Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

:wit Dosiu :) bardzo ładnie wygląda ta nowa rabatka różana :wink:
Piękny Powojnik :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dosiu zapewne aura pokrzyżowała twoje plany rabatkowe ale nie ma tego złego,bo ....... dokupisz róż i będzie jeszcze piękniej ;:138 ;:138 ;:138
Rabatka prezentuje się cudnie :tan
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Rabat prezentuje się ;:333 Mam nadzieje że woda różom nie zaszkodzi i przyjmą się bez problemu ;:168
Kręcenie miodu...to by dopiero była fotorelacja :uszy
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Aniu, rabatka powstała i będzie jeszcze rozbudowywana i to na wniosek samego Pana Męża :wink:
Dziękuję Ci Pauli, cieszę się że nareszcie chociaż częściowo mogłam ją dokończyć. Dzisiaj znowu pada :(
Amaro, dokładnie tak jak mówisz. Jeszcze mogę dokupić różyczek i rozbudować rabatkę. A wybieranie i kupowanie roślinek to jest to, co tygryski lubią najbardziej :tan
Cześć Aga. Ja też mam nadzieję, że woda różom nie zaszkodzi. A widziałam, że Ty też jakieś różyczki posiadasz :heja

Ponieważ u mnie zimno i deszcz pada idę się ogrzać do Waszych ogrodów ;:215
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dosiu, Anabell to hortensja krzewiasta, na pewno wiesz tylko te nazwy sa do siebie bardzo podobne i rzucając skroty myślowe można pomylić roslinki ;:223
Powojniki sa prawie niezawodne, uwielbiam kiedy kwitna, mam ich trochę i podziwiam każdego z osobna. Rozana rabatke skończysz ani się obejrzysz. Niestety czas leci na leb na szyje. Dopiero czekalysmy na pierwsze roślinki, a tu już lipiec za pasem(nomen omen siedze przy rozpalonym kominku ;:124 ). Dobrze, ze u was pogoda się poprawila, bo w wa-wie pochmurno przez caly dzień było. Udalo mi się liznąć odrobine slonka, bo musiałam rano na chwile czmychnąć do miasta Lodz, a tam promyczki byly podkręcone na caly zycher ;:333 .
Chyba jestem zmeczona, bo doczytałam, ze wcale się pogoda nie poprawila ;:223 Zakrecona jestem jak sloik dzemu ;:223
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Cześć Madziu :D Ja też jestem zakręcona bo przecież kupowałam w tym roku hortensję drzewiastą Annabelle ;:223 W opisie podano, że wytrzyma każdą ilość wody no ale w moim przypadku to się kompletnie nie sprawdziło. Po pierwszej ulewie, po której rzeka płynęła moim ogrodem jako pierwsza padła właśnie Annabelle.
Też lubię powojniki ale tylko raz doczekałam się takiego kwitnienia jakie lubię, czyli całego powojnika obsypanego kwieciem. No nic, ciągle się staram.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże mam sztuk 3 ;:oj
Co do powojników mamy takie samo zdanie....nie wiem dlaczego u mnie te wielkokwiatowe tak słabo kwitną ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguś ja mam to samo :roll: Nie chcą rosnąć pomimo mojej solidnej opieki ;:222
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudna rabata ;:oj
Wszystkie kompozycje są urocze :)

Mój powojnik wsadzony ok. miesiąc temu wyzionął ducha :cry: - uwiąd. Zostały 4, które sobie na razie radzą, pryskam je teraz zapobiegawczo.
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Dosiu też chcę taką różaną rabatkę! Jak tak patrzę na Twoją... :twisted: strasznie fajnie się zapowiada ;:138
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Nie wiem kiedy minął czas? już prawie lipiec!!! Czy Wam też czas tak szybko leci?!?!
Mam tyle planów ogrodowych. Dzisiaj zamówiłam kolejne róże na dokończenie rabaty przy ścieżce oraz bylinki, które chcę posadzić wraz z kilkoma różami. Muszę jeszcze dokończyć rabatę przed domem, przesadzić kilka roślin, znowu wypielić cały ogród? A tu już lipiec!!! Szkoda, że czas tak szybko leci.
Dzisiaj byłam na imprezie z okazji odejścia kolegi na emeryturę i może stąd ta dygresja na temat mijającego czasu?

Aguś, Grazko, Aniu i Gosiu ? dziękuję, że do mnie przyszłyście. Życzę nam wszystkim aby jutro był dzień bez deszczu i abyśmy mogły popracować w naszych ogródkach. Dobranoc dziewczyny!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upływający czas,,, nieodzownie tykający zegar życia. Każdy z nas ma chwilę zadumy nad sensem istnienia....lubię jednak takie chwile ;:170 chyba to wypływa z potrzeby mojej romantycznej natury.
Uda Ci się zrealizować wszystkie plany nie w tym to w następnym sezonie...zabawa w ogród trwa ;:224
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Aguś, jeśli chodzi o plany ogrodowe to nawet się cieszę, że je mam i nie martwię się czy uda mi się je wszystkie zrealizować w tym sezonie. Nawet lepiej jak coś zostaje na "zaś" :D W życiu warto mieć plany i marzenia. Bardziej zastanawiam się nad tym czy zdążę w życiu zrobić to co chcę. Czy zdążę przeżyć to życie na maksa, czyli tak jak lubię. Na podróżach i chwilach wspólnych z rodziną i przyjaciółmi. Delektuję się każdą chwilą mojego życia. Wczuwam się w każdą kroplę życia. I chciałabym tak trwać bez końca...
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu, ja dziś od rana chodziłam po forum i siałam defetyzm ze względu na aurę. Wieczorem obejrzałam film pt. "Wyspa" - trochę s-f; bogaci ludzie klonowali siebie za ogromne pieniądze, by potem wykorzystywać organy tych "produktów", które niestety tak samo czuły jak "normalni" ludzie. "Produktom" wmawiano, że na ziemi było skażenie i tylko nieliczni mogą trafić na rajską wyspę. Co jakiś czas organizowana była loteria. Kto wygrał, oznaczało to, że nadszedł jego kres, bo "sponsor" potrzebuje organów... Film kolejny raz przypomniał mi, że świat, w którym żyjemy jest piękny i należy cieszyć się każdym dniem, bez względu na aurę czy inne tak naprawdę niewiele znaczące drobiazgi... Dopóki dookoła nas rosną drzewa, żyją zwierzęta, a my jesteśmy wolni...
No i tak się rozpisałam, że zapomniałam pochwalić Twoje rabatki ;:138 Zdradź, jakie róże zamówiłaś? ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Znowu wszędzie pada, tylko nie u mnie :? Pogoda zupełnie oszalała w tm roku.
Powojniki wielkokwiatowe (podobnie jak róże :wink:) są bardziej kapryśne niż inne. Najlepiej zachowują się powojniki włoskie-tym nic nie przeszkadza.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”