Ogródkowo - powrót :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowo - powrót :)

Post »

Dziękuję Lucynko ;:168 W imieniu Markizów ;:306
Roślinki od Ciebie Cię pozdrawiają ;:168 ;:167 ;:167 ;:167 Jeszcze raz dziękuję!

Aga pojęcia nie mam jak Tobie się udało taki kolor zrobić :lol: Faktycznie ładniejszy. Mówisz, że kwietnik nie opanował sztuki zmieniania koloru na fioletowy? To słaaaabo :roll: Bubel jakiś :;230 Ale sam sobie wybrał ten różowy kwiatek, to niech kombinuje ;:209
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Koguciska jak się patrzy ;:oj tylko panienek do towarzystwa im brakuje. ;:306 To na Jasiowym karmieniu szczypiorkiem i smoczkem tak towarzystwo urosło. :;230
Monia, Twój ogród szybko się wypełnia kolejnymi nasadzeniami. ;:215 A co będzie jak miejscówek braknie. ;:224
Powojnik przepiękny aleś mu imię przekręciła ;
https://www.mojsklepogrodniczy.pl/index ... vpsqbgpplQ
Dobrego tygodnia i nieco odpoczynku bo deszcz idzie, to podlewanie odpadnie. ;:47 Wyściskaj dzieciaki. ;:4
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Stasiu, tak myślałam, że coś pomieszałam ;:306
Mam nadzieję, że deszcz przyjdzie bo sucho jak pieprz ;:185
A moje koguty Stasiu to są dżentelmeni ;:306 oni najpierw jak zobaczą to gdaczą tak śmiesznie cicho, żeby kury zawołać i jak kury się najedzą to dopiero sami skosztują. Jeden tylko gdacze bardzo cichutko, a nuż żadna nie usłyszy :;230 I jak się ogląda, że nikogo nie ma to pałaszuje :;230
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ależ koguciska. :)

Ogródkowe zdjęcia piękne. U Ciebie widzę wszystko ciut później, u mnie bzy i różaneczniki już przekwitły...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, edytuj tamten post i popraw imię powojnikowi, przecież po to Ci linka wstawiłam. ;:124
To mówisz, że dżentelmeni a ten cichutki to narcyz, dba tylko o własny żołądek. ;:119 ;:87
Myślałam, że tu znajdę Nineczkę jak rozkosznie pozuje ;:63 i żurawkowy strumyczek podkreślający cienistą rabatkę. ;:215
Też czekam na deszcz, chmurzy się i pokrapuje a zapowiadali nawałnice, nawet begoniowe zwisy szklarniowe schowałam na ten czas do namiotu, żeby grad ich nie uszkodził. Niech Ci deszczyk ogródek dopieści i porządnie napoi spragnionych np. rodka, żeby kwiatów nie zrzucił, bo ma ich wiele. ;:oj
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Naprawiłam błąd Stasiu :)
Teraz gwóźdź programu, o którym piszesz!
Oto Ninka w kapeluszu od Stasi, który robi u nas furorę :) ;:138
P.S. Tata będzie wiercił dziurę w brzuchu Stasiu :;230 ale nie Tobie tylko mi :;230
U mnie też się chmurzy, ale wieje. Wiatr chmury przegania... Ale w nocy ma padać.
Obrazek
Rabatka z żurawkami:
Obrazek
Rabatka z żurawkami i z Wilusiem :;230
Obrazek
Powój wysiany z nasionek elegancko wzeszedł :)
Obrazek
Kwiatki rutewki orlikolistnej
Obrazek
Tunbergie od Stasi już zaczynają się wspinać :)
Obrazek
A tu ciekawostka - takie kwiatki na tawule szarej ;:oj ;:oj ;:oj Już przekwitła dawno. Ktoś wie co to za zjawisko?
Obrazek
Już bardziej różowa ta werbena by chyba nie mogła być  :;230 Daje po oczach 8-)
Obrazek
Begonia
Obrazek
RH
Obrazek
Piwonia z fiołeczkami
Obrazek
Nie wiem co Ty Stasiu powiedziałaś tym floksom, ale kwitną jak żadne inne :)
Obrazek
Dopiero w powiększeniu zauważyłam, że róża ma lokatorów ;:14
Obrazek
Biały orlik :) Malutki taki, śmieszny
Obrazek
I na koniec iryski
Obrazek
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Werbena i floksy mają bardzo energetyczne kolory. :)

Lokatorzy na róży wstrętni, jak to nieprzyjemnie takich znaleźć...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Widzę, że masz spory ten ogród. Oj dużo dużo pracy, ale chyba lubisz się tak katować ;:306
Mam nadzieję, że u Ciebie popadało, bo widzę, że z konewką latasz. Jak nie popadało to wysle Ci przez PW trochę tych chmur deszczowych ode mnie, bo ja już tu pływam ;:47
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to fotka jak się patrzy i panienka jak malowana, nie dziwota że inne zazdroszczą. ;:oj ;:138 ;:138
Żurawki podlane a RH patrzy z żalem i ślinka mu cieknie ;:202 mam nadzieję, że deszczyk się nad nim zlitował i napoił do syta. ;:333
Masz tego terenu sporo do koszenia a ile nowych rabatek może tam powstać w kolejnych latach ogrodowych zapędów. ;:306 ;:215
Ciekawe gdzie posadziłaś poziomki :?: chyba nie wystraszyłaś się że trujące. ;:111 Są niesmaczne, to fakt ale dzieciaki u nas jadły i mówiły że smaczne, choć suche i niesłodkie.A tak ładnie wyglądają pod krzewami jako zadarnienie. Poczytaj ;
http://niepodlewam.blogspot.com/2013/08 ... kowka.html
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ta poziomkówka poszła przed dom, gdzie ma półcień :) posadziłam ją przed iglakami i jestem ciekawa jak sobie poradzi tam.
A ten katalog Stasiu to mi na pokuszenie wysłałaś? ;:223 :;230 Już mi się tam sporo roślin spodobało i teraz szukam. Ale muszę już walczyć z tymi zachciankami, bo nieco przegięłam ;:145
Marta nie padało. Pokropiło odrobinę, ale to nie wystarczy ;:145
Palidea no niestety. Za sucho i za ciepło jest, to się przypałętali chłopcy. Ale zrobię z nimi porządek ;:134
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widziałaś te ceny ;:202 chciałam Ci uświadomić, że nie wszędzie jest tak tanio. ;:224
U mnie leje od wczoraj i strasznie zimno, trudno wypocząć też trzeba. ;:19
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

A u nas właśnie słońce wyszło. Ciepło się zrobiło i koniec chmurzenia. I taka to robota ;:223 ceny widziałam. Kosmiczne ;:224 rozpaskudziłaś nas Stasiu, bo teraz wszystko wszędzie się drogie wydaje ;:306 ;:168 ;:196
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to chyba muszę się dostosować i podnieść ;:oj to branie będzie większe. ;:306
Pogodę nadal mam do bani a robota stygnie.Miałam opróżnić namiot, bo M chce wysadzać ogórki z kubeczków a tam czekają na wysłanie kolejne zamówienia. Czekają aż odbiorca z sanatorium powróci, ale to już po niedzieli. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko, wpadłam przywitać się z Tobą, niosę Ci przy okazji poprawę pogody na weekend i życzę wspaniałej majówki. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Lucynko u mnie sucho :( nic nie padało... parę kropelek ;:145 Znowu ma być ciepło. Podlewam i podlewam, ale to nie to samo, co deszcz.
Dziękuję Ci bardzo za dobre życzenia ;:180 ;:168
Ogródkowo
Doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”