Chusteczka na R.O.D
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chusteczka na R.O.D
Piekne serduszka:)
- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widoczki zza płotu jak z zaczarowanego lasu
Piękna serduszka 

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Dobra, ostatnie zdjęcia na dzisiaj i idę ogarnąć trochę chałupę
Jeden z orlików:

pąki

I nowa rabatka przy bzie : hortensja Annabelle, hosta i hortka Vanilla Fraise - na razie 30 cm krzaczki, ale cały sezon przed nimi

Jeden z orlików:

pąki

I nowa rabatka przy bzie : hortensja Annabelle, hosta i hortka Vanilla Fraise - na razie 30 cm krzaczki, ale cały sezon przed nimi

- patusia336
- 1000p
Hortensja 

Widok zza płotu cudny.Piękne uroczysko! Smolić komary 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Vanilla Fraise to i moje marzenie. Piękna ona!
A orlik jakby na straży stał i pilnował za Ciebie dobytku.
Zdjęcia z lasu są cudne.
A orlik jakby na straży stał i pilnował za Ciebie dobytku.

Zdjęcia z lasu są cudne.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam cieplutko przy porannej kawie
Piękny widok lasu i tafli wody, usiąść posiedzieć i posłuchać ćwierkania ptaków bezcenne.
Nowe nabytki śliczne tylko chodzić po korę.

Piękny widok lasu i tafli wody, usiąść posiedzieć i posłuchać ćwierkania ptaków bezcenne.

Nowe nabytki śliczne tylko chodzić po korę.

- Ruda_Zaba
- 1000p
Dziękuję dziewczyny 
Aneczko: jedną vanilla fraise już mam, jednak po zdjęciach, które zobaczyłam u Moniki poleciałam po drugą i zasadziłam ją w miejscu, w którym będę ja widzieć także ja a nie tylko osoby przechodzące pod płotem, bo mi jej widok bzy zasłaniają
Tym razem pnącza
Więcej zdjęć będzie w czerwcu, jak się reszta obudzi do końca, bo większość dopiero zaczyna puszczać liście 
Moja kochana Warszawska Nike - 4 (5?) letnia roślina - tu po przycięciu - zobaczcie jaki kawał krzaka

Nie byłabym sobą, gdybym nie wyszła z ogrodniczego bez clemka - ten ma termin kwitnienia kwiecień maj, mam cichą nadzieję, że w końcu w długi weekend majowy za rok przywitają mnie kwiaty clematisa

Po wielu latach prób zapanowania nad niskim pH w tym kącie, utracie 4 clematisów i prawie ubiciu 2 krzaków róż, w zeszłym się poddałam - testowo zasadziłam tam hortensję Annabelle, jako, ze w tym roku wygląda całkiem dobrze, więc jakie pnącze, mogłam podsadzić pod siatką?

Wszystkie prace prowadzone były pod czujnym nadzorem kotów oczywiście
tu - Aśka

Aneczko: jedną vanilla fraise już mam, jednak po zdjęciach, które zobaczyłam u Moniki poleciałam po drugą i zasadziłam ją w miejscu, w którym będę ja widzieć także ja a nie tylko osoby przechodzące pod płotem, bo mi jej widok bzy zasłaniają

Tym razem pnącza

Moja kochana Warszawska Nike - 4 (5?) letnia roślina - tu po przycięciu - zobaczcie jaki kawał krzaka

Nie byłabym sobą, gdybym nie wyszła z ogrodniczego bez clemka - ten ma termin kwitnienia kwiecień maj, mam cichą nadzieję, że w końcu w długi weekend majowy za rok przywitają mnie kwiaty clematisa

Po wielu latach prób zapanowania nad niskim pH w tym kącie, utracie 4 clematisów i prawie ubiciu 2 krzaków róż, w zeszłym się poddałam - testowo zasadziłam tam hortensję Annabelle, jako, ze w tym roku wygląda całkiem dobrze, więc jakie pnącze, mogłam podsadzić pod siatką?

Wszystkie prace prowadzone były pod czujnym nadzorem kotów oczywiście

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hortensję pnącą?
Clematis kocham. Moja Warszawska Nike strzeliła focha za przesadzenie jej do New Dawn. I musiałam całe dwa pędy z czterech obciąć, bo padły. Ech... mogłam tam wsadzić jakiegoś włoskiego. np Polish Spirit też by pięknie się komponował a i focha może bym ominęła?
Clematis kocham. Moja Warszawska Nike strzeliła focha za przesadzenie jej do New Dawn. I musiałam całe dwa pędy z czterech obciąć, bo padły. Ech... mogłam tam wsadzić jakiegoś włoskiego. np Polish Spirit też by pięknie się komponował a i focha może bym ominęła?
- patusia336
- 1000p
Piękne fotki strzelasz 

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj, piękne widoki pokazałaś
- Ruda_Zaba
- 1000p
Patrycja (piotrkowice) - dzięki 
Patusia: zagłosowane
Aneczko: No fochowate te nasze clemki są, pocieszę Cię - z moich wiosennych nasadzeń jako tako wygląda tylko właśnie Warszawska Nike, Błekitnego Anioła nie widać w ogóle, a dwa pozostałe mają może 3 cm wzrostu

Patusia: zagłosowane
Aneczko: No fochowate te nasze clemki są, pocieszę Cię - z moich wiosennych nasadzeń jako tako wygląda tylko właśnie Warszawska Nike, Błekitnego Anioła nie widać w ogóle, a dwa pozostałe mają może 3 cm wzrostu

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Mój clamatis też stoi w miejscu 

- Ruda_Zaba
- 1000p