Hoja Multiflora ślicznie Ci kwitnie i kolejny raz muszę napisać, że Ci zazdroszczę. Tym razem nie chodzi o kohlerie, a o kwiaty na hoi właśnie. Moja h. bella miała pierwsze pąki i je zrzuciła, bo ją przestawiłam w inne miejsce.
Smoczki
A callistophylla jest taka marudna? Bo swojego czasu czaiłam się na nią, ale koniec końców nie trafiła do mnie (a pierwszą jaką dostałam w gratisie ukatrupiłam zbyt zimną ziemią). A za okrągłolistne trzymam kciuki, niech kwitną, wszystko kwitnie!
Alenka - od Ottum (tej od lilii) do Ciebie było niedaleko więc po sąsiedzku wpadłam
Nie mam pojęcia o co chodzi z tą hojozą. Jak znajdziesz choć jedną osobę na forum, która nie wielbi hoi, to będziesz wielka.
Ale ty już jesteś, za swoją kolekcję
A do tego jeszcze cudne skrzydłokwiatki, i wielka wężownica, i więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Troszkę mnie tu nie było, a wszystko przez balkonowce, które zawsze w sezonie całkowicie mnie pochłaniają
A hoye sobie rosną w tym czasie i atakują rolety, firanki i inne przedmioty w swoim zasięgu H. serpens -jak miała pąka..tak dalej ma H. lacunosa też ma pąka Może będzie szybsza niż zawzięty kolega
H. chouke już coraz bliżej
Pamiętacie tego dziwaka ?
Zrobił sobie skok w bok
Ta carnosa dwa miesiące temu wyglądała tak:
Dziś:
Ta zrobiła na mnie największe wrażenie, gdy tak sobie porównuję sprzed dwóch miesięcy.
Witaj! Hoje pięknie u Ciebie rosną. Najbardziej mi się podobają krinkle, australis lisa i carnosa tricolor. Ta z liściem większym od Twej dłoni daje czadu, moja publicalyx też tak rośnie, że liście z każdym węzłem większe.
Gratuluję kwitnień i pąków.