Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Marysiu, po prostu musisz poszerzyć ogród. Może sąsiedzi chcą się pozbyć trochę swoich gruntów?
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To prawda, u Marysi nie wiadomo w którą stronę patrzeć, o zapamiętaniu gdzie co rośnie to już nawet nie wspomnęPEPSI pisze:W Twoim botanicznym buszu mnogość odmian i różnorodność roślin jest po prostu powalająca na kolana przeciętnego haczkowego.

Marysiu, na dniach powinna zakwitnąć Cleome z nasionek od Ciebie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu niestety sąsiad jeden to mi zaanektował kawałek bo ich pole było uprawne (to jakiś wiejski zwyczaj), i chociaż ani on ani ja nie uprawiamy to płotu przestawiać nie będziemy
Iwonko przeleciałaś przez ogród jak burza i jeszcze chciałabyś coś pamiętać
A ja w tym roku nie mam cleome
tzn siewki widziałam ale nie zdążą zakwitnąć
Masz u mnie jeszcze parę roślin, bo nie dostałam omana a jego tak lubią pszczoły i o bluszczu też zapomniałyśmy i pewnie jeszcze o czymś
A pisałam Ci jak smakowało wiśniowe ? PYCHA!

Iwonko przeleciałaś przez ogród jak burza i jeszcze chciałabyś coś pamiętać

A ja w tym roku nie mam cleome

A pisałam Ci jak smakowało wiśniowe ? PYCHA!
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witam, piękny wschód. U mnie niebo bez żadnego obłoczka czysto niebieściutkie ze złotym słoneczkiem ; znów będzie gorąco
ale jest lato
wiec trudno, tylko czemu nie można nadmiaru nałapać na zimę.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Ciekawa i ładna ta werbena.
Widoczek piękny. 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Marysiu wszystkie te brzoskwinie 'Saturn' mają takie owoce? 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu wciąż zadziwiają mnie te spłaszczone owoce u brzoskwini.... straszne dziwadła.... całe szczęście, że smaczne, tak jak wszystkie inne
Ja będę musiała posadzić drzewko, bo moja pyszna brzoskwinka już coraz bardziej marna.... już starutka.... Sama nie wiem jakiej odmiany szukać, muszę poczytać. Bardzo żałuję, że nie znam nazwy swojej...

Ja będę musiała posadzić drzewko, bo moja pyszna brzoskwinka już coraz bardziej marna.... już starutka.... Sama nie wiem jakiej odmiany szukać, muszę poczytać. Bardzo żałuję, że nie znam nazwy swojej...
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu...
Moja Brzoskwinia ma kędzierzawość, nie pryskam niczym, jakoś sobie radzi... Jednak już ma sporo lat i co roku się boję, że się złamie w połowie, taka już pokrzywiona... W tym roku owoców będzie mało, bo w ubiegłym, to nie wiedziałam co z nimi robić...
Dobrego dnia...

Moja Brzoskwinia ma kędzierzawość, nie pryskam niczym, jakoś sobie radzi... Jednak już ma sporo lat i co roku się boję, że się złamie w połowie, taka już pokrzywiona... W tym roku owoców będzie mało, bo w ubiegłym, to nie wiedziałam co z nimi robić...
Dobrego dnia...

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A moja brzoskwinia to podarunek od koleżanki. Rozmnożyła ją z pestki. W zeszłym roku zaczęła owocować i to jak, w tym roku ma kilka owoców, bo w maju podmarzła. Marzy mi się jeszcze takie brzoskwiniowe z owocami ufo, ale boję się, że jest wrażliwsze.
- Maska
- Kontakt:
Cały dzień coś robię jak nie w kuchni to w ogrodzie, bo dzień zupełnie inny niż dotychczasowe. Jest chłodniej i wieje wiatr, jest przyjemnie.
Julciu a u mnie niebo z chmurkami, ale takimi malowniczym, świeci słoneczko dość mocno, że można było się opalać
Krystianie kiedyś znaliśmy tylko werbenę tą do skrzynek, a tu tyle pięknych odmian jest
W. hastata jest byliną.
Ewciu tak wszystkie owoce są płaskie i nadają się tylko do jedzenia, na przetwory nie.
Agnieszko jak pisałam mam parę odmian, a tą właśnie przez smak kupiłam (na Al) i jestem zdziwiona że to takie fajne drzewko. Posadziłam ją w ubiegłym roku na wiosnę, a w tym roku zakwitło i zaowocowało. Ma 4 owoce akurat tyle ile jest domowników
Szkoda że nie znasz nazwy, a może przez cechy drzewa i owoce ktoś by ją zidentyfikował?
Dorotko na moich siewkach rakoniewickich też w tym roku mało owoców i kędzierzawość, a rok temu było dużo ale nie przerywałam i było nieduże owoce. W innych latach w II/III pryskałam miedzianem i było chyba lepiej. chociaż kolega pryskał w tym roku i objawy ma identyczne jak ja. Mam jeszcze tą b. odmiany kanadyjskiej ale niestety jeszcze nie owocowała
Miłego wieczoru
Małgosiu to też pewnie rakoniewicka, bo ja jedną mam od koleżanki z pestki a drugą to już sobie sama posiałam, a jeszcze dostałam dwie siewki i jednej miłej forumki i jedna rośnie dzielnie, a druga trochę marnie. Ja swoją Saturn okryłam na zimę i z sanatorium kazałam M odsłonić, a tu drzewko obsypane kwiatkami, które chyba miesiąc były na drzewku
Oto ono w kwietniu

Julciu a u mnie niebo z chmurkami, ale takimi malowniczym, świeci słoneczko dość mocno, że można było się opalać

Krystianie kiedyś znaliśmy tylko werbenę tą do skrzynek, a tu tyle pięknych odmian jest

Ewciu tak wszystkie owoce są płaskie i nadają się tylko do jedzenia, na przetwory nie.

Agnieszko jak pisałam mam parę odmian, a tą właśnie przez smak kupiłam (na Al) i jestem zdziwiona że to takie fajne drzewko. Posadziłam ją w ubiegłym roku na wiosnę, a w tym roku zakwitło i zaowocowało. Ma 4 owoce akurat tyle ile jest domowników

Dorotko na moich siewkach rakoniewickich też w tym roku mało owoców i kędzierzawość, a rok temu było dużo ale nie przerywałam i było nieduże owoce. W innych latach w II/III pryskałam miedzianem i było chyba lepiej. chociaż kolega pryskał w tym roku i objawy ma identyczne jak ja. Mam jeszcze tą b. odmiany kanadyjskiej ale niestety jeszcze nie owocowała

Małgosiu to też pewnie rakoniewicka, bo ja jedną mam od koleżanki z pestki a drugą to już sobie sama posiałam, a jeszcze dostałam dwie siewki i jednej miłej forumki i jedna rośnie dzielnie, a druga trochę marnie. Ja swoją Saturn okryłam na zimę i z sanatorium kazałam M odsłonić, a tu drzewko obsypane kwiatkami, które chyba miesiąc były na drzewku
Oto ono w kwietniu

- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Pięknie wygląda brzoskwinia kwitnąca, w ogóle drzewka owocowe w pełni kwitnienia są zjawiskowe.
Pozdrawiam Aśka
- Maska
- Kontakt:
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu piękne zdjęcia ,a hortensja śliczna
Zachód piękny .Dobrej nocki

Zachód piękny .Dobrej nocki

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
He, he, Marysiu, pewnie myślisz, że to malowanie hortensji to moja sprawka
.
Nie miałam kiedy tego zrobić, bo gościłam pomorskie forumowiczki, ale jeśli Ci ta hortensja kiedyś zginie, to już na bank ja będę sprawcą.
Dobrego odpoczynku przed dobrym dniem -
Jagoda

Nie miałam kiedy tego zrobić, bo gościłam pomorskie forumowiczki, ale jeśli Ci ta hortensja kiedyś zginie, to już na bank ja będę sprawcą.
Dobrego odpoczynku przed dobrym dniem -