Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Zamysł dzisiaj juz wprowadziłam w czyn Agusiu :;230 chociaż jeszcze muszę tam coś poprawić ;:196, a na skalniaku dosadziłam przetacznika siwego też go tam gdzieś u Ciebie widziałam.Nie zrobiłam fotek ,ale jutro pokażę .Szkoda ,że nie mogłam również z drugiej strony wrzosowiska tego czynu w prowadzić ,bo mam tam posadzonkowane roślinki ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Aguś he, he dobrze że zajrzałam coś podgapię ociupinkę dobrze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nadal pięknie i kolorowo ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluniu busz jest najfajniejszy 8-) :lol: Teraz u schyłku lata to i zielsko tak szybko nie rośnie, fajny jest ten czas :D

Miłeczkoa wiesz.... te liście to od upałów, teraz jak się ochłodziło, to przestały opadać i na trawniczku jest czyściutko :D

Jacku tak, właśnie teraz kwitnie czosnek... ale tak sobie myślę, że jeśli u Twojego nie widać jeszcze pąków, to już pewnie w tym sezonie nie zakwitnie....
Ależ mi przykro z powodu tego weekendu.....będę najprawdopodobniej za tydzień, teraz córcia musi przyjechać.... strasznie żałuję....

Jadziu bardzo się cieszę, że tak błyskawicznie zrealizowałaś pomysł :D już czekam na fotki, bardzo jestem ciekawa efektów ;:oj
Przetacznika siwego mam na skalniaczku z innymi niewielkimi roślinkami :D

Misiu jeśli tylko coś Ci przypadnie do gustu to podgapiaj do woli ;:196

Iwonko dziękuję ;:196 kolorków już zdecydowanie mniej, ale wciąż pojawiają sie wśród zieleni :D Już większość hortensji różowieje, więc ogród z bieli wchodzi w fazę różu :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aga ładnie to ujęłaś " fajny jest ten czas" Ja też lubię czas zbliżającego się końca lata.
Najpiękniejsze w ogrodach są właśnie nasycone barwy kwitów . ;:108 Barwy jesieni, są zupelnie inne. :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aguś, nawet teraz Twój ogród wygląda pięknie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu u Ciebie już troszkę jesieni w ogrodzie .Ale wygląda to bardzo pięknie i romantycznie .A u mnie róże jeszcze szaleją ,ale też już wiele roślin przekwita .Cóż zrobić ,każda pora roku ma jednak swoje uroki ;:3 ;:3 ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko dzisiaj wybrałam się do Kapiasa-wiesz jaki ma teraz ogród?Podziwiałyśmy głównie trawy(z koleżankami z Forum) były tak pięknie wkomponowane,że zakochalam się-tylko nie ma gdzie sadzć.Cudownie kwitly różne hortensje-trudno było wybrać tę naj..W ogrodzie różanym jeszcze dużo kwitło-głównie angielek.Patrzę na Twoje piękne rabatki i widzę wiele roślin z tego ogrodu.
Ladnie wyeksponowali żurawki-nawet nie były drogie a kolorów dość sporo.Szkoda,ze nie możesz na własne oczy zobaczyć jak bardzo się zmieniło.(a może jednak będziesz?)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko jesień kocham..... właśnie za te barwy, które nas otaczają..... te brązy, rudości, czerwienie, bordo, złocistości...... wszystko aż płonie..... a ja z zachwytu się rozpływam...... jeszcze chwilkę musimy poczekać na taki widok....
Oby jesień była długa i piękna :D

Justynko bardzo lubię tę zmienność w ogrodzie.... ciągle jest inaczej, nie można się znudzić :D

Ewuniu faktycznie pojawiają się już jesienne widoczki..... to mi nie przeszkadza, bo jesień kocham.... ale żałuję bardzo, ze tak szybko zapada zmierzch i wieczory są takie zimne..... U mnie też różyczki pięknie powtarzają.... niestety nie wszystkie.... kilka krzaczków zaatakowała czarna plamistość ....

Aniu ja niestety na Śląsk nie wybieram się, to ja oczekuję gości ze Ślaska w poniedziałek :lol: Przyjeżdża brat ze swoją rodzinką :D U Kapiasa niestety nigdy nie byłam.... a bardzo żałuję.... może kiedyś uda się....
Wyobrażam sobie jak musi być pięknie..... trawy zachwycają mnie..... ta ich lekkość, zwiewność.... coś pięknego.... Ja mam miejsce tylko na niewielkie odmiany, mam ich trochę i bardzo je lubię :D
Żurawki są wspaniałe, pięknie wyglądają przez cały rok :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wydawało mi się ,że na jednej z fotek obok gożdzików jest właśnie posadzony przetacznik siwy albo to czyściec ??,ale ja przetacznika posadziłam obok gożdzików. Wiosna się okaże jak to będzie się komponować ;:224 . U mnie inspiracje zaraz muszą iść w ruch inaczej zapomnę co i gdzie :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Żurawki są wspaniałe, pięknie wyglądają przez cały rok :D
To prawda ja odkryłam te rośliny tak na prawdę rok temu. Przyglądam się usilnie jakie tam masz na obwódkach, super tak gęsto jedna przy drugiej że już żadne chwasty się nie wcisną. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dobrze widziałaś przetacznika...... rośnie min przy goździkach 8-) :lol: On jest idealny na skalniak, kwiatostany niewysokie a jak nie kwitnie to listki są niziutką srebrzystą podusią :D

Aniu ja żurawki uwielbiam..... sadzę je wszędzie gdzie tylko jest odrobina miejsca :D Wspaniale ubarwiają nawet najmniejszy zakątek :D Ja mam około 60 odmian, więcej już nie kupuję, tylko dzielę, te które mam..... nie zależy mi na kolekcjonowaniu jak największej liczby odmian..... te które podobają mi się najbardziej lubię mieć w wielu egzemplarzach w różnych częściach ogrodu :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też uwielbiam żurawki i też już mam ich sporo w ogrodzie.
Uwielbiam też rozchodniki, bo o każdej porze roku wyglądają ekstra. Nawet zimą, bo nie usuwam ich jesienią.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja mam zaledwie kilkanaście odmian i też sobie rozmnożyłam.
Myślałam że będzie to trudniejsze ale udało się bez problemów.
Oby tylko wreszcie popadało bo biedne rośliny męczą się z tym moim podlewaniem.
Deszcz to deszcz.......wiadomo.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja identycznie ;:oj Też uwielbiam rozchodniki począwszy od wiosny, kiedy są małymi kapustkami, a skończywszy na ususzonych kwiatostanach wystających spod śniegu :D Muszę koniecznie posadzić sobie takiego z biało-zielonymi listeczkami, bo nie mam....

Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały 8-) :lol: Warto sobie je rozmnażać, bo podobno są krótkowieczne...
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”