Wiosenny wiejski ogród cz. 25
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25
A no właśnie Marysiu, lubię burzę, ale jak siedzę w domku i przez okno, ale tej prawdziwej u nas jeszcze nie było, gdzieś tam grzmiało ale daleko 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

pięknie kwitnie a czy pachnie?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie Imbramowski był zupełnie nie po drodze, ale raz- dwa razy do roku tam bywałam. jak zrobili remont, zadaszenie to chyba byłam tylko 2 x.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Pięknie kwitnie jabłoń, te różowe kwiatki mają w sobie wiele uroku
Czy czosnku niedźwiedziego używasz w kuchni, Marysiu?

Czy czosnku niedźwiedziego używasz w kuchni, Marysiu?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu masz rację działkowiczki wynoszą nieraz swoje skarby, ale chyba z chęci podzielenia się niż z zarobku.
Ogród zarasta z dnia na dzień, dzisiaj leje wieje i świeci słońce a trawki sieją się w oczach
Iwonko u mnie burza, ale mało malownicza bo tylko zagrzmiało i zawiało
Misiu zaczęłam od kupowania czosnku suszonego. Teraz mam u siebie i jem w sezonie, trochę mrożę a za niedługo będę i suszyć własny
niektórzy są szczęśliwcami i mają go w lasach, ale jest chyba pod częściową ochroną.
Dorotko to raczej trudno nazwać bywaniem
z reguły odwiedza się plan na trasie lub blisko domu czy pracy, a Twój który jest?
Ago prześliczne są kwiaty jabłoni (wszystkich) są chyba największe ? połączenie bieli i różem i pachną
Używam czosnku i to dość dużo, bo ma właściwości podobne do czosnku jako takiego, a nie pozostawia zapachu
Ogród zarasta z dnia na dzień, dzisiaj leje wieje i świeci słońce a trawki sieją się w oczach

Iwonko u mnie burza, ale mało malownicza bo tylko zagrzmiało i zawiało

Misiu zaczęłam od kupowania czosnku suszonego. Teraz mam u siebie i jem w sezonie, trochę mrożę a za niedługo będę i suszyć własny

Dorotko to raczej trudno nazwać bywaniem

Ago prześliczne są kwiaty jabłoni (wszystkich) są chyba największe ? połączenie bieli i różem i pachną

Używam czosnku i to dość dużo, bo ma właściwości podobne do czosnku jako takiego, a nie pozostawia zapachu

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu, witam niedzielnie!
Mnie tez urzekly kwiatuszki jabłoni Redlove, cudaśne . Już zapisałam , będę jesienią szukała
U mnie słonecznie ale dość wietrznie. Wczoraj wieczorem solidnie podlało!Czosnek niedźwiedzi powiadasz ,ze spożywasz . Wydaje mi się ,ze go mam , ale nie próbowałam. Miłego popołudnia!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Dzień dobry,
mam pytanie odnośnie jabłoni Redlove - czy warto ją kupić u Starkla? Boję się czy drzewko przeżyje transport i czy się przyjmie skoro jest sprzedawane z gołym korzeniem a cena niestety jest wyśrubowana. Czy wie ktoś czym różnią się dostępne odmiany tzn. Era i Circle. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
mam pytanie odnośnie jabłoni Redlove - czy warto ją kupić u Starkla? Boję się czy drzewko przeżyje transport i czy się przyjmie skoro jest sprzedawane z gołym korzeniem a cena niestety jest wyśrubowana. Czy wie ktoś czym różnią się dostępne odmiany tzn. Era i Circle. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu pokazałaś swoją cudną jabłonkę. Ja mam tylko zwykłe, ale w tym roku już nas zachwyciły swoimi kwiatkami. Najlepsze jest to, że zapomniałam, jakie odmiany posadziłam
.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ten ogród jest piękny i już kiedyś proponowałam w połowie postawić altankę a tam meleksik coby dojechać do końca
ale ile pracy by to pochłonęło ale jaki piękny widok w takim 'rękawie' byłby z pergolami co jakiś czas
Co do tej gałązki to nie była ode mnie trzmielina, jedna gałązka była z 'bielactwem' i komuś dałam ale SKS zaawansowany i nie wiem komu
Fotki cudowne jak zawsze

Co do tej gałązki to nie była ode mnie trzmielina, jedna gałązka była z 'bielactwem' i komuś dałam ale SKS zaawansowany i nie wiem komu

Fotki cudowne jak zawsze

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Witaj Benisiu (niestety nie wiem jak masz na imię
) ja mam jabłoń Era kupiona jest w 2012 u Starkla za 79 zł. Przysłano drzewko w marcu. Opakowania maja rewelacyjne, a przesyłka kurierska
Drzewko przyjęło się bez żadnych problemów w 2013 miało 1 jabłuszko, w ubiegłym jak pisałam dość dużo ok. 2,5 kg
Asiu ja sobie zostawiam metki i mam na drzewkach sadzonych w ostatnich latach, nie ma jedynie na tych co przenosiłam z poprzedniej działki, bo część drzew wypadła, część podgryzały zwierzątka i przenosiłam w ogrodzenie. Niestety szczepione drzewka miały napisy, a wypłowiały i nie wiem jakie przetrwały
Dobrze że jest FO, bo dasz do identyfikacji jak będą owoce
Marysiu Ty moja kochana fantastko, nawet w najśmielszych snach nie będzie takiego ogrodu, może jakbym nastała tam 30 lat temu, ale teraz mowy nie ma
Nie wiem od kogo mam trzmielinę, ale jakoś wydaje mi się że od Irenki, może ona sobie przypomni jak nie to możesz być Ty 

Asiu ja sobie zostawiam metki i mam na drzewkach sadzonych w ostatnich latach, nie ma jedynie na tych co przenosiłam z poprzedniej działki, bo część drzew wypadła, część podgryzały zwierzątka i przenosiłam w ogrodzenie. Niestety szczepione drzewka miały napisy, a wypłowiały i nie wiem jakie przetrwały

Marysiu Ty moja kochana fantastko, nawet w najśmielszych snach nie będzie takiego ogrodu, może jakbym nastała tam 30 lat temu, ale teraz mowy nie ma

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu, cudny ten szaliczek
też kocham jabłonie i na moich włościach mam trzy odmiany w tym jedną szczepioną przeze mnie, w tym roku zakwitła wszczepiona gałązka. Bardzo się cieszę bo drzewa z którego brałam zraz już nie ma. A samo drzewko też przeszło swoje, podjedzone jednego roku przez karczownika.

Nie widać tego zbyt wyraźnie na zdjęciu ale będzie to drzewko dwuodmianowe i druga część nie kwitnie choć jest bardziej rozgałęziona.
Szkoda, że nie mam więcej miejsca na drzewa, bo kusi więcej odmian

Nie widać tego zbyt wyraźnie na zdjęciu ale będzie to drzewko dwuodmianowe i druga część nie kwitnie choć jest bardziej rozgałęziona.
Szkoda, że nie mam więcej miejsca na drzewa, bo kusi więcej odmian

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Kontakt:
Julciu widzę
powinnaś chyba spróbować żeby na innych drzewkach poszczepić różne odmiany, a duże masz pozostałe drzewka? bo kojarzę że masz większe
A nie wiem czy czytałaś, że ja też szczepiłam na podkładkach zrazy i jedna z nich ma kwiatuszki 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ja miałam targ blisko miejsca zamieszkania na Woli Duchackiej przyjezdzali na niego ogrodnicy, nie było takiego wyboru jak na Imbramowskim, ale zawsze coś wypatrzyłam.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu tak mam większe drzewka i próbowałam to robić, niestety bez większych rezultatów
i tylko na tym jednym się udało. Zresztą najstarsza papierówka , chyba kończy swój żywot . W ubiegłym roku wydłubywałam z niej hubę a zimą chyba dzięcioł wydłubał dziurę w spróchniałym pniu. Na razie jeszcze kwitnie ,ale ile jeszcze wytrzyma nie mam pojęcia.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Pięknie u Ciebie
Jabłoń Redlove -śliczna
Piszesz że czosnek niedźwiedzi się rozsiewa i rozrasta ??? ja kupiłam pięć cebulek a mam cztery cały czas
na jakim stanowisku go masz ? może muszę go przenieść na nową działkę , tu miałby lepiej .
Deszczyk Ci podlał kwiatuszki a u mnie zimno i sucho bardzo , szczególnie na starej działce , wszystko podsycha
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

Jabłoń Redlove -śliczna

Deszczyk Ci podlał kwiatuszki a u mnie zimno i sucho bardzo , szczególnie na starej działce , wszystko podsycha

Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę