To zdjęcia z drugiego kwitnięcia. Po deszczach.

ewka36jj pisze:Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
I rabatka - W miejsce wyciętej jabłonki - zostały posadzone już: Novalis ,obok posadzę może Vanillę, Frezję i Olympic w jednym rzędzie, z tyłu naprzemiennie będą rosły: Mon Petti Chou ( ale muszę ją przesadzić - kto wie kiedy najlepiej to zrobić? ), Wedding Piano, Sonnenwelt, William and Catharina i dalej Westerland, który od roku już rośnie przy pergoli.
Druga, większa rabatka to:
1 rząd -Anisade, Sommersone,Cherry Lade
2 rząd - Augusta Luiza ( od lata już rośnie), Royal Copenhagen, La villa Cotta, Chopin ( rośnie przy pergoli z winogronem i nie wiem czy tam zostanie)
3 rząd - Golden Celebration ( od jakiegoś czasu już am trośnie), a z nowych - Nadia Renaissanse, Snow Mount i That Jazz ( dla dwóch ostatnich powstanie pergola).
Ponadto gdzieś muszę posadzić Francis Blaise, Monicę, którą wczoraj domówiłam i własnie 2 Vanille.
Najmniejsza nowa rabatka składa się z Jasminy ( pergola na wiosnę), Sunny Sky i Rhapsody Blue