AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Post »

A na dobranoc dla wszystkich zaglądających kilka ujęć z naszego ostatniego weekendowego wypadu do zamku Crathes :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:19
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Kilka aktualnych ogrodowych fotek :)
Obrazek

rozchochrane bukszpany
Obrazek

wiosenne bratki znalazły miejscówke w najmniej atrkacyjnej częsci ogrodu, ale rozświetlają ten zakątek :)
Obrazek

i czekam ciągle na piwonie...
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga jak przystało na mieszkankę wysp nabyłaś same wyspiarskie róże ;:306 nie znam się na angielkach choć mam kilka sztuk ;:173
Zmartwiłaś mnie różą You're Beautiful , też ją nabyłam ale mam dość wykładających się krzaczorów pod ciężarem kwiecia :roll:

Ogrodowe doposażenie idealnie pasuje do Twojego mini ogródka ;:215
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj Agato jak zwykle jak tylko mam troszeczkę czasu i sił to zaglądam do osób z którymi nawiązałam kontakty bo ciekawi mnie jak rosną roślinki .U mnie 10 czerwca burza gradowa zniszczyła prawie wszystko no cóż siła wyższa trzeba się pogodzić.Dobrze że w zapasie mam zdjęcia które są historią ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko - ano kupiłam same angielki, bo wśród nich miałam największy wybór :lol: A lubię w sklepie pooglądać, pomacać i wybrać to co mi najbardziej się podoba.
A zeszłoroczna nowość po prostu mnie denerwuje :evil: Miałam nadzieję na ładny okrągły krzaczek, z pędami które będą się mocno trzymały. A tu takie wylegiwanie na ziemi. :evil:
Sama zobacz: pędy z pakami strzelają w niebo, a jak tylko rozkwitnie - to bach, i lezy na ziemi :evil:

Obrazek

Mario - stratowało ci wszystko ??????????? masakra !!!!!! Współczuję bardzo ;:4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lawenda czeka na słońce.... ;:173
Obrazek

Obrazek

Udanej soboty wszystkim ;:7
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Aguniu :wit .
Jestem pod wrażeniem nie tylko miejsca , jakie stworzyłaś na mokrej , szkockiej ziemi , ale i dążeniu do tego , by w krainie deszczowców mieć swoje kwitnące słoneczka , które rozweselają dzień - pomimo deszczu . Zakupy nader udane - włącznie ze spiralnymi tujami - ale pod komplet kawowy przydało by się uszczknąć trawnika - przedłużyć tarasowe wejście w ogród - kolejny , dodatkowy pokój będzie pod chmurką ;:138 . A to dlatego , że trawnik się po jakimś czasie zniszczy i zapadną się w mokrą , nasiąkniętą ziemię nogi foteli , prawda?
Aguniu ...widoków menokopsa bukwicolistnego Ci zazdroszczę ...kupiłam ..ale był nadgniły w torfie i reklamowałam ...w naszych warunkach ciężko mu dogodzić - lubi chłód , lekki cień , ale stanowisko w miarę jasne . Jakby jedno przeczyło drugiemu ...a w Himalajach - skąd pochodzi rośnie w najlepsze .
Serdeczności ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To niesamowite ile można upchnąc na takim malutki skrawku zieleni :D Zawsze myślałam, że Twój ogród jest ciut większy!

Co do pierisa. Zamurowało mnie. Cudowny okaz!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

AgaNet pisze:Majeczko - ano kupiłam same angielki, bo wśród nich miałam największy wybór :lol: A lubię w sklepie pooglądać, pomacać i wybrać to co mi najbardziej się podoba.
A zeszłoroczna nowość po prostu mnie denerwuje :evil: Miałam nadzieję na ładny okrągły krzaczek, z pędami które będą się mocno trzymały. A tu takie wylegiwanie na ziemi. :evil:
Sama zobacz: pędy z pakami strzelają w niebo, a jak tylko rozkwitnie - to bach, i lezy na ziemi :evil:
Aga mnie podobnie robi sporo róż, np Barbara Austin wyleguje się pomiędzy innymi roślinami, nowe pędy ma wysokie, chyba z 70-80cm i ciekawa jestem jak utrzyma kwiaty stosunkowo nie za duże.
A ta moja nowość to jeszcze maleństwo ale muszę dobrać jej takie miejsce żeby miała się o co oprzeć ;:218

Aga dzięki za takie wiadomości bo potem wiemy co którą boli ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mekonops - cudeńko!
Są jakieś sposoby na te właśnie róże, które sie kładą? Przywiązywanie może nie pomóc...
Piękne masz te róże; w pąkach prezentują się świetnie i dumnie. Potem jak zakwitną też takie być muszą.
U Ciebie Agatko to na 100 %! :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Agatko pięknie masz w tym ogródku ;:215 Tylko meble plastikowe są trwalsze ale nie prezentują się tak dostojnie jak drewniane ;:108 Róże masz piękne a może pokładają się z braku słońca ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aga, ladne to Twoje malenstwo ;:108 nie wiem dlaczego ale takie przejrzyste mi sie wydaje, zawsze mialam wrazenie, ze masz wiecej tloku na tych swoich rabatach. Moze to tylko zludzenie, bo raczej nie pokazywalas mini mini w calosci a raczej kawalkami w zblizeniach.
A co do wykladania sie roz, to ja tego okropnie nie lubie a u mnie wszystkie roczniaki w tym roku sie wykladaja jakos dziwnie. Skladam to na karb tego, ze u mnie w czasie ich wzrostu, slonca nie bylo - ciagle padalo i powyrastalo z nich dosc sporo pedow ale takich cienkich i dlugich z duza iloscia kwiatow. No i jak to pozniej zakwitlo, to sie wylozylo - do tego zauwazylam, ze kwiaty sa w tym roku wieksze niz w zeszlym - Mary Rose, kwiaty miala normalnie wielkosci Abrahama ;:oj Dopiero teraz, jak przyszly te sloneczne suche dni, to nowe pedy ktore wypuszczaja - sa grube i sztywne.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jagoda :wit
Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś :D
dziękuję za przemiłe słowa ;:196
Masz rację co do trawnika pod kompletem wypoczynkowym. W tym roku na pewno nic już nie będę zmieniać, a co dalej ? Zobaczymy ;:173
Tak naprawdę to mam mieszane uczucia. Bo tak: żeby nie wprowadzać zbyt dużego zamieszania do takiego małego ogrodu taras wypadało by zrobić z płyt które juz tu jako chodnik położył deweloper. A one i mi i eMowi się nie podobają. Wymieniać ich wszystkich tez nie będę ;:185

Myslałam, żeby całą ta częśc wysypać granitowymi kamieniami - takie jak są w opasce wokół domu. Sądze ze takie rozwiązanie też by się dobrze sprawdzało przy tutejszych deszczach ;:173 No i grilować można na spokojnie ;:136

A co do menokopsa - wiedziałam ze można liczyć na twoja fachowa poradę ! ;:196 Może komus przydadza się takie wskazówki ?
Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula - niestety, mój ogród jest naprawdę bardzo mały :lol: Ale upchnęłam tu trochę zieleniny :lol: Ciekawe kiedy przyjdzie mi karczować co nieco :;230

Majeczko - ja sobie tez bardzo cenie takie osobiste opinie forumków, bo tych informacji nie mozna znaleśc nigdzie w necie czy jakichkolwiek opisach ;:108
A co do samej róży -licze jedynie, że ona musi sie wzmocnic i w przyszłym sezonie będzie sie prezentowała dużo lepiej !
Jestem tez ciekawa jak sie zachowaja posostale posadzone w tym roku róze? Moze to wylegiwanie i witkie pędy to jednak wina deszczowej pogody ?

Bea - myslę ze niestety podwiązywanie róż niczego nie daje. Podwiązuje jedynie te wysokie, które staram sie prowadzic przy podporach ;:108 A krzaczaste musza sie dobrze prezentować same z siebie. U mnie wszytko jak na dłoni, więc dla leżakujących miejsca nie mam ;:224

ElleBelle - Elu, to drewno teakowe. Podobno bardzo wytrzymałe na wilgoć. Zobaczymy czy zda szkocki egzamin :lol: A widzisz- zastanawiam się nad przyczynami. Słońca mało, deszczu dużo ... hmmm ... sama już nie wiem co mysleć ;:129
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dziękuję za dedykację ;:168 - dlatego jestem tak zauroczona Twoim pierisem, że miałam kiedyś dawno temu (jeszcze w ROD)
ale takiego bez wyrazu, słabe przyrosty.
Jestem pełna podziwu! ;:303
Czyli na razie jakiegoś sposobu na te róże nie ma, cichutko podpytuję tylko ;:170
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”