Zimowe fotki w słonku bardzo ładnie wyglądają. Pióropusze traw i zimą są ozdobą. Pierwszy raz widzę, Wandziu,Twój dom w całej krasie

. Bardzo ładny, podoba mi się wyjście do ogrodu z trzema kolumnami , prosta forma domu i łagodne kolory ścian i dachówki. Wygląda tak jak na obrazkach u dzieci.
Wandziu spytałaś mnie o różę Hot Chocolate. Mam ja od dwóch lat. Jest oryginalna z uwagi na specyficzny, ceglasto - rudo - brązowy kolor. Krzaczek zbudowała u mnie nieduży, niezbyt rozbudowany. Kwitnie cały czas, ale niezbyt obficie. Pisałam o niej 09.01.2015 str 17 mojego wątku, tam są fotki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=224
Jest zdrowa nie choruje, liście ładne, młode w bordowym kolorze.
Jednakże jej kolor tylko z kremowym pasuje. Kolor jest ciekawy, ale nie łatwo coś do niego dopasować. Nie pasują do niej, ani różowe, ani czerwone, ani brzoskwiniowe, to soliterka. Kwestia gustu, wiadomo, gra rolę przy wyborze róży i otoczenia dla niej.
Ty, Wandziu, potrafisz mistrzowsko komponować rośliny. Masz talent, aby wydobyć z takiej róży jej piękno i oryginalność. Zachęcam do podjęcia próby. Rude żurawki by do niej pasowały.
Ostatnio wpadła mi w oko, czysto teoretycznie

, róża w kolorze fuksji, 'Abbatiale de Pontigny' (ORA9220). W Rosa plant mają błędną fotkę tej róży. Można zobaczyć ją w ogrodzie naszej majki411. Tam dużo pięknotek się prezentuje np 'Henriette Barnet' też cudna.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=378
Wandziu wybacz, że odpisuję z opóźnieniem. Córka remontuje mieszkanie. Biegamy po sklepach, szukamy kafelek, desek na podłogi, zlewów, kranów, nawet wannę

musimy kupić. Czasu wolnego u mnie, jak na lekarstwo, mało.
Jeszcze słowo na temat czerwonych róż. Latem zaniosłam znajomym, na imienin,y kolorowy bukiet z moich ogrodowych róż. Ścięłam najładniejsze akurat kwitnące, w różnych kolorach. Największy zachwyt gości wzbudziła krwisto czerwona 'Ascot'. Kremowe nie zostały zauważone w ogóle, różowe jako ładne, a 'Ascot' jako piękne zostały uznane.