Witajcie
Dzisiejszy wolny dzień spędziłam pracowicie w ogrodzie. Piękna, ciepła pogoda sprzyjała ogródkowym działaniom. Udało mi się zdjąć 2/3 darniny pod nową angielską rabatę
Naszarpałam się solidnie, ale znikło kilkanaście metrów trawnika. M nie był zachwycony
Szkoda, że dzień nie jest dłuższy, bo pewnie bym skończyła...a tak muszę czekać do weekendu.
Wczoraj w Lidlu kupiłam wióry rogowe, nawóz do róż i trawników. A dzisiaj nabyłam cztery byliny - gipsówkę, bodziszki i floksy
Wczoraj albo ich nie było, albo nie zauważyłam.
Na rynku pokazały się cebule lilii. Jest jeszcze mały wybór, ale kupiłam 2 szt. Triumphator za całe 2 zł i Casablanca. Za dwa tygodnie będzie już większy wybór to dokupię jeszcze trochę.
Przyglądałam się dzisiaj forsycjom....Jeśli nadal będzie tak ciepło, to za tydzień powinny zakwitnąć. Jeszcze poczekam z cięciem róż, chociaż pąki mają mocno nabrzmiałe. Może zimne noce spowolnią nieco ich zapędy.
Lidlowe byliny.
Sabinko te donice kupowałam jakiś miesiąc temu w OBI...były na wyprzedaży i kupiłam je za małe pieniądze. Teraz żałuję, że nie wzięłam jeszcze ze dwóch.
Swojego eMa po ostatniej akcji w A już na zakupy ogrodowe nie wezmę. Potem jest tylko marudzenie, a tak chodzę, oglądam ile chcę i kupuję to co mi się podoba
Wagabungo dobrze, że nam w niedzielę dopisała pogoda, można było działać.
Bardzo dużo udało Ci się zrobić
Wczoraj też nie mogłam wysiedzieć w pracy i dzisiaj wzięłam dzień wolny, który wykorzystałam w ogrodzie. Pracowałam w samej bluzie...jakby to był ciepły kwiecień, a nie marzec.
Aniu aneczka1979 w zeszłym roku róże Austina były w LM w doniczkach. Nie pamiętam czy był wśród nich William S, ale na pewno Abraham Darby, Winchester Cathedral, Mary Rose i inne. Sama się wtedy zastanawiałam czy ich nie kupić, ale trochę odstraszała cena...Ostatecznie Mary Rose i Winchester kupiłam w R.
Moniko odnośnie podpory napiszę do Ciebie na pw.
Asiu wszystkie angielki mają bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy. Czasami gorszej jakości sadzonki przychodziły ze szkółek. Słabo wyglądają tylko rabatowe z innej firmy

Zobaczę czy sobie poradzą.
Filmik obejrzałam u Grażynki. Bardzo ciekawy i wiele można było się dowiedzieć
Aluś oj, pracowity był dzień, ale róże już w donicach, a ja mam spokój...do póki nie przyjadą kolejne
Dostałam potwierdzenie na maila od Kamili, że za ok. tydzień będzie Eyes for You

Wtedy pojadę i odbiorę wszystkie róże razem. Może i z F też już zaczną wysyłać.
Dzisiaj zakwitł kolejny krokus...i lada dzień będą następne.
Jakie róże zamówiłaś,zdradzisz tajemnicę?
Floresito
Bardzo mi miło czytać tak ciepłe słowa. Rozgość się proszę i wpadaj kiedy chcesz, na pogaduchy o różach i nie tylko...
Też szukałam informacji o tych rabatowych, ale tak jak Ty niewiele znalazłam. Jeśli tylko się przyjmą, to zdjęcia będą na pewno. Powiem Ci, że bardzo jestem ciekawa co z nich wyrośnie? Szczególnie ta biała mnie intryguje, bo na zdjęciu wygląda interesująco.
Szykowałam dzisiaj rabatę angielską...więc kilka Austinek.
Crocus Rose
Otello
Mary Rose
Jubilee Celebration