Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko Czy masz zdjęcie siewek funkii? Bardzo jestem ciekawy jakie masz odmiany. Dalie prześliczne ;:oj Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wyjątkowo wieczorem zaglądam, synek usnął dziś nadzwyczaj szybko, więc dom ogarnięty a ja z czystym sumieniem mam czas na FO

Aniu, swoje pierwsze dalie kupiłam w Benex-ie, reszta to wymiana forumowa. U mnie jest pomieszczenie z hydroforem, które muszę podgrzewać zimą, żeby woda nie zamarzła i tam przechowuję dalie. Widać miejsce dobre, bo prawie wszystkie przetrwały. Polecam te piękne kwiaty lata, bo kwitną do końca jesieni.

Dorotko, u Ciebie też jest pięknie i jak pomysłowo ;:108 . Dziś nakupiłam kory i mam ambitny plan choć dwie-trzy rabaty wykończyć...łącznie z obrzeżami z cegieł, niestety białych silikatek, ale czerwonych nie mam zadużo i będą do budowy komina potrzebne. No i udało mi się kilkanaście płyt chodnikowych z demontażu załatwić :tan , będą prowadzić z altanki na jej tył do przyszłej rabaty z piwoniami. Ambitny plan, ale mam nadzieję do jesieni zrealizować. Ty jesteś motorkiem napędowym dla mnie ;:168

Michale rano zrobię zdjęcie siewek i odrostów funkii. Maleństwa, a odmian nie znam :oops:
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Przybywa Ci roślinek szybko ;:138
Jak Ci się uda rozmnożyć Lilię z patyka to chyba nasz Sławek zajdzie w ciąże ;:306
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Marzenko :wit
Pięknie u Ciebie w siedlisku... Dalie też uwielbiam bo właśnie ścinam je do wazonu i mam trochę ogrodu w domu :D Widać na każdym kroku Twoją ciężką pracę ;:180
Życzę Ci Marzenko miłego dnia!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marzenko!...niesamowite...mimo piasków Twoje roślinki w doskonalej kondycji ;:215
Na pewno wymienimy się daliami... "zaklepuję" białą z fioletem i zielenią....oraz dwie różowe ...pod białą / ciemny róż..i jaśniejszy/ Są śliczne...
U mnie jeszcze nie wszystkie zakwitły....kanny dopiero pokazuję pąki...
Podziwiam Twoje zaangażowanie... z dnia na dzień siedlisko pięknieje. Ja też zachorowałam na 'różyczkę"...i mam w planie dwie pergole. ;:108
Dzisiaj u mnie na razie bez słonca ...tak czekam na upragniony deszcz.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w czwartek, taki v-ce piątek i to cieszy bardzo, bo na weekend mam kolejne plany ogrodowe do wykonania

Ewa, jesteś niesamowita. Nie wpadłabym na pomysł, żeby zaciążać Sławka, może lepiej nie będę próbować z lilią z patyka :roll: ;:88 . Z drugiej jednak strony kusi mnie to bardzo ;:224

Grażynko, mnie dalii też nie szkoda ciąć do wazonu, wywożę nawet do opiekunki syna- lubię go oglądać dumnie kroczącego w wbukietem przed nim . Z daliami jest trochę zachodu, głównie z przechowywaniem, ale równie śliczne udają się z nasion. Moja ciocia z Gdańska tak uprawia i jest zadowolona. Z kłączy masz jednak pewność jakie wyrosną, a nasionka to trochę loteria.

Bogusiu, roślinki wyglądają jako tako, bo każda ma odpowiednio zaprawiony dołek. Wybrany piasek i nasypaną glinę, która trzyma wilgoć, do tego popieczarkowa, dobra ziemia i roślinka. Najbardziej jestem zadowolona, że róże trzymają się dziarsko, ale i inne cieszą oczy, zwłaszcza jak nie więdną na słońcu.
Bardzo chętnie podzielę się z Tobą daliami, które wybrałaś. Znów musze do nich się przejść, może kolejna jaka zakwitła?
Kolejne pergole powiadasz? Wczoraj kupiłam kratki, które wykorzystam jako podpory dla swoich królewien : New Down, Louis Odier, Kortersen. Była wyprzedaż kolekcji z poprzedniego sezonu...50-70%, aż żal nie kupić.

Zapraszam na spacer na krańce działki...
Po drodze zaspotykamy kudłate leniwce
Obrazek

Hiro mnie spostrzegł
Obrazek

Idzie sprawdzić, a nóż będą głaski :wink:
Obrazek

Na wprost okna mam ognisko :oops: i wiecznie lążace do spalenia rzeczy, które M namiętnie tam znosi, a ja chowam :wink:
Obrazek

po prawej stronie pod białym domem jest jałowiec - tam kończy się siatka, ale działka ciągnie się dalej. Granicę wyznacza cienki sznurek
Obrazek
rozciągnęłam go, żeby sadząc krzewy od Eli nie sadzić ich wężykiem

Dochodzimy do samego rogu działki, stajemy przy żylistkach od Aguni
Obrazek

Idziemy na środek działki wzdłuż granicy, Stajemy przy modrzewiach , osłonięte siatkami przed kosiarką M i sarnami. SPoglądamy lekko w lewo
Obrazek

Spoglądamy lekko w prawo
Obrazek

Dochodzimy do drugiego rogu na końcu działki
Obrazek

Zaczynamy wracać
Obrazek

Zanim wrócimy do domu, posilamy sie po drodze agrestem żółtym
Obrazek

agrestem czerwonym
Obrazek

porzeczka białą
Obrazek

porzeczką czerwoną
Obrazek

Obrazek

i porzeczką czarną
Obrazek

To tyle na teraz, nie chcę Was zmęczyć tak od razu z rana :wink:
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Marzenko gdzie znajdę słowo dalia tam zaglądam kocham te kwiaty obejrzałamTwoje masz piękne odmiany ,
milego dnia ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, miło mi, że zaglądasz. Dalie będą się u mnie jeszcze powtarzać, bo wciaż nie wszystkie kwitną. Zaraz idę do Ciebie :wit
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, spacer ze wszystkimi atrakcjami. Pieski piękne, agresty i porzeczki smacznie wyglądają. Bardzo dużo pracy włożyłaś w tym roku i są już efekty. Białe margerytki też by pasowały do wszystkich róż, prawda? O daliach nic nie mówię, bo 'ochy i achy' zewsząd słychać ;:63
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, masz rację, że margaretki do róż pasują. Do Chopinów chętnie je dodam. Teraz siedzę na ofercie BENEXa i wybieram tulipanki i lilie. Oj ja biedna, po co tam wchodziłam, ale kupowałam już u nich i jestem zadowolona.

pięciornik nepalski
Obrazek

teraz powinno go byc lepiej widać
Obrazek

Pogoda taka martwa. Ni to słońce, ni to chmury i dość gorąco i duszno. Oj będzie podlewanie, pewnie z węża niestety
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Może z góry coś skapnie a ja siedzę z wnuczkiem w ogródku i nadaje mi nad głową ,teraz dziadek nalał mu wody do basenu to mam chwilę spokoju ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu u mnie basen czeka na czyszczenie, bo nie wsypałam w porę chcloru i zzieleniało nam dno. Może łatwiej będzie nowy sięgnąć i jego nalać ;:224 . W tym starym mam dziurkę w kołnierzu i powinnam ją znaleźć, ale czasu wciąż brak. Parówka taka jak przed burzą jaką, ale w cuda to ja już powoli przestaję wierzyć i chyba nie będzie padać :(

lilia netty's pride
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miłego popołudnia dla wszystkich :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

;:oj łał, ale cudo
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Sesja liliowa piękna ;:333
Sławek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Dają po oczach te Netty's pride...Bardzo efektownie wyglądają. Marzenko, lilie Cię lubią ;:173

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”