W moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MalgosiaR
200p
200p
Od: 11 lut 2013, o 18:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogrodzie cz.2

Post »

Z ogromną przyjemnością pospacerowalam z Tobą.Wszystko przecudnej urody ,oczywiście patrząc na róże znowu nabralam ochoty na zakupy u Ewy,tylko gdzie ja to zmieszczę ?Niestety nie mam takiej przestrzeni do obsadzania :(
Pozdrawiam Malgosia
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu, dziękuję ;:196 Hm.... jakby to napisać, to wszystko rośnie na przekompostowanym g...nie :wink: kurzym i kaczym w sztukach dwóch :lol: Lądowisko eM obrabia standardową kosiarką spalinową marząc o traktorku (po moim trupie 8-) ). Trawą ściółkujemy gdzie się da, głównie w malinach, truskawkach i ogrodowym buszu. Pozdrowienia przekażę, naparstnicom nagadam do słuchu :lol:
Olu w życiu po tej róży nie spodziewałam się takiego numeru. Co do ogarniania, dziękuję, staram się, z bliska w niektórych miejscach jest różnie. No i jest nas do pracy 3 :D.
Marysiu facet jest robotny ale niestety pyskaty ... może i dobrze, że nie odwrotnie :lol:
Oczywiście, że własną d... musiał przetestować huśtawkę i to w ten sposób " ;:209 ;:209 ;:209 " a całą drogę do tartaku słyszałam " nie kupujemy k..., żadnej huśtawki ;:224 "
Oczywiście, że upublicznię wnętrze kurnika... tylko, że po 22.06. :wink:
To co widzisz to nie jest kurnik tylko "parnik", miejsce gdzie kiedyś stało owo urządzenie, służące do parowania ziemniaków dla zwierząt. Kurka jest odizolowana od reszty ponieważ chciałam kontrolować jak przykłada się do swego zajęcia. Na szczęście nie schodzi z jajek bez powodu (picie, jedzenie,toaleta), ale już jej nie przenoszę. Kurnik jest w innym miejscu, są tam drabinki i drewniane klatki.
Małgosiu, Aniu, dziękuję! Róże od Ewy rosną mi ładniej niż te z R.. i o ile to będzie możliwe pozostanę już przy jednym dostawcy :D Zapach, to prawda, jest odurzający. :D
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, a ja tylko powzdycham ;:oj ;:oj .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Matra i ja przydreptałam od majki411 :;230 :;230
Ale się u Ciebie dzieje ;:oj mi się bardzo podoba..... nudzić się nie można, a ja tak lubię.
Róże zachwycają ;:180 pomyślałam sobie, że wyjątkowo dobre masz miejsce dla nich ;:108
i wspaniale się nimi opiekujesz ;:215
Śliczna jest Himmelsauge, nie znam tej róży. Jesteś z niej zadowolona? Masz już zaplanowane
odmiany róz na nową rabatę. :D
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fotki widziałam już 2 dni temu ,ale musiałam nieco ochłonąć i przejść się ogrodem jeszcze raz ;:224
Faktycznie wszystko Ci pięknie rośnie jak na dopalaczach :wink:
Jak zobaczyłam ND to padłam z wrażenia :shock: moja to jeszcze maluszek i dopiero wypuściła pierwszy pączek :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Gdybyś miała cudny ogród kwiatowy i zero warzywnika, to byłoby ok. Gdybyś miała wypasiony warzywnik i podsychającą trawę wszędzie indziej, też byłoby do przełknięcia, ale tak wszystko naraz?? Wypieszczone, wypielone, odchuchane? to jest nieludzkie pokazywać takie zdjęcia...połowa FO będzie się musiała udać na terapię, aby pozbyć się poczucia niższości i bylejakości ;:306

Najlepiej nie dołuj nas więcej i przyznaj się, że nie pracujesz i nie masz żadnych obowiązków oprócz ogrodu, a tak w ogóle to jest Was 10 nie dwie :) ND powalająca! potwór na miarę mojej Lykkefund - mam nadzieję, że i moja dorośnie do podobnych rozmiarów. Mam tylko zastrzeżenie do Pink Grootendorst - ona ma bardzo charakterystyczne pierzaste kwiaty w kształcie goździków, a u Twojej płatki widzę raczej typowo różane - może pomyłkowo wysłali Ci coś innego?
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

hej

jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, a skusiły mnie sałaty w wątku sałat.

Te róże to miód! gdzie zamawiałaś?
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Piękne ostróżki. Choruję na nie , ale mam pecha z nimi. Kupiłam sobie białą ,po drodze na działkę złamał mi się kwiat, chciałam kupić na rynku niebieska ,była ,ale tylko złamana ;:306 . Posiane zeżarły ślimaki, stoją w gruncie diwe marne sadzonki. Może coś z nich będzie, jak nic się z nimi nie stanie :twisted: . Stwierdziłam ,że chyba kupię tą złamaną niebieską ,wsadzę do gruntu i na przyszły rok bedę się nimi cieszyć. ;:3
Pozdrawiam
Asia
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Z takim przewodnikiem bardzo miło się spacerowało a jeszcze wokół tyle pięknych roślin.Różyczki ładnie rosną i kwitną.Warzywnik jak co roku do zazdroszczenia. ;:180

..
MalgosiaR pisze:Marysiu facet jest robotny ale niestety pyskaty ... może i dobrze, że nie odwrotnie :lol:
Oczywiście, że własną d... musiał przetestować huśtawkę i to w ten sposób " ;:209 ;:209 ;:209 " a całą drogę do tartaku słyszałam " nie kupujemy k..., żadnej huśtawki
Niby twarda sztuka a uległ. :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale się naoglądałam ;:oj Prawie jakbym tam u Ciebie była :tan
New Dawn rośnie u Ciebie podobnie zachłannie jak u mnie, a kupiłam taką mizerotę nazwaną przez sprzedającego jako 'poliant'.
Huśtawka jak widzę już gotowa. Tyle, że ja chcąc uniknąć tego typu komentarzy, postawiłam eMa przed faktem dokonanym :;230 Jak przyjedzie to zastanie gotową i może próbować :;230 A tak nasłuchałabym się, że trzeba to przemyśleć, zastanowić się, a może nie itp. Od myślenia o tym głowa mnie boli ;:223
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Martuś odezwij się proszę i jeszcze coś wklej bo tęsknię :D Wiem ,że zaganiana jesteś ;:196
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Powiedz, co mam zrobić, żeby dostać nasionka tych ślicznych, czerwonych maków ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu Zadawać się z nami ;:4
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś jak się mają różyczki?Pozdrawiam
jondi
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 21:47

Post »

Witam. Zachwycona Twoimi pomidorami postanowiłam sprawdzić Twój wątek, już po pierwszej str jestem Ci sprzedana :) teraz muszę go od deski do deski przeczytać więc się wpisuję, żeby niczego nie pominąć:). Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”