Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

I znowu będziesz mnie czarowała ciemiernikiem ;:306 Zeniu nie wszystkie kwiatki muszę mieć i na sasankach położyłam już krzyżyk ;:185 Ciemierniki które zmarzły zimą wypuściły liście cały las igieł jak hosty ;:306 Mówisz, że nawet paznokcie czujesz ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ,niestety nie można mieć wszystkiego . U mnie za chiny nie chce kwitnąć juca ,sasanki giną po jednym sezonie ,po dwóch nie mam pysznogłówki .Jesienią posadziłam 10 jeżówek ,jak nie wzejda na wiosnę to więcej nie posadzę i już ,bo nie mam więcej cierpliwości .Zeniu Kochana , jak dobrze rosną u Ciebie ciemierniki to sadż je i nie cierp że kupiłaś następnego .Przynajmniej mamy co oglądać w twojm ogródeczku na przedwiośniu bo tak jak u mnie to plaża o tej porze .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu piękne zakupy zrobiłaś a ciemiernik tfu , tfu ,śliczny.
Ja też już musze myśleć o posadzeniu cebulek lilii.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe zakupy poczyniłaś, niech wszystko cudnie rośnie :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU na targach byłam , tak jak Ty nogi w d...poczułam ale zakupy zrobiłam. Ciemierniki które pokazałaś na zdjęciu kupiłam - sztuk 2.
Mam fotki zrobione co kupiłam ale aparat mi się zablokował i nie mogę się pochwalić, myślę że nie wykończył się bo by było byle jak ;:108 ;:108

pozdrawiam

-- Wt 05 kwi 2016 00:13 --

Zeniu czy targi w Opatówku są zbliżone do tych w Marszewie :?:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

No to spędziłaś niedzielę bardzo pożytecznie. Dobrze, że dorwałaś chociaż jednego ciemiernika. :tan Wiosna już u Ciebie pełną gębą.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Witaj Zeniu widzę ,że zaszalałaś nie ma co , po liliowce zapraszam do siebie w lipcu ,dla Ciebie dni otwarte wybierzesz sobie co będziesz chciała .:)) ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zeniu - Zastanawiałam się czy nie pojechać do Marszewa, ale z Poznania to jednak kawałek. Z tego co piszesz, nie mam czego żałować. Wczoraj natomiast byłam w Obi, tam wypatrzyłam jeszcze ciemierniki, o których tyle czytam na FO ( ciągle nie mam zadnego :oops: ). Niestety były tak wymęczone, że żal patrzeć. Ale gdyby ktoś bardzo chciał - to jeszcze są.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zeniu.... znowu ciemiernik.... :roll: :;230 :wink:
No dobra namówiłaś mnie, ale chyba dopiero jesienią (można je jesienią sadzić?), bo teraz się "wyportkowałam" z kasy całkowicie i mąż mógłby zestresować się...
Są takie cudowne.... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witajcie. :D Dziś zamierzony odpoczynek od działki. Troszkę od rana padało, potem piękne słonko i znów pokropiło. :roll: . Cieszę się z tego deszczyku bo wczoraj karmiłam roślinki a dziś piciu troszkę dostały. :tan . U mnie piachy, bardzo szybko ziemia wysycha i ten dzisiejszy deszczyk to tak na pociechę tylko.

Krysiu...jeśli chodzi o targi w Marszewie czy Opatówku trudno jednoznacznie powiedzieć. Nigdy w Marszewie na wiosennych nie byłam, to mój pierwszy raz i pewnie ostatni. To co było w Marszewie pewnie będzie w Opatówku, a tu mam prawie na miejscu. Ja zdjęcia pstryknęłam na których załapała się nasza Jola ;:306 . Nie byłam pewna, poznałam z avatarka. :;230

Iwonko...a ja się bałam że nie będzie żadnego ciemiernika jakiego jeszcze nie mam. ;:oj Chyba mam duszę kolekcjonera. ;:306

Dorotko.
.na takie miejskie ryneczki bardzo lubię chodzić. Choćby pooglądać. Gdy jednak wybieram się gdzieś dalej chciała bym wracać z łupami a nie z dwoma, trzema. :;230

Marysiu.
..ciemiernikami będę czarowała i zanudzała, coś trzeba. ;:oj Fajnie że ci ciemierniki wypuściły a taki las także mam. Mam też las sasanek, gdzie się nie ruszę nowa sasanka. ;:108

Elu...co do pysznogłówek nie mam doświadczenia. U mnie od zeszłego roku. Widzę że w tym wypuszczają , czyżby na przyszły miały zginąć. :wink: . Co do jeżówek prawie wszystkie już widać, czekam jeszcze na jedną. ;:224

Misiu, Pati..dziękuję. Mam zamiar jeszcze być na targach w Opatówku i co nieco dokupić w tym lilie. :D

Marysiu...oj tak, niedziela była wspaniale spędzona. No i pierwsza kawusia w tym roku na tarasie. Już nie mogę się doczekać kiedy wybędę na działeczkę tak na całe lato. :roll:

Tereniu...z takiego zaproszenia nie da się nie skorzystać. ;:168 . Niemniej liczę że może w Opatówku spotkam coś ciekawego. Choć co do liliowców w zeszłym roku także nic ciekawego tam nie było. :wink:

Ewuniu
....to nie masz czego żałować, tak myślę. Jedynie ciemierników przeróżnych było zatrzęsienie. Także kupowałam w OBI, tu były jeszcze tańsze. ;:219

Basiu...nie wiem jakie ciemierniki ci się marzą a sadzić można na jesień także. Z pojedynczych coś by się u mnie znalazło a do jesieni może coś nowego się narodzi. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kloniki ładnie już wypuszczają listki.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Pięknie u Ciebie, ogród nabiera koloru ;:138 . Też chcę takiego klonika ale póki co nie wiem gdzie mogłabym go posadzić :roll: . Kępa sasanek śliczna ja mam taką jedną póki co skromną ale wierzę, że się rozrośnie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu to bardzo Cię proszę nie usuwaj sasanek tylko pakuj do doniczki, bo ja co mam sasankę to jej nie mam ;:306 Myślę że znajdziesz u mnie coś za co mogłabyś machnąć sasanki :D Ogródek mi podlewa ! Tobie życzę pięknego dnia i radosnego zmęczenia ;:196
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Co to za roślinka na pierwszym zdjęciu ??
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj Zeniu a ja z kolei pytam co to za roślinka z żółtymi kwiatkami na drugim zdjęciu ????? b. ładnie na twojej wiośnie.U mnie jeszcze nie kwitnie tak wiosennie dopiero sasanka ledwo wychodzi widać opóźnienie.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witajcie. :D . I znów dziś następny deszczowy dzień, jutro ma być nie lepiej a było już tak pięknie. :wink: Roślinki od nadmiaru wody nie narzekają ale ja już mam dość. ;:222

Ewelinko..te kloniki są małymi drzewkami, miejsca dużo nie potrzebują. Ale za to potrafią się pięknie przebarwiać. U mnie przypadkowo znalazł się jeden, teraz mam już pięć i pewnie na tym nie koniec. ;:oj

Marysiu..czego jak czego ale fioletowych sasanek u mnie ci pod dostatkiem. ;:108 . Tylko nie wiem po co ładować do doniczek. ;:7 . Jak będziesz chciała to zaraz po kwitnieniu wyślę kilka ,na zapas ;:306 , wykopię z ziemi. ;:168

Zbyszku......roślinka o którą pytasz to gęsiówka kaukaska Rosea.

Marysiu- maryna..witaj. :D . U mnie także za wiele jeszcze nie kwitnie. To znaczy przez deszcze nie byłam na działce przez ostatnie dni, dużo roślinek zbierało się do kwitnienia..obym zdążyła je zobaczyć. Żółte kwiatki o które pytasz to złoć żółta. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”