Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysiu :wit
Ale cudnie Ci różyczki rosną. A jak czytam, że nawet mszyc nie miały, to klękam przed Tobą na kolana. Mszyce u mnie to plaga, zbliżona do tej ślimakowej. Westerland cudny, po prostu cudny.
Ale jestem skłonna powtórzyć za Madzią, że od tego FO powinnam i ja trzymać się z daleka :D No przecież ja z torbami pójdę, jak tak dalej po wątkach latać będę :;230
Fortuna bardzo uroczo się prezentuje u Ciebie. Ja nie przepadam za tymi różyczkami, które nie są pełne. Ale ten rodzaj kwiatu w niskich, okrywowych różach ma swój niepowtarzalny urok i delikatność. Twoja Fortuna w pełni tę opinię potwierdza. ;:108
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Krysiu masz piękny ogród i piękne odmiany roślin ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Próbowałaś dać tę piękną żółciutką róże do wątku rozpoznawczego? Może to Fresia? albo inna bo ja znawcą żadnym nie jestem. Mam kilka nn i właściwie nie potrzebne są nazwy ale jeżeli koleżanki taka wiedzę posiadaja to trzeba dać im pogłówkować :) Mojej nn odnalazły już immię :wink:
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie u mnie dzisiaj okropny dzień, zawieje śnieżne,że szkoda nos wyściubić za drzwi ;:202 Mnie jakieś grypsko męczy od wczoraj, więc się kuruję ciepłymi herbatkami z sokiem malinowym, bo jutro trzeba być zdrowym ;:333

Madziu ja też pod wpływem forum,ale jak tu nie ulec.Róże-musimy same przetestować,które w naszych ogrodach będą się dobrze czuć. W wątku u Wandzi widziałam tą Pastellkę i pięknie wyglądała w większej ilości,zakochałam się w tym widoku, a dziewczyny różane piszą,że najlepiej prezentują się po trzy szt. Zamówiłam jeszcze Artemisa, Louis Odier,Ghite R, Chopeny. Pozdrawiam ;:196

Marysiu okrywówki są fajne, ścielą się takimi ślicznymi kobiercami. Przesyłam ;:196

Jadziu sama jestem ciekawa jak to będzie z moją Jalitah to jej pierwsza zima, co prawda nie jest sroga, ale podobno to kapryśnica,urody jednak nie można jej odmówić. W awatarku masz jakąś pięknotkę ;:108 Pozdrawiam ;:168

Soniu teraz zimowe,szare dni, więc ten czas można poświęcić na siedzenie przy kompie :;230 Trzymasz się Kobitko,że Cię różana choroba nie złapała, podziwiam, ale i namawiam wcale nie jest tak trudno się z nimi dogadać ;:333 Pozdrawiam ;:196

Mireczko mszyc niet, za to ślimarów mnóstwo ;:145 dobrze,że od róż trzymają się z daleka jak na razie myślę, że nie należą do ich przysmaków. Co do zarazy formuowej no to ...jak się ogląda pięknoty w innych ogrodach, to trudno się oprzeć, muszę powiedzieć, że nawet mojego M wzięło, ostatnio rysowałyśmy razem z moimi dziewczynami projekty powiększania rabat, M popatrzył przez ramię, rzekł;będzie pięknie jeszcze dodał,że pomoże, on chyba też się zarazą zaraził, znaczy tworzeniem ogrodu i jego upiększaniem :) Przesyłam ;:196

Beatko :wit nowego Gościa, dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej ;:196

Ewciu właśnie nie dawałam do tego wątku rozpoznawczego, Jedna forumka Elwi tutaj u mnie typowała też Friesie niby wszystko pasuje, tylko,że kupowałam ją jako pnącą, w tym roku bardziej ją obfocę i wrzucę do tego wątku, masz rację tam dziewczyny mają wiedzę to pewnie rozpoznają. Przesyłam ;:196

Paczki różane ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Piękne róże w Twoim ogrodzie, żółta najładniejsza!
Jesteś specjalistką od tych kwiatów, zawsze z przyjemnością do Ciebie zaglądam.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bardzo lubię paki róż ;:138
Doskonałe ujęcia ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margitko pochlebiasz mi, ale specjalistka to ja jeszcze nie jestem,cały czas się uczę, podczytuję, mam sporo NN, teraz kupuje już królewny z nazwami. Pozdrawim ;:196

Jadziu ;:196 Te pąki aż się proszą aby je fotografować :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Dokładnie myśle tak samo , dlatego mnóstwo u mnie fotek paków :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu jak przystało na karnawał uraczyłaś nas pączkami z różą ;:306
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196

Marysiu ;:196 Ty to zawsze coś trafnego napiszesz :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Też uważam że najlepiej u siebie przetestować. Wiadomo, że są odmiany na które kaprysi większość to lepiej takiej nie brać. Ale jak zdania są podzielone to warto spróbować.
Ja też kupiłam odmiany które jedni polecają, inni nie. Muszę się liczyć też z tym że ja swoje rośliny doglądam tylko weekendowo. Dwa lata temu wykończyłam swoje róże. W zeszłym sezonie kupiłam Charming Piano, Piano, Artemis, Pomponellę, Chopin, Antike, Eden Rose, New Dawn, Mushimarę i Flammentanz. Mam też nn która miała być Pashminą i Sympathie od półtora roku. Wszystkie zachowywały się ładnie. Zobaczymy jak po zimie. Np na Chopin jedni narzekają że lubi łapać mączniaka a u mnie cały sezon był bardzo ładny. Teraz zamówiłam może bardziej kapryśne. No ale też zobaczymy jak to będzie. Ma przyjechać do mnie Black Magic, Pastella, Nostalgie, Kaiserin Farah, Winchester Cathedral, Elfe, Laguna, Great Western, Graham Thomas, Yellow Charles Austin, Louis Odier, First Lady, Ascot, Pink Leda, Hippolyte, Ombre Parfait, Heidi Klum, Pashmina, Biedermeier , Cardinal de Rechelieu, Charles de Gaulle.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ale zrobiłaś zakupy, będzie co podziwiać u Ciebie, spora kolekcja, same ślicznotki też mam na nie ochotę, chociażby na Graham Thomasa, Pasminkę,Ascot... och chyba nie będę wymieniać, bo przepiszę Twoją listę :roll: trochę zazdroszczę, ale ja na więcej na razie pozwolić sobie nie mogę, mam jeszcze ochotę na Novalisa, może koleżanka będzie robić letnie zamówienie to się do niej dołączę :) a jakaś część z królewien musi poczekać do jesieni. Fajnie, że u Ciebie już będą liczę na relacje jak to z nimi jest ;:180 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jesienią róż nie zamawiam. Także następne zamówienie dopiero za rok. Też bym chciała więcej. Tyyyle mi się jeszcze podoba. No ale wiadomo, kasa ogranicza. Na relację oczywiście zapraszam :).
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak ta kasa... zapomniałam napisać,że Elfe posadziłam na jesieni, więc mam ją już, ciekawa jestem czy uraczy mnie kwiatem, bo czytałam u jednej Forumki, że kwitła jej w drugim sezonie :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okryłaś ją? Podobno lubi podmarzać. Odradzały mi ją dziewczyny. Ale i tak ją kupiłam. Dobrze że napisałaś o tym drugim sezonie. Pewnie bym się już zastanawiała co się dzieje gdyby u mnie cisza w tej kwestii w tym roku była. Bardzo na nią liczę. Podoba mi się i w ogóle widzę ją u siebie.
A wiesz że kiedyś nie wyobrażałam sobie białych róż w ogrodzie? Wydawało mi się, że są takie chorowite i bardzo właśnie tą chorobę na nich widać. Np Artemis mnie oczarował.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”