Doniczkowe raflezji cz.2
Re: Doniczkowe raflezji cz.2
A gdzie schowałaś swoje piękne żyworódki???? 

- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Crazydaisy, hen_s, Nolinka, Filigranowa27, Blueberry, trzynastka, tesia39, jola1313, Amara, Anka159, IkaD, smolka!!!
Miło mi, że wpadliście i dzięki za sympatyczne komentarze. Ostatnio niestety mogę siedzieć przy komputerze tylko okazjonalnie z powodów zdrowotnych. Żyworódki stoją nadal na balkonie. Jeszcze ich kolej na schowanie nie nadeszła.
Miło mi, że wpadliście i dzięki za sympatyczne komentarze. Ostatnio niestety mogę siedzieć przy komputerze tylko okazjonalnie z powodów zdrowotnych. Żyworódki stoją nadal na balkonie. Jeszcze ich kolej na schowanie nie nadeszła.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O, rany... Mam nadzieje ze nic powaznego sie nie dzieje, zdrowiej nam szybko! Nie będę Ci juz w takim razie gitary zawracala, zdroweczko przede wszystkim. 

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- raflezja
Kinga!
Nic takiego się nie dzieje. Boli mnie kręgosłup szyjny i tyle. To się zdarza, ale zwykle przechodzi.
Pokazane niżej rośliny zakupiłam w OB w Zabrzu. Jeśli kiedykolwiek będziecie, to warto wstąpić.
Eugenia- goździkowiec. Nie wiem jak się nim zajmować i jaka jest prawidłowa nazwa gatunkowa.

Peperomia metallica

Fikus mi pewnie padnie, gdyż nie zaakceptuje jak sądzę domowych warunków. Ale choć chwilę się nacieszę.
Ficus radicans variegata

Za to mam nadzieję, że F. benjamina Barok pobędzie ze mną trochę dłużej.

Pisonia również, pod warunkiem, że jej nie przeleję, jak poprzednią, która byłą wyjątkowo piękna i w dodatku była prezentem od mojej miłej koleżanki. Jeśli to przeczyta, mam nadzieję, że mi wybaczy.

A tę monsterę (M. obliqua) o wielkich liściach kupiłam tydzień temu w OB w Krakowie.

Nic takiego się nie dzieje. Boli mnie kręgosłup szyjny i tyle. To się zdarza, ale zwykle przechodzi.
Pokazane niżej rośliny zakupiłam w OB w Zabrzu. Jeśli kiedykolwiek będziecie, to warto wstąpić.
Eugenia- goździkowiec. Nie wiem jak się nim zajmować i jaka jest prawidłowa nazwa gatunkowa.
Peperomia metallica

Fikus mi pewnie padnie, gdyż nie zaakceptuje jak sądzę domowych warunków. Ale choć chwilę się nacieszę.
Ficus radicans variegata

Za to mam nadzieję, że F. benjamina Barok pobędzie ze mną trochę dłużej.
Pisonia również, pod warunkiem, że jej nie przeleję, jak poprzednią, która byłą wyjątkowo piękna i w dodatku była prezentem od mojej miłej koleżanki. Jeśli to przeczyta, mam nadzieję, że mi wybaczy.

A tę monsterę (M. obliqua) o wielkich liściach kupiłam tydzień temu w OB w Krakowie.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- crazydaisy
Gozdzikowiec ten co sie go je??
Fikusy ciekawe... Czemu ma Ci sie nie zaaklimatyzowac w domu? Barok tez ciekawy.
Nie chce Ci zawracac glowy bo jak sie zle czujesz to, wiesz... Lecimy we wtorek i zamierzalam Ci sie wpakowac na chate przy okazji bytnosci w kraju, ale znajac przyjemnosc plynaca z nawalajacego kregoslupa. Z tym ze mnie czesciej krzyzowy dokucza - forma wymowienia zapewne w rewanzu za katowanie waga.
Fikusy ciekawe... Czemu ma Ci sie nie zaaklimatyzowac w domu? Barok tez ciekawy.
Nie chce Ci zawracac glowy bo jak sie zle czujesz to, wiesz... Lecimy we wtorek i zamierzalam Ci sie wpakowac na chate przy okazji bytnosci w kraju, ale znajac przyjemnosc plynaca z nawalajacego kregoslupa. Z tym ze mnie czesciej krzyzowy dokucza - forma wymowienia zapewne w rewanzu za katowanie waga.
Kinga
- raflezja
No ja wiem, że przyjeżdżasz i czekam na wiadomość.
Musimy się spotkać. Tylko napisz, który dzień by Ci odpowiadał. Ja niestety codziennie chodzę do pracy, ale nie muszę tego robić, chyba oprócz środy, kiedy muszę.
Studentów jeszcze nie mam, więc jakoś to możemy spokojnie dograć.
Musimy się spotkać. Tylko napisz, który dzień by Ci odpowiadał. Ja niestety codziennie chodzę do pracy, ale nie muszę tego robić, chyba oprócz środy, kiedy muszę.

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- crazydaisy
Poszlo PW. Monstera niesamowita. 

Kinga
Fajne nowości u ciebie zagościły.
Super,że napisałaś,że warto do Obi w Zabrzu wstąpić, ja tam bardzo często przejeżdżam i nigdy nie zaglądam, ale tym razem wstąpię jak będę
Fajna gęsta monsterka;).
Super,że napisałaś,że warto do Obi w Zabrzu wstąpić, ja tam bardzo często przejeżdżam i nigdy nie zaglądam, ale tym razem wstąpię jak będę

Fajna gęsta monsterka;).
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, wierzę że uda Ci się Ficusa radicans variegata utrzymać
piękny jest
Peperomia metallica też pięknie się prezentuje, ma taki ładny pokrój i cudne listki
Zresztą wszystkie nowości masz bardzo udane
trzymam za nie kciuki 

Peperomia metallica też pięknie się prezentuje, ma taki ładny pokrój i cudne listki

Zresztą wszystkie nowości masz bardzo udane

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale piękne nowości u Ciebie.
Nie wiem, co bardziej mi się podoba. Ale oba fikusy mi wpadły w oko.
To i ja wysyłam pw ;)
Nie wiem, co bardziej mi się podoba. Ale oba fikusy mi wpadły w oko.
To i ja wysyłam pw ;)
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Peperomia metallica podbiła moje 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- raflezja
Dzięki, że wpadłyście.
Rośliny nie czują jeszcze jesieni i być może z rozpędu rosną nadal.

https://lh5.googleusercontent.com/-RBAg ... ladium.jpg

Rośliny nie czują jeszcze jesieni i być może z rozpędu rosną nadal.
https://lh5.googleusercontent.com/-RBAg ... ladium.jpg

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Iwonko piękny zielony gąszcz 

- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Dodała bym piękny zielono-pstrokaty gąszcz.
No i oby ten rozpęd pozostał im jeszcze na długo.
Twojej monsterze varie nie zasychają białe obrzeża ?
Kurcze jak mnie moja tym denerwuje
No i oby ten rozpęd pozostał im jeszcze na długo.
Twojej monsterze varie nie zasychają białe obrzeża ?
Kurcze jak mnie moja tym denerwuje