Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

U mnie ostatnie 2 dni były ogrodowo bardzo przyjazne jutro także jest taka prognoza bo później znowu spiekota! :roll: Tak się porobiło ostatnio, że mieszkam w najcieplejszym mieście w kraju! ;:131 Wolę zdecydowanie niższe temperatury chociaż ja daję radę ale mój eM unika jak tylko się da ..Więc muszę i ja spędzać najcieplejsze godziny w domu i jedziemy dopiero po południu na działkę ale dla mnie to mało... ;:131 i tak szybko mija to lato.. ;:oj .
Dużo się u Ciebie dzieje na rabatach Lucynko jest tak kolorowo i obficie ;:63 ...u mnie jednorocznych niewiele więc tak barwnie w tej chwili nie jest...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jaka ulewa? ;:oj
U mnie raptem pokropiło
Lucynko, jakiego koloru mam ketmię?
Zapomniałam :oops:
Ty masz niesamowite te roślinki, sporo nie znam, albo nie widziałam na żywo
Jak było na działeczce?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko daliowe szaleństwo cudnie kolorowe i dobrze, że astry zostawiłaś ślicznie wyglądają. ;:oj Koperkowe liście kosmosu też świetnie tam się skomponowały. ;:215 Nachyłek uroczy, miałam całe łany, ale oddałam, bo strasznie się rozrastał. Czyli gomfrena nie musi leżeć na rabacie. ;:333 Życzę słońca, skoro działka podlana. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Późno wróciłam z działki z powodu koty. Gdzieś sobie polazła i nie zechciała wrócić do nocy, wobec tego została na noc. ;:145 Jutro będzie przy mojej nodze chodziła jak piesek z obawy, by znowu nie zostać na noc na działce. ;:306

Raniutko pieska na smycz i biegusiem do Miśki...
Dzisiaj już nie odpowiem na Wasze posty. Zrobię to jutro.
Teraz życzę Wam słodkich snów. Dobranoc. ;:167 ;:196 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, tak wielu deszczowych dni nie kochają nie tylko ogórki i pomidory, którym na potęgę żółkną liście, ale również powojniki i jeszcze kilka innych. ;:222 U mnie dzisiaj znowu nieciekawa pogoda, niby wygląda słoneczko ale gromadzą się czarne chmurzyska. ;:202
Masz bogaty ziołowy zakątek a brzoskwinie moje ulubione .....kiedyś miałam 3 drzewa , niestety zmarzły, więcej już nie próbuję.
Miłego dnia kochana i żeby Miśka się znalazła. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne letnie kwiatuchy:)
Latrie cudnie wygladaja w kepie ;:108 ;:108
Jakie masz ciekaw łądne gazanie.Takiej czerwonej jeszcze nie widziałam ;:224 ;:224
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne gazanie. Miałam jednego roku żółciutkie i ładnie kwitły. Ale mimo wszystko wolę podziwiać je u innych :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dobry wieczór wszystkim! ;:4
Ciężki dziś dzień, duszno, bezwietrznie, gorąco [27* w cieniu].
Misia czekała przy furtce, ponad pół dnia spała, a przed powrotem do domu znowu sobie gdzieś poszła i została.
Widocznie bardzo jej się podoba wolność. To niech ma! Co jej będę żałować......

Alicjo - domyślam się, że długo jeszcze będziesz to spotkanie wspominała z przyjemnością.
Pogoda w tym roku to tak naprawdę nie wiadomo jaka: letnia czy jesienna, a w zasadzie to tak na zmianę. ;:222
U mnie za dużo pada. Minionej nocy też zlało tak, że mogłam się na mojej glinie ślizgać. ;:222
Tobie również zdrówka życzę. ;:196

Misiu - mam gazanie z dwóch źródeł. Żółte, białe i bladoróżowe z własnego siewu, a czerwoną i ciemnoróżową dostałam w prezencie.
Skoro zakwitła Ci jedna gazania, to zakwitną i pozostałe. Później zakwitną, dłużej będą cieszyły oczy. ;:333
Niecierpka waleriana kupiłam, a balsamina siana była w inspekcie jeszcze w kwietniu. W tym roku balsamina słabo kwitnie.
Nadmiar kwiecia trochę mnie denerwuje, bo niby chwasty nie mają przebicia, ale z kolei jest nieustanne zajęcie przy kwiatach.
W przyszłym roku trochę ograniczę ilość roślin. Nie wiem jeszcze jak, ale cała zima będzie na myślenie. ;:303

Maryniu - ja też ciężko znoszę upały. Nie dlatego że coś mi szwankuje w organizmie, ale dlatego że od zawsze wolę chłód.
Pewnie że żal siedzieć w domu zamiast na działce, ale mamy drugie połowy, o których też musimy myśleć. A bardzo dobrze, że ich mamy! ;:167
Za rok też będzie lato, a i tego jeszcze sporo nam zostało.
Dziękuję za cieplutkie słowa pod adresem moich rabatek. ;:196

Gosiu [Margo] - to u Ciebie nie lało?! A dzisiaj też nie?
Twoja ketmia będzie kwitła tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gosieńko, na działeczce może być tylko fantastycznie! I tak było. Dziękuję. ;:196

Soniu - ładnie te astry się wkomponowały, ale potwornie wysokie urosły, przepychając się wśród dalii.
Nachyłka też ograniczyłam. Sąsiadka się ucieszyła.
Gomfrena nie leży, nie jest wysoka. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie. Zobacz.

ObrazekRóżowa jest najwyższa i mierzy sobie 40cm wzrostu.

Stasiu - muszę powiedzieć, że moim ogórkom jeszcze liście nie żółkną, ale pomidory... lepiej nie mówić! Powojniki jak dotąd też mają się dobrze, ale jeśli dalej woda z nieba będzie leciała, to kto wie...
Ziółka lubię jako przyprawy. Najbardziej świeżutkie, ale na zimę suszę i cała rodzina ma używanie. ;:303
Wiesz, że złego diabli nie biorą? Miśce podobała się swoboda i dzisiaj też sobie poszła.

Aniu [anabuko] - bardzo Ci dziękuję za pochwałę moich kwiatków. ;:196
Czerwoną gazanię również widzę po raz pierwszy. Prezent. Zbiorę nasiona, bo ciekawa jestem, jakiego koloru będą jej dzieci.

Mariolko - a ja lubię gazanie i u siebie. Jednak w tym roku albo dostały za dużo gołębiego złotka, albo jest za mokro, bo strasznie wybujały w górę i trochę się pokładają.

Gazanie z mojego siewu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam takie roślinki. Podobno fiołki, ale czy na pewno? Niziusieńkie.
Obrazek

Obrazek

Przed snem muszę jeszcze pomidory przetrzeć i zawekować, więc już zmykam, a Wam zostawiam ;:196 ;:196 ;:196
Dobrej nocy. ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czas przetworów Lucynko, no ale zimą chętnie będziemy wcinać to co teraz zrobimy ;:215 , śliczne gazanie, kolejny rok ich nie mam, szkoda, ale jak pamiętasz i tak parapety zawalone miałam, już teraz nie będę tyle siała wiosną, o nie ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

coraz jakieś nowośc sa i nas kuszą.
Sama jestem ciekawa, czy z nasion czerwonej gazani dalej bedą takie same roslinki,
Piekne te wszystkie gazanie :)
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko prześliczny hibiskus. ;:167
Gazanie też cudne. Niestety nie mam miejsca na więcej kwiatów jednorocznych. W przyszłym roku muszę się powstrzymać o siania tylu nasion.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Lucynko ,ale mam zaległości do oglądania i już widzę ,że bedzie co podziwiać,napiszę Ci tylko ,że wynik jest ok jestem przeszczęśliwa ;:138 .Teraz już pójdzie z górki,serdecznie pozdrawiam .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit :wit Witajcie, Kochani!
Jestem już w domku. Kota też, choć bardzo nie chciała wracać. Musiała całą noc kocołować po działkach, bo niemal cały dzień przespała. ;:306

Naturalnie pod moskitierą, co by muchi jej nia gryźli.Obrazek

Wczoraj po raz pierwszy przecierałam pomidory i wyszło mi... :;230 :;230 ... pięć słoików.

Obrazek

Dzisiaj z kolei zrobiłam trochę brzoskwiń w syropie, bo nie dość że jest ich w tym roku znacznie mniej niż w ubiegłym, to jeszcze lecą z drzewa jak mirabelki. Dużo spada już nadgnitych. ;:oj Dziwny ten rok.

Iwonko [00..] - oj, miałaś wypełnione, a nawet przepełnione parapety. ;:63
Ja w przyszłym roku też tak dużo siać nie będę. Tak sobie obiecuję, ale czy dotrzymam.... ;:218

Aniu [anabuko] - kuszą, kuszą, a trudno sobie odmówić, niestety. ;:223
Zbieram nasiona każdej gazanii osobno, ale jestem pesymistką, gdyż one mają to do siebie, że najbardziej lubią ubierać swoje kwiatki w żółte sukieneczki. ;:131

Dorotko 71 - mam dwie ketmie syryjskie, a rosną sobie w tzw. kupie, tworząc jeden krzaczek, który kwitnie dwoma różnymi kolorami kwiecia. Śmiesznie to wygląda, gdy więcej kwiatów kwitnie równocześnie. Na razie pojedyncze kwiaty się pokazują.
A gazanie aczkolwiek ładnie kwitną, to trochę mnie zawiodły, bo się pokładają. Albo mokro, albo 'złotko' im zaszkodziło. ;:306

Tereniu [tencia] - witaj! Cieszę się, że jesteś i cieszę się z dobrych wiadomości. :tan
Ja muszę jeszcze czekać prawie dwa tygodnie, ale nastawiam się optymistycznie. Musi być dobrze. ;:108

A na działce...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niewiele zdjęć, bo było niemiłosiernie gorąco i nie chciało mi się z aparatem chodzić i siódme poty wylewać.

Kochani, zostawiam Was do jutra, życząc dobrej nocy i wspaniałego weekendu. ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zgubiłam Cię, a i Ty mnie zgubiłaś ale widzę u Iwonki,,,jesteś!
Plątam się po wątkach, bo czasu mało i głównie wystarczy na swoje dwa :wink:
Cudne masz kwiaty, dalie u mnie też takie radosne. http://www.fotosik.pl/zdjecie/563ba7d230f5242f z co to jest?
Kota zasmakowała wolności i coraz częściej nie chce do 4 ścian :D
Pozdrawiam i życzę chłodu, bo u mnie pod wieczór było przyjemnie, a w dzień nie szło wytrzymać ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Lucynko przepiękne floksy ;:138 a kota widać woli na działce przebywać a nie w domu ;:224 . Dobrej nocy życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”