Witam i wszystkim odwiedzającym przesyłam
Aż miło, tyle odwiedzin i miłych słów
Marysiu (chinanit) ja też się zastanawiam, co dalej z tymi męczennicami, pierwszy raz dałam im możliwość wspinania się po siatce i pędy mają pewnie 4 - 5 m.
tak to wygląda w całości

Marysiu, pytasz o szałwię, to szałwia błyszcząca, ale należąca do grupy do Compacta, te niższe należą do grupy Nana. W swojej ojczyźnie, czyli w Brazylii szałwia ta dorasta do półtora metra wysokości. Nabyłam ją właśnie pod nazwą "brazylijska"
Moniko, dla Ciebie tej pelargonii
Marysiu, a dla Ciebie dalia
Haniu, odwiedziłam Twój wątek (jeszcze wrócę), masz piękne koleusy - to niesamowita kolekcja. Ja mam ich tez kilka, ale to dopiero przedszkole
Alicjo, zastanawiałam się jaki kwiatki dla Ciebie, może te
Patrycjo, to jest solanum białe - psianka, też się zdziwiłam widząc kilka kwiatków z dodatkiem niebieskiego kolorku. Passiflory maja ogrom paków, ale pewnie już wszystkie nie zakwitną, dzisiaj u nas jest zimno, może będzie lekki przymrozek.
Wiem, że masz sporo begonii, ja też bardzo je lubię, dla Ciebie wybrałam zdjęcie begonii Immense i Dragon
Tereniu, dla Ciebie szukałam niebieskich kwiatków i są, chociaż może niezbyt okazałe
i jeszcze zdjęcie storczyka - bo to od Ciebie, kwitnie już ponad miesiąc
Kasiu, ta biała piękność to dzwonek, tak na szybko nie mogę znaleźć w notatkach jego nazwy odmianowej,
dla Ciebie pelargonie
Olku, to co dziś Ci nie znane może być i u Ciebie, pytałam co podesłać
dla Ciebie może to
a to się ukorzenia

jeśli się ukorzenią to się podzielę, jesteś pierwszy w kolejce
Aniu, witaj
przez ileś lat to się trochę uzbierało tych roślinek. Wiesz, jak przeglądam inne wątki, to widzę mnóstwo nowości i też się zastanawiam, gdzie to kupić. Dużo roślin mam z wymiany z innymi forumowiczami, taka jest moc forum. Pelargonii mam dużo więcej,ale to maluch, dodatkowo zdobyłam ostatnio sporo odmian geranium, aż się boje jak przetrwają zimę.
Dla Ciebie wspomnienie lata
Jagódko, to dzwonek, ma fikuśne płatki i teraz pięknie kwitnie
Dla Ciebie
Dziękuję bardzo za życzenia zdrówka i pozdrawiam