Familokowego ciag dalszy
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Fajne masz fotki z tej komórki 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Jadziu widzę, że Etiude u Ciebie też kwitnie, moja pierwsze kwitnienie w tym roku miała słabsze, ale za to kwitnie praktycznie cały sezon, skromniej ale cały czas ma jakieś kwiaty. W ubiegłym zaś pierwsze miała bardzo ładne ale za to później odpoczywała.
Bardzo podoba mi się jej kolor.
Szałwia piękna
, taką widzę pierwszy raz. Jadziu ja jeszcze zapytam o to jak często pryskasz Bioseptem w sezonie, bo wnioskuję, że trzeba często.
Kicię wygrzewającą się w słoneczku w czasie porannej toalety proszę przytulić i wygłaskać
, bo osobiście nie mogę 
Bardzo podoba mi się jej kolor.
Szałwia piękna

Kicię wygrzewającą się w słoneczku w czasie porannej toalety proszę przytulić i wygłaskać

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne takie wieloletnie - jednoroczne
Jak Ci się sprawuje The Pilgrim?

Jak Ci się sprawuje The Pilgrim?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu jeszcze raz
, kupiłam sobie worek ziemi bo jeszcze parę dni muszę być w Sosnowcu, i posadziłam wszystko, stoi sobie w cieniu na balkonie, i cały czas dumam czym Ci się odwdzięczyć
, że też nie mogłam wyczochrać kiciuni , ale wygłaskaj ją ode mnie.

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękna ta szałwia, super ujęcie!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU pod Pink peace jest kwiat szałwii Amistad niestety jednoroczna lub można ją przetrzymać w chłodzie przez zimę .Kocurek ma swoje za uszami dzisiaj za karę siedzi w domu bo nie miała ochoty przyjść na noc do domu.Niech się porządnie wyśpi, a jutro znów pójdzie na łowy
FLORIANIE dziękuję staram się jak mogę ,zeby zrobić ładne fotki
RENIU
no to miałaś co sadzić
.Te rozetki to Naradka odroślowa.Niech wszystko zdrowo rośnie a mnie było bardzo miło poznać wesołą ogrodniczkę .Dzisiaj juz nic nie robiłam zrobiłam sobie wolne, a jutro rano wezmę się do roboty .Wygłaskam tę nieusłuchaną Agatkę .Oby wszystkie patyczki się przyjęły kurcze miałam dać Ci jeszcze Perowskię
BASIU oczywiście fajne tylko kłopot z przechowywaniem ,lecz myślę ,ze sie uda
DAYSY Pryskam Bioseptem po opadach deszczu przed wszystkim, bo potem następują upały i grzyby szaleją.Ostatnio nie chciało mi się i tak zapanowała jesień w ogródku .Liście żółkną i spadają na potęgę. Jednak Twiggys i serbki zdrowiuteńkie bez plamek .W tym roku nawet Elżbietka złapała plamki co mi się jeszcze nie zdarzyło lecz nie tragicznie
IRENKO jednak lepsze są z aparatu sama popatrz

FLORIANIE dziękuję staram się jak mogę ,zeby zrobić ładne fotki
RENIU

BASIU oczywiście fajne tylko kłopot z przechowywaniem ,lecz myślę ,ze sie uda
DAYSY Pryskam Bioseptem po opadach deszczu przed wszystkim, bo potem następują upały i grzyby szaleją.Ostatnio nie chciało mi się i tak zapanowała jesień w ogródku .Liście żółkną i spadają na potęgę. Jednak Twiggys i serbki zdrowiuteńkie bez plamek .W tym roku nawet Elżbietka złapała plamki co mi się jeszcze nie zdarzyło lecz nie tragicznie
IRENKO jednak lepsze są z aparatu sama popatrz

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu całą przyjemność po mojej stronie
, właśnie miałam pytać co to te rozetki, a już sobie zapisuje, a czy Ty sadzisz tulipany?Masz te lodowe odmiany?

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
A jakie to "lodowe" odmiany tulipanów ?
Kilka dni mnie nie było i wpadłam zobaczyć, co u Ciebie kwitnie.
Astry, już swoim kwitnieniem zapowiadają jesień u mnie jeszcze niestety, nie.
Jeszcze trzeba poczekać. Dalia Black Jack kolor ma niesamowity
można na nią patrzeć i podziwiać ,bez końca.

Róże u Ciebie zawsze jakieś upiększają ogród.
Kilka dni mnie nie było i wpadłam zobaczyć, co u Ciebie kwitnie.
Astry, już swoim kwitnieniem zapowiadają jesień u mnie jeszcze niestety, nie.
Jeszcze trzeba poczekać. Dalia Black Jack kolor ma niesamowity
można na nią patrzeć i podziwiać ,bez końca.

Róże u Ciebie zawsze jakieś upiększają ogród.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu u ciebie liście róż takie ładne, u mnie jakaś zaraza wlazła , plamy brązowe i liście opadają , piszesz , że pryskałaś Bioseptem , ja opryskałam teraz topsinem czy to coś da , proszę o rade fachowca

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BOŻENKO ja już niczym nie pryskam. Niech liście opadają to chociaż wyzbieram te chore do zimy i grzyb nie będzie się rozmnażał.U mnie też szaleje choroba lecz nie tragiczna, bo na razie nie mam gołych róż .jednak jak teraz przyjdą deszcze to chyba wszystko zacznie chorować
MARYSIU z ciekawości też obejrzałam co to za lodowe tulipany .Benex wypuścił nową serię lodowych tulipanów .Ice cream i jeszcze jedne widziałam dzisiaj w OBI, lecz cena mnie zaskoczyła i spasowałam po 3- 4 zł za cebulkę to wychodziło .Black Jack ma cudny kolor także w realu jest nawet bardziej ciemna niż na fotce prawie czarna.Szkoda tylko ,że późno kwitnie bo dopiero teraz zaczyna i do chłodniejszych regionów raczej bym jej nie polecała
RENIU nie mam tych lodowych odmian lecz widziałam dzisiaj parę z nich w OBI .Jednak cena skutecznie mnie zniechęciła kupiłam tylko paczkę tulipanów Gawota .Bardzo mi się podobają bo już je miałam tylko sporo cebulek mi nie zakwitło.Na razie wszystkie wykopane są w koszyczkach w altance

MARYSIU z ciekawości też obejrzałam co to za lodowe tulipany .Benex wypuścił nową serię lodowych tulipanów .Ice cream i jeszcze jedne widziałam dzisiaj w OBI, lecz cena mnie zaskoczyła i spasowałam po 3- 4 zł za cebulkę to wychodziło .Black Jack ma cudny kolor także w realu jest nawet bardziej ciemna niż na fotce prawie czarna.Szkoda tylko ,że późno kwitnie bo dopiero teraz zaczyna i do chłodniejszych regionów raczej bym jej nie polecała
RENIU nie mam tych lodowych odmian lecz widziałam dzisiaj parę z nich w OBI .Jednak cena skutecznie mnie zniechęciła kupiłam tylko paczkę tulipanów Gawota .Bardzo mi się podobają bo już je miałam tylko sporo cebulek mi nie zakwitło.Na razie wszystkie wykopane są w koszyczkach w altance

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu dalii Black Jack i wielu innym słoneczko nie poskromiło kolorów - w tym sezonie głębokie i wysycone barwy .
Róże rozrosły się i faktycznie ogromne okazy a nie tak dawno sadzone "jak dbasz - tak masz"
Dobrze im u Ciebie ale potrzebują sporo miejsca.
Mnie też hortensje niektóre rozrosły się i przejście chodnikiem głównym pod koniec kwitnienia gdy kwiaty lekko się przewieszają zaczyna być problemem.
Pewnie wiosną będę ograniczać ilość pędów a szkoda ...
Pozdrawiam
Róże rozrosły się i faktycznie ogromne okazy a nie tak dawno sadzone "jak dbasz - tak masz"
Dobrze im u Ciebie ale potrzebują sporo miejsca.
Mnie też hortensje niektóre rozrosły się i przejście chodnikiem głównym pod koniec kwitnienia gdy kwiaty lekko się przewieszają zaczyna być problemem.
Pewnie wiosną będę ograniczać ilość pędów a szkoda ...

Pozdrawiam
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Czyli Black Jacka do mnie nie polecasz? A jakbym go posadziła do doniczki już w kwietniu, to może wtedy by zakwitł? On taki piękny
Tulipany Ice Cream posadziłam w ubiegłym roku i żaden mi nie wylazł
Jadziu, dzielisz nasionka dziurawca barwierskiego? Jeżeli zostanie Ci nasionko, to może mi podeślesz?

Jadziu, dzielisz nasionka dziurawca barwierskiego? Jeżeli zostanie Ci nasionko, to może mi podeślesz?
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piszesz, że zbierasz chore liście z róż. Ale u Ciebie jest mnóstwo krzaków róż!
Ja mam dwa i mam aż za dużo tego zbierania listków więc co dopiero u Ciebie?