płotu. No ale na przyszłość będę wiedzieć!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Mariolu, śliczną masz Hakuro. Bardzo ładnie wygląda rzeka białych kamyków. Piękny czas, gdy piwonie towarzyszą różom. ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczny maczek, moje jeszcze w pączkach i to zielonych, te co się same wysiały bo siałam co jakis czas żeby mieć je dłużej. Piwonie jeszcze ładnie kwitną :D śliczna ta koralowa ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu- wierzbę tnę mocno wiosną, a potem też jeszcze raz, żeby za bardzo się nie rozpanoszyła. A rośnie dość szybko! Cięta intensywnie ma też kolorowe przyrosty, bo zostawiona sama sobie moment dziczeje.
Marysiu i to jest jakiś sposób żeby dłużej cieszyć się kwiatami! Piwonia zachwyca mnie każda- bez wyjątku, a już w tym roku szczególnie, bo trzeba im przyznać, że postarały się!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”