Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

renzal pisze:Ja chcę wiosny! ;:145
Skoro chcesz wiosny to czemu nas raczysz fotkami z pełni lata?
Przypomnij jak u Ciebie wiosną wyglądała 'wściekła baba' . ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia! Rodzina już się przyzwyczaiła, ale obcy nadal bywają zdziwieni i zdegustowani... :;230

Beatko! Bo ja mam mało wiosennych fotek, a wiosna mi potrzebna cobym mogła paść na kolana i pielić, pielić, pielić... Moje próby z tego tygodnia (nawet bez padania na kolana) skończyły się ostrym bólem kręgosłupa...

Dziś ogarniałam patyczki, które do mnie wczoraj przyjechały plus kilka swoich...Ilość pojemników w których stoją, zarówno w ziemi jak i w wodzie, jest przerażająca, a le mało kiedy tak mi zależy na powodzeniu ja teraz.

Ponieważ mam zwyczaj ,,paczka do końca'', czyli jak zaczynam woreczek z ziemią do siewu, to sieję, aż skończę (H kupił takie niewielkie po 20 litrów), więc wysiałam jeszcze
- rozwar (nasionka leżały kilka dni w lodówce)
- nachyłek dwubarwny Złoty karzeł (jednoroczna miniaturka)
- pachnotkę zwyczajną
- trawę NN
- miscanta NN
Dwie ostatnie pozycje pozyskałam z rabaty przed moim serwisem samochodowym (za rachunek z zeszłego roku, to powinnam dostać nową rabatę :twisted: )
- a w ramach totalnego szaleństwa (bo wiem, że tego się o tej porze nie robi) porobiłam sadzonki z lawendy...
Chwilowo cierpię na brak pojemniczków, więc dzisiejsze wysiewy i sadzonki znalazły miejsce w szklarenka z L. Odlezały się bidulki prawie rok, ale muszę wysłać H po kolejna... :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Reniu dziękuję za przesyłkę ;:196 Patyczki wcisnęłam w piasek, muszą czekać do kwietnia. Nasionka chyba posieję od razu, ale wybacz pomidorków już nie będę siała bo limit wyczerpałam i nawet na fiutka nie ma dyspensy ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! ;:196 Na zdrówko! Ale na Fiutka gorąco namawiam! Super pomidorek! ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Reniu ja też dziękuję za przesyłkę ;:196 . Patyczki jutro pójdą do piasku, nasionka część jutro wysieję, a o niektóre to muszę popytać, bo nie wiem, jak się z nimi obchodzić. I fiutka też wysieję, bo jestem bardzo ciekawa tego pomidorka.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Reniu ja już też chce wiosny. Ale pogody słuchałam i ma być ciepło do końca lutego oby i potem już tak zostało. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, RENATKO, że się rozkręcasz. :tan
Jak już zaczynasz działalność to na całego. ;:50
Oj, będzie się działo ;:138 ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu miałam dwa lata temu, ale nie miał odpowiednich kształtów i się wkurzyłam :;230 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu! ;:196 Gorąco polecam Fiutki! ;:333 To fajne i smaczne pomidorki. Bardzo dobre do przetworów. :heja

Aniu! Korci mnie, żeby już pójść choć odrobinę popielić, bo mam masę gwiazdnicy i trawy w rabatach... ;:223 Jeśli jutro bedzie pogodnie, to nie wiem czy wytrzymam...

Lucynko! Moje wysiewy zaczynają się robić w ilościach przemysłowych, ale dziś planowałam już ze znajomą, że jeśli uda im się kupić planowaną nieruchomość, to spokojnie wszelkie nadwyżki znajdą domek... :;230 Muszę więc koniecznie dbać o siewki i jeszcze coś dosiać :;230

Marysiu! Ja dostałam dwa lata temu od Marylki gotowe sadzonki i zabawę mieliśmy przednią. :;230 Pokazy jedzenia takiego delikwenta... ;:215 Były u mnie najpóźniejszymi pomidorami i sporo z nich trafiło do przetwarzania np. na suszone. Nie chorowały!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No dobrze przekonałaś mnie sieję ;:196 widzę żeby i Tobie trudno się opanować i sieje coraz więcej ;:168
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Renatko a te pomidorki o których piszecie to nie przypadkiem pomidor gruntowy san marzano?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Sama siebie się boję z tymi wysiewami! :;230

Beatko! Te z 2013 roku były bardziej ,,fiutkowe" choć ,,San Marzano" jest zbliżone! Moje miały bardziej wykształcone szczegóły... ;:170 Swoich zdjęć nie mogę odnaleźć, ale na forum też były http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=336
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś piękne słonko więc gospodyni chyba odrobinkę ogródek uporządkuje! Dobre i kawałek rabatki jak opielę! :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko nie masz ziemi zmarzniętej? bo u mnie twardziel, ale coś powycinamy, bo jest co ;:202
No to owocnej pracy w ogrodzie i ;:3 bo u mnie jakoś się chowa :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Miałaś rację! ;:145 Zapowiadali na dzisiaj 8C na plusie!, a ja mam szron na trawie! ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”