Roślinki to czują i rwą się do słońca aż miło

Kwitnie już mnóstwo tulipanów, a dopiero zaczyna się kwiecień!

Nifredilku, to najzwyklejsza niezapominajka, ale odcienie różnią się w zależnośco od stanowiska. Mam blado niebieskie, niemal fioletowe i granatowe. Podzieliłam je ostatnio, bo chciałabym żeby rozsiewały się po całym ogrodzie! Urocze towarzystwo dla cebulowych

Juliet, tulipany w ubieglym roku sadziłam bardzo późno, bo wyprzedaże zaczęły się pod koniec listopada ;-) Ale pogoda sprzyjała i jak dotąd wschodzą wszystkie. Ciekawa jestem czy odmiany będą zgodne?., przynajmniej Ancilla kwitnie tam gdzie powinna

April

Sara,dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam!
Kasiu, w ubiegłym roku wysadzałam pod koniec kwietnia, a było przecież znacznie chłodniej. Myślę, że w przyszłym tygodniu zacznę je hartować

Marzenko, na kwiaty czasem trzeba czekać kilka lat..ale przy odpowiednim cięciu można ją zmobilizować

Ewa, jesteś!

Ilonko, już pamiętam, faktycznie. TO zapewne kwestia cięcia, trzeba ją mocno ciąć, nawet kilka razy w roku, ale przynajmniej 2 razy bardzo solidnie. Odwdzięczy się

Małgosiu, u mnie niektóre sasanki już przekwitają?ale inne wciąż kwitną więc festiwal jeszcze potrwa

Tulipany się rozszalały, zaraz pokażę świeżutkie zdjęcia