Co dzień kocham ten ogród bardziej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Co dzień kocham ten ogród bardziej

Post »

Geniu, cieszę się czytając te miłej słowa napisane przez taką znawczynię kwiatów jak Ty. Wszystko planuję i wykonuję sama. Moje rośliny mnóstwo razy zmieniały miejscówki i tej jesieni znów przekopałam blisko pół ogrodu :lol: . Mój M śmieje się, że powinnam trzymać wszystko w doniczkach na kółkach ;:306 . W ogrodzie spędzam każdą wolną chwilę. U nas jest taki podział, że ja sadzę a M buduje. Wszystkie elementy architektoniczne (za wyjątkiem metalowych ), tj. altana, grillo-wędzarka, huśtawka, domki dla dzieci czy tez kamienne ścieżki to wykonane według mojego pomysłu, dzieła mojego M. To smutne, że Edenka Ci wymarzła. Szkoda jej, bo jest piękna, jedna z moich ulubionych ;:167 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ile masz Eden. ? I nie mogę się na dziwić że Twój jest pnący bo to się rzadko zdarza ;:oj
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Mati, tak właściwie to nawet nie wiedziałam, że on nie ma być pnący :;230 . Może dlatego urósł ponad 2 metry, bo uległ mojej sugestii :;230 . Posadziłam go wiosną 2012 r. Tak prezentował się w lipcu 2012:

Obrazek

czerwiec 2013
Obrazek

A tak 2 lipca 2014 r. :D
Obrazek

W tej chwili najwyższe pędy dosięgają już dachu altany. Może zrobię dzisiaj zdjęcie, to wstawię :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Edytko Eden przy altance pięknie się prezentuje ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EDYTKO......piękna ta Twoja Edenka....ja też mam posadzoną w tym roku na wiosnę i pięknie rośnie...1,5 metra osiągnęła.....mam pytanie czy Ty swoją otulasz jakość szczególnie na zimę :?:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, z tego co pamiętam, Ty też masz przepiękny krzew Edenki :D .

Leszczynko, robię kopczyk u podstawy. Poza tym w zeszłym roku położyłam ją na ziemi i przykryłam gałązkami świerkowymi. W tym roku jeszcze róże stoją. Dzisiaj spróbuję je uziemić :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko nie narzekam na moje 3 Edenki ;:108 Twój natomiast jest pięknie wyeksponowany ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Edyta1 pisze:Geniu, cieszę się czytając te miłej słowa napisane przez taką znawczynię kwiatów jak Ty. Wszystko planuję i wykonuję sama. Moje rośliny mnóstwo razy zmieniały miejscówki i tej jesieni znów przekopałam blisko pół ogrodu :lol: . Mój M śmieje się, że powinnam trzymać wszystko w doniczkach na kółkach ;:306 . W ogrodzie spędzam każdą wolną chwilę. U nas jest taki podział, że ja sadzę a M buduje. Wszystkie elementy architektoniczne (za wyjątkiem metalowych ), tj. altana, grillo-wędzarka, huśtawka, domki dla dzieci czy tez kamienne ścieżki to wykonane według mojego pomysłu, dzieła mojego M. To smutne, że Edenka Ci wymarzła. Szkoda jej, bo jest piękna, jedna z moich ulubionych ;:167 .
Edytko jak to czytam to wydaje mi się że ja to pisałam ;:196 u mnie też taki podział , choć jeżeli o budowę chodzi u nas o dom ,Mąż sam go postawił i wykończył , w ogrodzie sama sobie radzę .

Podziwiam Twoje dokonania w ogrodzie , mnie daleko do Ciebie , ale podobnie jak Ty wiecznie coś zmieniam , myśle że wiosną 2015 będą ostatnie zmiany , brakuje mi już sił ,swoje lata mam, ale muszę uporządkować po kopaniu pod kanalizacje .
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Cuudo ;:oj i pięknie rośnie ;:196 ja właśnie wróciłem z pola bo swoje kopczykowanłem :heja a ta nn czerwona jakie ma kwiaty i pąki z bliska
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, ja też mam taki plan, że ostatnie zmiany wiosną, po czym pozwolę roślinom trochę odetchnąć i rozrosnąć się porządnie. Chciałabym potem nie ruszać nic, tak przynajmniej ze 2 lata. Zobaczymy, czy mi się uda :wink: .

Aniu, pamiętałam Twoje piękne Edenki, ale nie pamiętałam, że masz ich aż 3 ;:oj .

Mati, zrobiłam dla Ciebie zdjęcie dzisiejszej Eden Rose, chociaż nie wiem, czy za dużo będzie widać, bo pędu oskubane z liści a dzień pochmurny :? .

Obrazek

Obrazek

Po sfotografowaniu, róża zaraz została uziemiona. W tym roku, żeby uniknąć pokłucia postanowiłam wykorzystać agrotkaninę z odzysku :wink: :

Obrazek

Obrazek

Następnie przyrzuciłam wszystko gałązkami świerkowymi:

Obrazek

Inne pnące także. Łącznie uziemiłam dzisiaj 10 róż. Tylko jedna New Dawn została w pionie, bo ma za sztywne pędy. Zresztą, ostatnią zimę spędziła na stojąco i nic jej nie było:

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Edytko tylko 2 lata , ja nie zamierzam już nic nie przesadzać na zawsze ;:7 ;:306 , tylko czy wytrzymam :uszy ;:303
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, ja też najchętniej zostawiłabym ogród w spokoju na znacznie dłużej, ale sama w to nie wierzę ;:306 . Tyle nowych piękności pojawia się co roku na rynku ;:224 , zresztą rośliny także zmieniają swoją wielkość i z czasem trzeba przecież dostosowywać otoczenie do tych zmian :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Widze że sie napracowałaś ;:108 eden tak co roku robisz? Nic sie nie dzieje z korzeniami :?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoim Edenom daję jedynie kopczyki,a Ty widzę,że nieźle je poprzykrywałaś ;:oj
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, o co miałoby się dziać z korzeniami?

Aniu, jak Ci zimują pnące bez okrywania?
Pozdrawiam - Edyta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”