U mojego ogrodnika też rośnie jedna krzewiasta, której dodatkowo wybijają pędy jak u zwykłej piwonii, ale on nic z tym nie robi. Myślisz, że można temu jakoś zaradzić?
Dorotko sprawdziłam i Markham's Pink jest u mnie od września 2012, więc to jego trzeci sezon. Nie urósł zbyt wysoki, za to kwiatów ma sporo, jak widać

Różaneczniki powolutku otwierają pąki, nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję, że będą dobrze rosły na tym stanowisku. Postanowiłam, że to moje ostatnie podejście do tych kwiatów, jeśli im się nie spodoba, to trudno... wymienię ziemię i posadzę tam róże

Jestem dziś w domu z dziewczynami, miałam chwilę czasu żeby obejrzeć katalog Austina, który mam już od jesieni.. Za każdym razem jak go oglądam wpadają mi w oko kolejne piękności

Wczoraj zapłaciłam za wrzosy, więc teraz to już kwestia kilku dni, kiedy przyjadą. Będzie z nimi sporo pracy, trzeba je wszystkie przesadzić w większe doniczki - przyjadą w multplatach. Zamówiłam cztery odmiany: Boskoop, Peter Sparkes, Red Favorit i Kinlochruel. Razem 440 sztuk