Jagna Jalitah mam drugi sezon posadzona wiosną z gołym korzeniem ,szybko zabrała się do roboty ,a w tym roku to już fajny i zdrowy krzaczek
Lady of Shalott to jedna z najpiekniejszych róż jakie mam ,mogłabym się gapić na nią godzinami a ona czaruje tymi swoimi pięknymi kwiatami i zapachem
Miłeczko proszę bardzo

dziękuję w imieniu róż i dalli ,w tym roku i nimi mogę się cieszyć ,bo ochroniłam je przed ślimakami
Jadziu jestem już i póki co będę was zanudzać tym co aktualnie kwitnie oraz tym co obfociłam w między czasie
Alegoria martwiłam się o Pashminę bardzo była po zeszłym sezonie mizerna ,bałam się że nie przetrwa zimy i wiosną też nie bardzo było jej na żywot ,ale zabrała się i pięknie teraz kwitnie ,nie da się oprzeć jej urodzie oj nie da
Biedermeier był jedną z moich ulubionych i taką też pozostaje ,to malutka kompaktowa różyczka ,kwitnie cudnie ,w tym roku jej spektakularne kwitnienie przypadło akurat na czas kiedy ja zupełnie nie myślałam o różach ,więc jak się zorientowałam to kwiaty już opadały ,ale złego słowa o niej nie powiem jest zdrowa i szybciutko buduje następne pąki ,więc myślę że niebawem coś pokażę
Daysy jestem ,a właściwie byłam cały czas z wami tylko brakowało już sił i czasu na odpisywanie ,czytałam tylko i przeglądałam wątki.W tym roku róże kwitły cudnie ,to wiesz ,ale później sporo pracy przy ich oczyszczaniu ,a tu inne prace były już ważniejsze i tak z pracy do pracy ,ale dałam radę ,spełniłam się i teraz z nową siłą i nową werwą planuję już zmiany ogrodowe

okazuje się że coś tam za bardzo wyrosło ,coś za mało,coś się wyrodziło coś rozmnożyło i trzeba zrobić z tym porządek,a ja uuuuuwielbiam robić takie porządki w ogrodzie ,w sensie wysadzać i wsadzać

Kwitnących teraz róż jest nie wiele ,większość dopiero zbiera się do kolejnego kwitnienia ,ale są inne roślinki które cieszą oko o np.
poznajesz? Księżniczki w donicach dumnie zdobiły taras i zakwitły na czas chyba im to przykazałaś

jedna pojechała z córcią a drugą dziś posadziłam już na rabatę i za chwilę będzie kwitła
Aniu 
dziękuję w imieniu róż .Eden wyjątkowo w tym roku się spisuje ,wypuścił nawet dłuugaśny pęd ,może wreszcie będzie podobny do róży pnącej ,bo póki co to rabatówka

Lady i powojnik zainspirowały mnie do stworzenia rabaty pomarańczowo-fioletowej ,bo bardzo mi się ten duet spodobał
Basiu najważniejsza jest miłość ,kasa to się zawsze znajdzie .Patrz ile nas tu takich zauroczonych i jeszcze żadna nie zbankrutowała

A tak serio to szalone hobby,odmian róż jest całe mnóstwo i jedna piękniejsza od drugiej i już wydawałoby się że mam to co chciałam ,że to już dość ,że wszystko ,to któraś z dziewczyn pokazuje jakieś cudeńko ,to szkółka dodała nowość na widok której serce mocniej bije i ....przepadłam jeszcze tylko ta!....i tak w kółko
ale cieszą się moje koleżanki ,którym się te "opatrzone " dostają ,a ja się cieszę że mam znowu miejsce