Różyczki u Ewki

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczki u Ewki

Post »

Dziewczyny , mam 4 Candelighty i choć są z nimi pewne problemy, szczególnie przy kolejnych kwitnięciach, to nie wydaje mi się, żeby nie lubił towarzystwa.
To zdjęcia z drugiego kwitnięcia. Po deszczach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale piękny ;:167 tylko w moich regionach wymarza nawet pod dobrym okryciem :(
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia czym ty karmisz te swoje różyczki że tak pięknie rosną? :D
Bardzo fajnie prezentują się Twoje Candlelight ,chyba zacznę sadzić jednak po kilka sztuk jednej róży ;:333
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też zaczynam do tego dojrzewać, zupełnie inaczej prezentują się w grupie niż tak jak u mnie pojedycze sztuki , każda z innej parafii ;:173 . Ale co mam zrobić, kiedy podobają mi się wszystkie i każdą chciałabym mieć. Nie umiem jeszcze orzec, która warta jest posiadania a która nie, czasem opinie z F. pomagają ale czasem ... różnie bywa.
Mnie zależało na kolorowym ogródku typu rodzima wieś, no i dlatego są tu wszystkie kolory, ale powoli zaczynam rozmyślać, czy nie poprzesadzać różyczek grupując je kolorystycznie. Ale to jeszcze nie teraz. Póki co w razem posadziłam kilka odmian, tylko Chopin rośnie w róznych częściach ogrodu.
A co im daję? - kocham je! A tak poważnie - w tym roku jakoś mniej o nie zabiegałam, ale bardzo, ale to bardzo pilnowałam , aby przekwitłe szybciutko obcinać. Wydaje mi się, że pobudzałam je tym do kwitnięcia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu wszyscy je kochamy tylko ,ze u jednych rosną i kwitną jak szalone . Gdzie indziej po prostu wegetują sobie po mimo wielu starań .U mnie teraz Gartentraume ma mnóstwo paków .kurcze chyba pomyliły jej się miesiące ;:oj Nawet nie chcę jej ruszać ,żeby nie pobudzić do większego zawiązywania pąków :roll:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mam czasami wrażenie, patrząc na moje róże że są nieprzewidywalne. Jak chucham i dmucham, to mają to w nosie i kapryszą. A jak zostawiam im swobodę, to dają radę. Urocze masz te róże, i wiem co czujesz, bo ja też chciałabym mieć je wszystkie. Nowa różanka się szykuje? Będziemy podziwiać. Ja skromnie zamówiłam kilka róż, takie do zapchania miejsc na rabatach i jedna do specjalnego zadania. :D
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Ewcia potrzymuje moje pytanie w sprawie róż. A poza tym podpowiedz czy róże się przycina przed zimą?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, lubię róże z klasycznym układem płatków, stąd poleciłabym Chopina i Kronenburger. Ta ostatnia jest chyba najpiękniejszą i jedną z bardziej zdrowych. Niestety nie kwitnie super obficie.
Piękny zapach, długie i częste kwitnienie, jego obfitość, a także uroda kwiatu to zalety Abrahama. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez tej róży.
Z żółtych poleciłabym China Town, wygrywa ona z innymi żółtymi , wyprzedza Arthura Bell, dzięki wyjątkowej obfitości kwitnienia i przyciągania wszelakich owadów. Jest duża, ładnie się krzewi, długo kwitnie.
Niezawodna i silna jest Piano ( czerwona) , pokrój u mnie raczej zwarty. W tym roku zagości biała - jaka będzie, dopiero sie okaże.
No i oczywiście Mary Rose - różowa, ładnie buduje krzew, pierwsze kwitnienie zwala z nóg.
Małgosiu, ponawiam pytanie- czego oczekujesz?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już chyba zupełna końcówka, za to jak pachnie!

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też uwielbiam róże z klasycznym układem płatków a bukiecik kolorowy i jak cieszy i roztacza woń
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jaki piękny bukiet ;:oj :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak widzę róże w wazonie, to wiem, że kończy się różany sezon :D Niestety ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Szkoda no nie? Ale za to nasze róże bardziej się rozrosna i uraczą nas ogromną ilością kwiatów ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

I to jest to co tygryski lubią najbardziej, czyli różany bukiet. Latem rzadko to robię, jedynie jak moja mama przyjedzie i beztrosko powiada : zerwiesz mi parę róż do wazonu? I ja wtedy ze ściśniętym sercem i myślami typu ;:125 zrywam jej " bukiecik". Ale jesienią, kiedy wiem że to koniec sesji, sama je ścinam i przynoszę do domu.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ewka36jj pisze:Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
I rabatka - W miejsce wyciętej jabłonki - zostały posadzone już: Novalis ,obok posadzę może Vanillę, Frezję i Olympic w jednym rzędzie, z tyłu naprzemiennie będą rosły: Mon Petti Chou ( ale muszę ją przesadzić - kto wie kiedy najlepiej to zrobić? ), Wedding Piano, Sonnenwelt, William and Catharina i dalej Westerland, który od roku już rośnie przy pergoli.

Druga, większa rabatka to:
1 rząd -Anisade, Sommersone,Cherry Lade
2 rząd - Augusta Luiza ( od lata już rośnie), Royal Copenhagen, La villa Cotta, Chopin ( rośnie przy pergoli z winogronem i nie wiem czy tam zostanie)
3 rząd - Golden Celebration ( od jakiegoś czasu już am trośnie), a z nowych - Nadia Renaissanse, Snow Mount i That Jazz ( dla dwóch ostatnich powstanie pergola).

Ponadto gdzieś muszę posadzić Francis Blaise, Monicę, którą wczoraj domówiłam i własnie 2 Vanille.

Najmniejsza nowa rabatka składa się z Jasminy ( pergola na wiosnę), Sunny Sky i Rhapsody Blue

Cześć Ewa :wit przejrzałam Twój wątek od początku..... widzę, że i tobie się udzieliło to różyczkowe szaleństwo :;230
Sporo zmian jak na jeden sezon ... brawa dla Ciebie ;:138 W następnym sezonie będziemy podziwiać nowe rabatki ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”