Micha storczyków Kahim cz.2

Zablokowany
latte
100p
100p
Od: 22 paź 2013, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Micha storczyków Kahim cz.2

Post »

Meiss pisze:Ojej śliczny ;:oj marzę o takim tylko biało-różowym :o
Ja tak samo ;:oj widywałam już takie, ale różowo-różowe albo właśnie takie żółtki :D

Baba z Obi jakaś głupia, myślę że dałoby się to sprzedać, bo to chyba kupujący decyduje, co się nadaje a co nie ;:219 ale pewnie jej się nie chciało po prostu...
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie no, niestety ona decyduje :wink:

Być może nie chcą doprowadzić do sytuacji, gdzie większym zainteresowaniem ( i tymsamym sprzedażą) cieszą się storczyki po złotówce niż pełnowartościowe po ok.40zł :roll:

Ponadto takie wyrzucone storczyki wpisują sobie w straty, a gdyby sprzedawali je po 1 zł, to po odliczeniu podatku itd.itd. po prostu byliby stratni :?

Ekonom ze mnie żaden, ale wydaje mi się, że właśnie tym się kierują.... Niestety.

A co do kolorku tego storczyka, to powiem wam, że nigdy się z takim nie spotkałam i jak go zobaczyłam w sklepie to od razu złapałam... Z kwiatkiem w ręku przeglądałam kolejne... Nie mogłam go odstawić na spokojnie... Bo jeszcze by mi go ktoś podebrał ;:204 Nigdy nie wiadomo :;230
latte
100p
100p
Od: 22 paź 2013, o 20:41

Post »

Ja też księgową nie jestem, ale wydaje mi się, że coś takiego nie funkcjonuje jak mówisz, bo wtedy coś takiego jak wyprzedaże nie miałyby sensu :) a przecież kilka razy na forum zdarzyło się, że ktoś kupił storczyka za 1zł. Myślę, że jakbyś poprosiła kierownika, to by Ci to sprzedał, a baba z obsługi dostała polecenie, żeby storczyki wywalić i może potraktowała je zbyt poważnie :lol: a do sytuacji, że ludzie chętniej kupowali by przekwitnięte storczyki to myślę, że by nie doszło, nawet jakby za 1gr sprzedawali. Ile znasz prywatnie osób, które by kupiły taki egzemplarz? Ja żadnej :D
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, masz rację. To sama nie wiem w czym rzecz.... Może ktoś zorientowany ekonomicznie się wypowie :lol:
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05

Post »

Ten no, jak ja upatrzę jakiś egzemplarz to też resztę przeglądam trzymając go w ręku, ewentualnie w koszyku, ale kurcze to strasznie niewygodne :p
A ja też się na tym nie znam xD, choć czytałam gdzieś kiedyś jak po rozmowie z kierownikami dawali upust na zdechlaczki, i to całkiem spory.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te zdechlaczki co kobiecina wyrzucała były przecenione o70% więc jakiś czas pewnie postały, aż nadeszła znawczyni i je zlikwidowała... :roll:
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podczas dzisiejszego podlewania słonko wyszło, więc musiałam popstrykać kilka foteczek ;:173

Na początek ściśnięta philadelphia :lol:

Obrazek

Niestety nie mam za bardzo jak wyeksponować jej ślicznych kwiatków, bo ona "wrosła" w sąsiednią miniaturkę... A jak zacznę na siłę je rozdzielać, to wiadomo jak to się skończy :wink:

Tu śliczna ludisia od pewnej fajnej kobitki z forum ;:196

Obrazek

A tu mój najnowszy nabytek który dziś otworzył resztę pączków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pędzików nie pokazuję... Nie chcę zapeszyć :;230 Pędzik zgadywanka ma już całkiem pokaźne pączuchy, ale rośnie dosyć wolno... Jak tylko zacznie się otwierać, zrobię fotorelację. Zobaczymy kto zgadł kolorek ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Śliczne kwitnienia zdobią Twoje parapety ;:138 .
Mam pytanko, jaki rodzaj oświetlenia masz w swoim terrarium? Chodzi mi o to z roślinami.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ajaniu ;:138
W tym gdzie stoją miniaturki praktycznie nie doświetlam, bo całość stoi na południowym parapecie. Jak jest pochmurnie przez kilka dni włączam lampkę akwariową 9 Watową (6500K).

:D
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Mam takie malutkie akwarium, chyba pokombinuje z większymi siewkami, które są już wielkości miniaturek własnie. Podoba mi się pomysł z terrarium. mam akwarium (200l) po moich rybkach i tam trzymam maleństwa ale traktuję to bardziej jak zbiornik "produkcyjny" a chciałabym taki ozdobny :roll: .
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uuuuu..... W 200l. to można zaszaleć. Może zrób sobie takie jakby paludarium.... Jak wpiszesz w google na pewno coś cię zainspiruje ;:215 Ja od dawna marzę o przemianowaniu mojego zbiornika na paludarium, ale żółwiczka którą tam trzymam niestety mi to uniemożliwia :wink:

Ajaniu, jak coś wymyślisz chwal się odrazu, bom strasznie ciekawa ;:138
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Kahim jak Ci Philadelphia pięknie zakwitła od dawna mi się marzy chyba w końcu muszę spełnić to marzenie super ma te kwiatki, co do rozdzielania lepiej zostawić tak jak jest bo jak napisałaś szkoda ryzykować :wink: Bardzo podoba mi się ten ostatni cudny żółty i do tego taki maźnięty pędzlem na końcach gdzieś Ty go upolowała? CO do ludisi zazdroszczę kwiatuszków ja czekam na moją aż Mnie uraczy ;:224
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Karnova za miłe słowa :lol:

Tego żółtego z bordo bazgrołami znalazłam w OBI :wink: Kwiatki na ludisii to nie moja zasługa... Dostałam roślinkę od razu z pędzikiem ;:204
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wytrzymałam i pstryknęłam zdjęcie pędzika którego kolorki zgadujecie ;:138

http://img10.imageshack.us/img10/4162/fizb.jpg

Rośnie on o wiele wolniej niż poprzednik- zgadywanka, ale grunt, że rośnie i jest cały ;:131
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

biały z dodatkiem fioleciku :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”