Ogród Biedronki 641 2013r.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu kuruj rączkę kochana, bo wiesz jesień to dużo pracy w ogrodzie 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamilku pocieszyłeś mnie. W grupie bolących razniej.
Aniu - rączkę kuruję i dziś nie przemęczyłam.Może po niedzieli przejdzie.
Aniu - rączkę kuruję i dziś nie przemęczyłam.Może po niedzieli przejdzie.

- Biedronka641

Witam wszystkich i pozdrawiam.
Parę wczorajszych fotek.

Lilia. Czemu dopiero teraz sama się zastanawiam.

Zaczynają kwitnąć rozchodniki

Kana posadzona do gruntu

Moje koelusy rosnące na tarasie.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alusia piękne masz pokrzywki ,trochę inne niż wszystkie ,jakie widziałam .Ta z pomarańczowym bardzo urodziwa ,no i biała lilia piękna .Ja w tę jesień ,postawiłam na białe 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, wpadłam na momencik, a wyjść nie mogłam z Twojego ogrodu, pięknie Ci wszystko kwitnie lilie i liliowce, irysy, róże i clematisy, mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. Podobają mi się zdjęcia perspektywiczne, szczególnie rabata zwana Aleją jej prawa strona jest cudowna, a to miejsce poza domem czy działką, super, też bym takie chciała mieć
. Podoba mi się u Ciebie dużo roślin, ale najbardziej wpadły mi w oko te bardziej wyszukane jak trójlisty czy jagodowiec, którego od jakiegoś czasu poszukuję, poza tym miłki, brunnery i igła Kleopatry 

- anym
Alu
lilia Ci zrobiła fantastyczną niespodziankę, piękna jest
Koleusy bajeczne, a mogłabyś pokazać passiflorę w całości bo widzę, że to duży okaz i ma mnóstwo pączków

Koleusy bajeczne, a mogłabyś pokazać passiflorę w całości bo widzę, że to duży okaz i ma mnóstwo pączków

- Biedronka641
Witam wieczorową porą
,że do mnie zaglądacie.
Ewuniu dziękuję w imieniu moich koleusków i spóznionej z kwitnieniem lilii.
Koleusków nie udało mi się przezimować przez zimę, więc wysiałam na wiosnę nasionka i takie to wyhodowałam pokrzywki. Któraś z nich jest darowana.
ilona 2715 witam Cię w mioch skromnym ogrodzie.Twój podpatruję czasami i zapewniam Cię, że jest piękniejszy.
Masz duże bogactwo pięknych roślin i to cudownie wkomponowanych. Dziś już nie, bo jutro idę do pracy ,ale na spokojnie wrócę do Twojego ogrodu i na spokojnie w nim pospaceruję. Jak przestanie mnie boleć ręka to może będę
przesadzać jagodowca ,to będę Cię mieć na uwadzę.
?
Aniu zaraz poszukam innych zdjęć męczennicy, Jak będę miała to wstawię,a jak nie to jutro.

Ewuniu dziękuję w imieniu moich koleusków i spóznionej z kwitnieniem lilii.
Koleusków nie udało mi się przezimować przez zimę, więc wysiałam na wiosnę nasionka i takie to wyhodowałam pokrzywki. Któraś z nich jest darowana.
ilona 2715 witam Cię w mioch skromnym ogrodzie.Twój podpatruję czasami i zapewniam Cię, że jest piękniejszy.
Masz duże bogactwo pięknych roślin i to cudownie wkomponowanych. Dziś już nie, bo jutro idę do pracy ,ale na spokojnie wrócę do Twojego ogrodu i na spokojnie w nim pospaceruję. Jak przestanie mnie boleć ręka to może będę
przesadzać jagodowca ,to będę Cię mieć na uwadzę.

Aniu zaraz poszukam innych zdjęć męczennicy, Jak będę miała to wstawię,a jak nie to jutro.
- Biedronka641
Aniu -anym to dla Ciebie. Dziś mam tylko takie zdjęcia.

Dobranoc. Idę

Dobranoc. Idę

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu, ale masz różne piękności w swoim ogródku ,koleusy rewelacja 

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Alu piękna męczennica... Coraz częściej nachodzi mnie aby przygarnąć ją do siebie. Ciekawa jestem jak jest z jej zimowaniem. Czy też jest tak trudno jak np. z -. Zimowałaś już swoją ?
- anym
Alu dziękuję
piękna jest
ile ma lat, gdzie i jak ją przechowujesz? Czy trzeba przyciąć na zimę? Moja jeszcze mała, ale dwa pączki ma 

- Biedronka641
Martuś - dziękuję.Miło mi,że moje kwiatuchy Ci się podobają.
Małgosiu ta męczennica jest u mnie 3 rok. Zimowała w nieogrzewanym pomieszczeniu. Pamiętam,że pielęgnowałaś - i miałaś piękny okaz, to z męczennicą tym bardziej sobie poradzisz. Muślę,że jest łatwiejsza
w uprawie.
Aniu ta męczennica to druga z koleji ,którą uprawiam.Ta ma trzeci rok. Zimuje w nieogrzewanym pomieszczeniu.
Przed wniesieniem do domu przycinam pędy do 1 metra.Od czasu do czasu kapnę jej troszke wody. Na wiosnę , kiedy zaczyna się opuszczać zwiększam podlewanie i w maju przenoszę na pole.W lecie zasilam Plantą lub Florowitem do kwitnących prawie przy kazdym podlewaniu. Kwitnie stopniowo na nowych pędach. Kwiat nie utrzymuje się długo.ale jest piękny.

Małgosiu ta męczennica jest u mnie 3 rok. Zimowała w nieogrzewanym pomieszczeniu. Pamiętam,że pielęgnowałaś - i miałaś piękny okaz, to z męczennicą tym bardziej sobie poradzisz. Muślę,że jest łatwiejsza
w uprawie.
Aniu ta męczennica to druga z koleji ,którą uprawiam.Ta ma trzeci rok. Zimuje w nieogrzewanym pomieszczeniu.
Przed wniesieniem do domu przycinam pędy do 1 metra.Od czasu do czasu kapnę jej troszke wody. Na wiosnę , kiedy zaczyna się opuszczać zwiększam podlewanie i w maju przenoszę na pole.W lecie zasilam Plantą lub Florowitem do kwitnących prawie przy kazdym podlewaniu. Kwitnie stopniowo na nowych pędach. Kwiat nie utrzymuje się długo.ale jest piękny.

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Alu męczennica ładnie Ci kwitnie , miałam męczennice w gruncie ,co roku wypuszczała pędy od siebie po 05 m dalej kwitła do jesieni ,niektóre pędy pełzały opsypane po ziemi zostało tylko wspomnienie po tej przedostatniej zimie Ma ładny zapach ,szkoda bo kwiaty nietrwałe jak u liliowców.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
Witam wieczorową porą.
Wiesiu mam rozumieć,że swoją męczennicę uprawiałaś w gruncie i na zimę ją pozostawiłaś też w gruncie
W ogrodzie już niewiele kwitnie. Jesień zbliża się szybkimi krokami.
Z cebulowych rozpoczyna kwitnienie tuberoza pachnąca wanilią.

Zakwitła kobea o fioletowych kwiatach. Białą już pokazywałam.

Zawice jesienne nadal kwitnąw rożnych miejscach.
Kwitnie też dolosperpa

Dobranoc . Zyczę miłej niedzieli.

Wiesiu mam rozumieć,że swoją męczennicę uprawiałaś w gruncie i na zimę ją pozostawiłaś też w gruncie

W ogrodzie już niewiele kwitnie. Jesień zbliża się szybkimi krokami.
Z cebulowych rozpoczyna kwitnienie tuberoza pachnąca wanilią.

Zakwitła kobea o fioletowych kwiatach. Białą już pokazywałam.

Zawice jesienne nadal kwitnąw rożnych miejscach.
Kwitnie też dolosperpa

Dobranoc . Zyczę miłej niedzieli.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Alu tak moja męczennica zimowała w gruncie kilka lat ,zeby nie ta paskudna przedostatnia zima była by dalej , Jak pisałam dawała niezlę rozłogi podziemią,czasem było to uciązliwe bo wyrastała w nieodpowiednim miejscu , system korzeniowy był głeboko i czasem kłopot dla innej roslinki.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki