Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

W zeszłym roku też miała tę podpórkę - i tak cały czas stara się z niej uciec ;:306 Jak na razie tylko Anabelka ładnie przyrasta z hortensji. Prócz niej puszczają jeszcze dwie bukietowe, a reszta... wygląda na to, że poległa. Nawet nie chce mi się jeszcze spisu robić, bo to coś ok. 20 hortensji... Obok Anebelki jest Pink Anabelle i też życia w niej nie widać ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Mimo wszystko, Kasiu, nawet jeśli zapisujesz, segregujesz, rozrysowujesz i opisujesz swoje rośliny, to jednak należą Ci się wielkie słowa uznania. ;:138 ;:138
Mnie by się nie chciało na działce prowadzić takiego dzienniczka. ;:222
W domu mogę pisać, rysować, podpisywać i odpisywać. Na działce szkoda mi czasu. Wolę spacerować wśród roślinek ;:65 . Pochwalić jedne, pomarudzić na drugie, postraszyć kolejne ;:134 , wyrwać jakiegoś chwasta, ale bez kajecika. ;:224
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj , ładnie u Ciebie ;:138 Drzewka młode, ale wszystkie gatunki ;:138 kwiatki też super. Jakie sliczne serduszka , kilka kolorków to już cała kolekcja :lol: ;:138 ślicznie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu fajna kolekcja serduszek ;:215 Hortensji strasznie szkoda by było, gdyby faktycznie się nie obudziły po zimie ;:145 To takie piękne ozdoby ogrodu
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Śliczny ten fiołek czy on jest w kropki?
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ masz odmian serduszek. No proszę kolekcja się robi. Złotlin szaleje, a u mnie nic, a nic nie widzę paków tylko liściory ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Tulipanków nazbierałaś sporą kolekcję ;:333
Serduszki też ciekawe. Zastanawiałam się kiedyś nad białą ale się zagubiłam, bo widzę na zdjęciach różnej wielkości. Chciałam taką dużą białą i nie wiem czy to jakaś konkretna odmiana ma być?
Anabella wydaje się trochę stłamszona w tej podporze. Cięłaś ją na wiosnę? Ja swoje Anebelle tnę na 15 cm nad ziemią, lub starsze nad drugim oczkiem i są absolutnie sztywne, bez żadnych podpór.
Polecam tę metodę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jestem w strasznym niedoczasie... Nabijają się ze mnie, że pod dalie wycinam w murawie kwadracik i w nim sadzę karpy - resztę murawy wyrwę jak sie sadzenie skończy i trochę czasu będzie :wink:

Lucynko z tym opisywaniem to tak różnie bywa - czasem zapomnę i potem jest problem, bo nie wiem gdzie coś posadziłam albo coś wyrasta, a ja nie wiem co... Poza tym nie mam kajecika, tylko plik luźnych kartek. Boję się, ze jak kiedyś zawieje... ;:224 Część z nich jest już nieźle zjechana. Ale myślę o załozeniu segregatora i wpięciu ich do niego. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Karolinko na szczęście nie mam zapędów do kolekcjonowania serduszek :D Te cztery mi w zupełności wystarczą. Zresztą większość odmian mi się nie podoba, wiec przynajmniej na tę chorobę nie zapadnę :twisted:

Małgosiu jedna hortensja odbija od korzenia, reszta najwyraźniej poległa ;:185 Serduszka są dobrane do tej rabaty i na tych czterech moja kolekcja się kończy :D

Iwonko fiołeczek jest faktycznie w kropki - jakby białego ktoś atramentem chlapnął. Z daleka nie wygląda ciekawie, bo kropki się zlewają i wydaje się siny, ale z bliska wymiata ;:108

Aniu tylko cztery serduszki i na tym poprzestanę ;:108 Właściwie to tam sa dwa złotliny obok siebie, bo tak sie na nim zafiksowałam, ze najpierw kupiłam jeden, a kilka dni później zobaczyłam w innym sklepie i z rozpędu też kupiłam. A jak przyszły przesyłki to się zdziwiłam.... :;230 Ale faktycznie chyba mu miejsce podpasowało.

Jolu ja sie specjalnie nie znam na serduszkach - mam tylko te cztery. Też mi się podobają te duże. Wydaje mi sie, ze musisz szukać serduszki spectabilis Alba czyli okazałej białej. Moje są posadzone w zeszłym roku i nie są zbyt rozrośnięte jeszcze. Wstyd się przyznać, ale jeszcze jej nie ciełam w tym roku. Musze spróbować tak radykalnego cięcia, bo słabiutka jest. W ogóle dochodzę do wniosku, ze hortensje mnie nie lubią... ;:185

Zdjęcia nieco spóźnione, bo jeszcze z majówki, ale tulipany w tym roku ładnie się trzymają - te co zakwitły, bo kilka w ogóle w tym roku nie zakwitło...

Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dobre! ;:306 Mi się w tym roku udało nie wyrywać zbyt wiele darni. No może kilka cm poszerzyłam rabatę ;:131 Ale miałam zagwozdkę i ciaśniej musiałam posadzić, a jeszcze dwie muszę posadzić - jedna podpędzoną, a jedna mam obiecana jeszcze u Ryszarda!
Jabłonka pięknie kwitnie! ;:173 Truskawka fajna! Jesz ją potem?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja też sie powoli godzę z myslą, że nie mogę mieć wszystkich odmian wszystkich kwiatów ;:14 :lol: Hortensji szkoda strasznie, za to tulipanki wynagradzają ci wszystko
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Miłko mi zostało jeszcze kilka średniaków do posadzenia i 2 niskie - poupycham gdzieś na rabatach. Za to dostałam dziś wiadomość, ze z GB wysłali przesyłkę. Trochę późno, bo na pewno sa tam takie dwie co bez pędzenia od lutego raczej nie zakwitną. No i dla nich trzeba będzie jeszcze miejsce znaleźć... Truskawkę mam pierwszy rok. Mam też drugą o ciemniejszych kwiatach. Ponoć mają smaczne owoce, wiec planuję zjeść :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małgosiu na szczęście niektórych kwiatów nie chcę mieć ;:306 Na hortensję postanowiłam miec w tym roku focha. Ale nie ma tego złego... W miejsce pnącej hortensji posadzę sobie dwa powojniki :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Cudne te Twoje Tulipany, a może znasz nazwę różowego z OB na moim wątku?
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Utrzymuje w mocy określenie twojego ogrodu jako Holenderski Szał :D
Wspaniałe te twoje tulipanowe odsłony - można się inspirować, dopierać, przebierać i dzięki temu komponować we własnych ogrodach ciekawe zestawienia za Twoim pośrednictwem ;:333 Kasiu fotorelacja wszystkich faz dojrzewania tych wiosennych królów ogrodowych prezentuje się jak katalog cebulowych roślin w dobrym sklepie ogrodniczym. Jesteś wielka ;:180
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No to mnie poczęstuj, jak już Ci zaowocują! ;:306
Może te dalie otocz jakaś szczególną opieką, jak już przybędą. Podlewaj, nawoź, może zdążą!
Jeszcze mam jedną do posadzenia, którą załatwił mi Ryszard (Kwiat Jabłoni), ale przekaże mi pewnie dopiero po weekendzie. A kilka już mi wychodzi, zwłaszcza pod domem, gdzie patelnia i tam pierwsze wychodzą ostatnie schodzą. Piękne miejsce, tylko maławo go... ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nawet pnąca ci odpadła? ;:oj Ja swoją uważam wręcz za "żelazną"...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”