Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Eeeee, nieee, to na pewno nie to, bo tam na rączce taki otworek jest, żeby do kija przymocować ... tak że myślimy dalej ;:65 ;:65 :D
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Romaszko, ja pamietam, że mój Tata miał takie narzędzie na kiju i chyba nim robił -poglębiał bruzdy
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, no mi też tak się wydaje , że toto ustrojstwo służy do robienia jakichś bruzd ... ale zaczekajmy jeszcze na opinie wieśniaczek z kwi i kości :D bo ja dopiero przedszkolakiem w rolnictwie jestem, chociaż nie wszystkim moje zamiłowanie rolą przypadły do gustu, moja mama, na przykład, stwierdziła, że jestem nie normalna, bo cała ludzkość idzie do przodu, pragnie rozwoju i cywilizacji a ja się cofam do średniowiecza :;230

Ale ja dopiero w swoim "średniowieczu" czuje obecność Bożą i jestem szczęśliwa!!

Idę nakarmić króliki ... i tak jak to się robiło w średniowieczu, nadziergać im trawę własnoręcznie :;230 teraz jest czas na koniczynkę, rośnie gęsto i zielono a ponoć króliki po niej dobrze rosną :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu dobrze że jesteś, bo się martwiłyśmy o Ciebie. Drugi wątek się nie pokazywał bo nowy, na wyspę nie wpadałaś - przepadłaś ;:196
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To jest norkros, czyli spulchniacz, służy do spulchniania międzyrzędzi, taki ręczny kultywator
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ałło -Twoje narządko jest do spulchniania,żeby było łatwiej chwasty wybierać.Mam podobne mniejsze bez tych zadziorów na końcu zupełnie współczesne.
Masz ciekawą formę na serek.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hi - hi, ta forma na serek to ... przezroczysta doniczka, na storczyki bodajże :D , w dnie już były otwory a po bokach M. porobił czymś gorącym, kosztuje całe 1.40 zł. :shock: , mam 5 szt. ale muszę dokupić, bo do momentu sprzedaży ser musi dojrzewać w tych formach a czasami mam zamówienie na kilkanaście sztuk. Patrzyłam w sklepach specjalistycznych, to taka forma kosztuję w granicach 20 - 25 zł. :D , wygląda identycznie jak moja "storczykowa". Potrzeba, matka wynalazków!! Do tego powiedzenia dodała bym: a brak funduszy, ojcem! ;:306

No i jak ja mam tym norkrosem spulchniać? Dziabać tak jak motyką, dziab - dziab?! Czy wbić te zęby do ziemi i ciągnąć? Nie śmiejcie się, ja na serio nie wiem. Do tej pory do pielenia używałam tylko motyki, ziemię mam dziwną, w niektórych miejscach tak zbitą, że musiałam tą motyką walić jak kielnią, z boku mogło to wyglądać jakby drzewo rąbałam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

W moim gospodarstwie tez tu gdzieś w szopie widziałam takie narzędzie! Muszę poszukać.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Romaszko, jeśli dobrze pamiętam, to wbijasz na początku grządki i ciągniesz do siebie i zostaje zkultywowany kawałek :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ałła dobrze że się odezwałaś lubię czytać Twoje i eM zmagania ...
szklarenkę masz świetną...prawda jaki inny jest smak swojego pomidora...to nie da się opisać... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ałło-ja mam czarnoziem i dziabię miejsce w miejsce,delikatniej niż motyką,za to głębiej.Po spulchnieniu wybieram korzenie podagrycznika dość łatwo i prawie całe.Moja ziemia nawet bardzo sucha nie jest twarda,zbita.Tobie by się przydała motyczka sercówka(nazwa od kształtu,taka z dziubkiem u dołu) mocna,kowalskiej roboty,czasem sprzedają je na targach.
Ciekawe wyjaśnienie kształtu foremki do kozich serów,w istocie potrzeba matką wynalazków a ojcem brak forsy.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brrrrr, fuuuj! Dorotka u Marysi na Wyspie przestraszyła mnie robalami, co w kurniku u niej się zalęgły ... byłam, sprawdziłam, dzięki Bogu nie posiadam wyżej wymienionych stworów. I trzeba było, że akurat jak stałam po środku kurnika, nachylona w stronę podłogi, że mało nosem nie zaczepiałam i wpatrywałam się, czy nic po mnie, oprócz komarów, nie łazi ... przyszła sąsiadka po chrzan, na pytanie co robię, zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że szukam małych pajęczaków co kury gryzą :;230, sąsiadka tylko głową jakoś dziwnie wzruszyła, po czym oddaliła się w stronę chrzanu, bo ona już zdążyła się przyzwyczaić do różnych dziwactw "fajnej sąsiadki" ale lekko zakręconej :;230 Drugi sąsiad - sołtys, chyba też :D , bo jak zaczynałam swoją hodowle królików, to przyłapał mnie pod czas euforycznego podglądania ... jak to króliki się bzykają :;230 Padał deszcz, byłam cała przemoczona ale stałam uparcie pod klatką i patrzyłam z takim zainteresowaniem, jak kiedyś ludziska kolejny odcinek santabarbara. Niestety, nie zdążyłam sołtysowi wytłumaczyć, że czekam aż królik podskoczy i fiknie na bok obok samicy, bo ponoć dopiero wtedy akcja zapłodnienia zakończyła by się sukcesem :;230 A co on sobie pomyślał, to możemy tylko się domyślać, może: Szurnięta miastowa, nigdy nie widziała jak króliki to robią ;:306 a może co innego, Bóg tylko wie.

Dzisiaj naleśniki z twarogiem ... oczywiście kozim :D

Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zaczytałam się w Twoim wątku i od razu humor mi się poprawił. Nie mogłam się oderwać.
Najważniejsze to mieć marzenia i je spełniać, a u Was to widać wspaniale.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och, Asiu, ja mam tyle marzeń ;:224 ... a tylko 01.1000000..... się spełniła :;230 reszta stoi, jak zaklęta, w postaci wymurowanego domu z nowym dachem, oknami, "tarasem marzeń" i kolektorami ... na tyle starczyło funduszy A W ŚRODKU MIESZKAJĄ KWOKI Z KURCZĘTAMI!! zamiast mnie, siedzącej na swojej ulubionej, skórzanej kanapie, z drzewa dębowego w kolorze bardzo ciemnej zieleni i spoglądającej z zachwytem na swoją, może dla kogoś dziwną, kolekcje czajniczków i imbryczków, wyeksponowaną na półce z nieociosanego drzewa, którą mój M. ma zrobić ... echh ... może kiedyś
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja wiem, ale cóż to byłoby za życie bez marzeń.
Małymi kroczkami je spełniacie i to jest najważniejsze, bo to daje przecież szczęście.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”