Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rośliny Marzeny 77 cz.2
Tak to jest kalina odmiany nie znam na pewno nie pachnie .Ma ok 15 lat rodzice poprowadzili ją na pniu obcinali boczne pędy.Jest oblegana przez mszyce zresztą jak wszystko ostatnimi czasy.W tym roku słabiej kwitnie bo była w zeszłym ścinana w kulkę.Jak znajdę zdjęcie kiedy najbardziej kwitła to wstawię 

- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to cały sekret ,że dalia do doniczki poszła i pod foplię.I tak sobie juz pięknie kwitnie.Ja foliaczka nie mam to i dali kwitnących jeszcze szybko nie będzie
Kalina na pniu piękna
O i gożdziki kamienne już kwitną.Coś wszystko szybko masz
Je tez pod folia trzymałaś
Ślicznie , kolorowo u Ciebie.To lubię
pozdrawiam

Kalina na pniu piękna

O i gożdziki kamienne już kwitną.Coś wszystko szybko masz

Je tez pod folia trzymałaś

Ślicznie , kolorowo u Ciebie.To lubię

pozdrawiam
-
- 500p
- Kontakt:
Aniu ja też uważam że wszystko jakoś szybciej 20 maja rozkwitł pierwszy goździk.Może przez to że zimy nie było to ładnie na dworze podrosły a wysokie jakieś się zrobiły. Ostróżka też lada dzień rozkwitnie (chyba że już dziś jeszcze nie zaglądałam). Bratki powoli kończą kwitnienie.Co do host pod orzechem to spróbuję miałam tam już posadzone:aksamitki,cynie ,nagietki,tulipany(ale wszystkie zgniły)hiacynty,bratki,chabry nawet fajnie rosły.Ja to bym się najlepiej tego orzecha pozbyła bo orzechów kilka a liści masa.Zobaczę jak w tym roku zaowocuje bo zapylaczy było mało.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dalii gratuluję! jest bardzo ładna, tęsknię za takim widokiem w ogrodzie!
Ale widzę róże też ruszyły i cudowna kalina!

Ale widzę róże też ruszyły i cudowna kalina!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Kontakt:
Wczoraj było upalnie rośliny znoszą to kiepsko mimo podlewania sucho jak na saharze ,truskawki też zwiędnięte i spalone słońcem (mało będzie w tym roku). Znów małe zmiany pod orzech poszła miodunka,funkia,żurawka i paproć (na rogi)a w środku aksamitki szałwia i nasturcja .Zdjęcia następnym razem.zaczęła kwitnienie ostróżka siana w zeszłym roku (na razie niebieska)a był mix więc na resztę czekam goździki prześcigają się w kolorach,naparstnice też rozkwitły i reszta .
Ta moja siana

Ta kupiona w Otmuchowie w zeszłym roku teraz jakoś bardziej się rozciągły kwiatki na łodydze wcześniej była bardziej skupiona

i reszta

Ta moja siana

Ta kupiona w Otmuchowie w zeszłym roku teraz jakoś bardziej się rozciągły kwiatki na łodydze wcześniej była bardziej skupiona

i reszta

- takasobie
Już widziałam Twoją dalijkę, to taki miły widok dla moich oczu!
Ja tez siałam ostróżki i pięknie wzeszły 2 lata temu. Wyszły mi takie trochę jaśniejsze. siałam tez ostróżki jednoroczne, a te mi się wysiewają z roku na rok same tak jak rudbekie czy dzwonki brzoskwiniolistne.
Pozostałe dalie masz już spore. Ja też mam jedną taką podpędzoną od koleżanki.

Ja tez siałam ostróżki i pięknie wzeszły 2 lata temu. Wyszły mi takie trochę jaśniejsze. siałam tez ostróżki jednoroczne, a te mi się wysiewają z roku na rok same tak jak rudbekie czy dzwonki brzoskwiniolistne.
Pozostałe dalie masz już spore. Ja też mam jedną taką podpędzoną od koleżanki.
Miłka
-
- 500p
- Kontakt:
takasobieTe największe krzaki dalii to najstarsze odmiany my love ,Alexander v.Humblot (tak oznaczona)i Arabian night a reszta to tegoroczne i zeszłoroczne.jedna jeszcze wystartowaała z kwiatkiem jeszcze trochę ale nie wiem jaką tam wsadzałam całych żółtych mam dwie sisa i encore .Nie zapisałam sobie gdzie którą sadziłam

- takasobie
Zaraz się przekonasz, bo jeszcze 2 dni i już będziesz miała kwiat! Ja też czekam na jedną, bo ma spory pączek. 

Miłka
-
- 500p
- Kontakt:
U nas nadal upały drzewa gubią liście,dziennie trzeba podlewać kwiaty.Rozkwitła dalia żółta Sisa i czerwona niska

Zrobiło się kolorowo goździki przeróżnymi kolorami czarują,lwia paszcza prześcignęła goździka i tak już wysokiego

Zakwitła serduszka biała

Truskawek w tym sezonie nie będzie zapowiadało się fajnie niestety upały i choroba zniszczyła większość sadzonek.Nawet koper jakiś poskręcany ,pora też co druga wyleciała

Zrobiło się kolorowo goździki przeróżnymi kolorami czarują,lwia paszcza prześcignęła goździka i tak już wysokiego

Zakwitła serduszka biała

Truskawek w tym sezonie nie będzie zapowiadało się fajnie niestety upały i choroba zniszczyła większość sadzonek.Nawet koper jakiś poskręcany ,pora też co druga wyleciała
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Marzenko te goździki u ciebie to jakieś wyrywne
że o kwitnących daliach już nawet nie wspomnę 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Kontakt:
bejka1970Goździki w pełni kwitnienia wszystkie a wysokość to nawet do 60-70 cm jesienią przesadzone były na ziemię przekopaną z obornikiem ,zima słaba była więc krzaczory porosły i szybko zakwitły
Dalijki na razie 3 kwitną ,3 zeżarły jakieś robale ale dają radę spryskałam przeciw mszycy i innym i już nikt ich nie gryzie
U bratowej już lilie kwitną choć sadziłyśmy w tym samym czasie to ja jeszcze troszkę poczekam
Joao Pessoa

Push off

Contagem kolor trochę przekłamany bo ma łososiowo-pomarańczowy

Joao Pessoa

Push off

Contagem kolor trochę przekłamany bo ma łososiowo-pomarańczowy

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marzenko,jak to miło wyjść z domu jak dookoła tyle kwiatów,dalie super przyspieszyłaś ,ja też miałam w doniczkach i połowę zjadły ślimaki ,ale takie wsadziłam część piękne a część zaczyna rosnąć od nowa ,taki nasz los z tymi pasożytami ogrodniczymi,dalie to też moje ulubione rośliny i oglądam u Ciebie,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- takasobie
Miłka