Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

Sto-krotko ależ oczywiście, że dasz radę jeśli tylko chcesz ;:215 Witaj w wątku, cieszę się, że dołączyłaś ;:168
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też nie znoszę krasnali, opon, grzybów z misek i pomalowanych farbą kamieni ;:223
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ostatni hit kiczowatych ogrodów, łabędzie ze zużytych opon - O ZGROZO ;:187
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba coraz mniej tej kiczowatej biżuterii ogrodowej. ;:215 Myślę, że nie miał kto nauczyć nas estetyki w czasach siermiężnej przeszłości. Nie każdy wyrastał w inteligenckich domach lub sam umiał nauczyć się patrzenia na świat inaczej niż wszyscy wokół. Teraz zdecydowanie internet otworzył nas na świat i dzięki temu więcej piękna wokół. Zimno i wieje, nici z prac w ogrodzie. ;:174
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

kasia100780 popieram w 100% :D
Zuza, widziałam kiedyś kilka rzeźb z opon i były powiedzmy ciekawe, ale żadna nie była z przeznaczeniem do ogrodu - rzeźby ogrodowe z opon - BAN ;:222
Soniu, masz pełną rację, internet i zagraniczna prasa dają nam możliwość podejrzenia mnóstwa porządnych i naprawdę pięknych rozwiązań, niestety nawet dziś nie wszyscy łapią różnicę ;:185 W końcu ponoć: średnia inteligencji na planecie jest stała, populacja rośnie ;:150
Wieje dziś mocno, u mnie też, ponoć od niedzieli ma dopiero się ładnie robić :roll:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też dzisiaj wiało, posadziłam tylko trzmieliny..
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cieszę się, bo znalazłam pokrewne dusze. Mnie również rażi obecność plastikowych, glinianych, betonowych malowanych stworów i stworków w ogródkach czy na działeczkach.
Bardzo "ciekawie" wyglądają np. takie zestawienia: baranek większy niż stojąca obok krowa!
Mam sąsiada, który pobyt na działce zaczyna od rozstawiania tych plastykowych zwierząt i ptaków, a kończy zbieraniem ich w celu schowania przed złodziejami. I tak codziennie. ;:1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co za strata czasu :;230
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Kasiu, dziś nie była ładna pogoda na siedzenie na zewnątrz ;:174 ale trzmielinom nic nie będzie, a masz kilka roślin więcej w ogrodzie, trzymam kciuki, że się ładnie przyjmą ;:215
Lucynko, masz w nas pełne wsparcie w kwestii.... "ozdób" ;:304
Podziwiam sąsiada za to że mu się tak chce codziennie je rozstawiać i chować na powrót ;:306 , ale... naprawdę ktoś chciałby to ukraść? :shock:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi chodzilo o tego sasiada co rozkłada i sklada zwierzatka :;230
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Też sądzę, że to strata czasu ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam witam.
Trafiłam tu z ogrodu Soni, zaciekawiona dyskusją o ogrodowej biżuterii. ;:131 No cóż... powiem tyle: mój działkowy sąsiad ma całe stado krasnali a i grzybka z miski też. Za każdym razem jak wchodzę na działkę muszę te wesołe brodate buźki oglądać. Na szczęście dzielą nas dwie działki, z czego jedna gęsto zarośnięta, więc spokojnie w trakcie pobytu u siebie szybko zapominam. :wink:
Oczywiście każdy z nas jest inny i każdemu co innego się podoba. I to jest piękne! Bo jest różnorodność, nie ma nudy. Nie mniej tego typu dekoracje do mnie nie przemawiają. Wcale.
Ale gliniane gary, stałe drewniane koła od dawnych wozów i kilka innych jeszcze jak najbardziej. :lol: Ważne byśmy otaczali się tym co nam sprawia radość a inne widoki puszczali w niebyt. :wink:
Oczywiście nie omieszkałam sobie przespacerować całego Twojego wątku. Chylę czoła ;:180 dla dwóch tak dzielnych kobiet! Brawo! Tak trzymać! ;:215 Od dziś będę Ci ostro kibicować no i pozostało życzyć mi byś miała niezapomnianą majówkę w nowym domu. ;:131

Uśmiałam się przy okazji co niemiara z Waszych psów, kotów. Zwierzaki są świetne i warto się nimi otaczać. ;:215
Tik taki... wazony... i te sprawy. ;:306
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Witaj Aniu :wit
Zgadzam się, że różnorodność jest wspaniała cechą i dzięki niej możemy się uczyć od siebie nawzajem, poznawać nowe rozwiązania, inspirować się pomysłami innych. Ważne jest by okazać zrozumienie (lub wyrozumiałość) dla zdania drugiego i jego upodobań i miło by było, gdyby ci drudzy też nie narzucali się ze swym zdaniem :)
Cieszę się, że nikt mnie do stawiania krasnali nie namawia :lol: ale nie pójdę z młotkiem do sąsiada jeśli jakiegoś postawi u siebie ;:306 Zdecydowanie bardziej lubię stare pnie i kłody, skalniaki wyglądające na naturalne, romantyczne zakątki z ładnymi mebelkami czy wiklinowe kosze z ładną kompozycją kwiatów ;:108

Słońce dziś pięknie świeci, ponoć ma być ładny tydzień ;:215 dla nas będzie pracowity ;:333
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Dawno się nie odzywałam we własnym wątku, ale jestem :wit (przynajmniej o tej porze, bo od rana znów jedziemy na budowę - łazienka jest w fazie "za połową" czyli kończymy ostatnią ścianę jeszcze wanna do obłożenia płytkami, bo obudowę z bloczków już zrobiłyśmy ;:215 ).
Mam kilka fotek do pochwalenia się, bo wreszcie doczekałam się krokusów, tak się bałam, że ich nie zobaczę nim przekwitną, a one zrobiły mi przyjemność i nie dość, że zakwitły to jeszcze się rozmnożyły ;:138 wsadzałam po jednej cebulce a wyszły po trzy kwiaty :heja
Obrazek

Obrazek

miło zaskoczył mnie także barwinek - zawiązał pączki kwiatowe i nowe pędy!
Obrazek

a teraz relacja z dzisiejszych "osiągnięć" ogrodowych. Posiadanie ścierniska jako działki ma swoje plusy i minusy. Plusem jest to, że jest to świetna ziemia w której wszystko dobrze rośnie, minusem jest to, że jest to świetna ziemia w której wszystko dobrze rośnie ;:306 w zeszłym roku sadziłam kwiaty na obrzeżu trawnika (technicznie rzecz biorąc trawnik był po kwiatach :D ) Do jesieni jeszcze było je widać. Dziś wyglądało to tak:
Obrazek

a potem przeszedł huragan Malvy i okazało się, że jednak było tam coś jeszcze ;:306
Obrazek

a później zrobiło się kompletnie ciemno i strasznie zimno ;:174 Niby prawie wiosna, ale "prawie robi różnicę"...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Malvy dziś już ostatni dzień zimy - ha ha ha - "zimy". Jaka zima taka wiosna :lol: - marnawa tak trochę ;:224
Od jutra już będzie tylko cieplej i cieplej ............. tak przynajmniej być powinno
Kiedy zaczynam psioczyć na polski klimat, przypominam sobie zachwyty moich znajomych z Florydy. "Jak wy tu macie fajnie ;:oj , u nas za oknem ..... ta sama zakurzona agawa - przez cały rok taka sama" ;:306
Ja wiem, że oni trochę żartują. Ja też :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”