Elu witaj

a widzisz musisz bardziej mnie pilnować

dziękuję w imieniu lilii
Jadziu witaj 
dziękuję

myślę, że penstemon z roku na rok będzie coraz to piękniejszy i będzie więcej kwiatów
Aniu ja też kocham lilie. mam ich kilkanaście odmian i będzie coraz to więcej
Dorotko witaj, witaj miło cię znowu widzieć
Bogusiu dziękuję

ja ma tylko jedną ostróżkę (tą na zdjęciu) i nic się jej nie stało. Współczuję straty kwitatów ostróżki

Pozdrawiam
Joasiu oj dawno, dawno, ale miło cię już widzieć

teraz każda lilia pokazuje jaka jest śliczna, a już następna zakwitła (tym razem żółta, ale zaczęło kropić, wiec nie chcę lecieć na drugi koniec ogrodu po to by zrobić zdjęcie, a w międzyczasie złapie mnie deszcz

ale postaram się w najbliższym czasie zrobić zdjęcie różowej lilii tygrysiej

deszczu to za dużo nawet i truskawki już gniją. Masz rację. Robię zdjęcia podczas przerwy między tymi ulewami
Karolino witaj

dziękuję i pozdrawiam
Ewuniu dziękuję za pochwały moich lilii
Jacku kataloguję rośliny, ponieważ nieraz jak mam coś ciekawszego, to jak ktoś się mnie pyta o nazwę rośliny, to trochę dziwnie się czuję nie znając nazwy. Dzięki forum mam już dużo nazw roślin i dużo wiadamości na ich temat, ale bez nazwy nie da się coś znaleźć na temat ów rośliny
A teraz z powodu końca roku musiałem zrobić zakupy w nowym sklepie ogrodniczym. Miałem kupić max. 2 rośliny, ale na dwóch dzięki miłej obsłudze się nie skończyło, jednak się opłacało za takie ceny

Szałwia (Salvia officinalis) "tricolor"

Żurawka do kolekcji

Sedum mix

Macierzanka

Żeniszek

Dostałem po przecenie bez nazwy

Kupiłem jeszcze sadzonkę floksa kanadyjskiego za 1.50 zł ale zdjęcia nie zrobilem. Tak to się dzieje, jak wejdzie się do ogrodniczego z większą pulą pieniędzy. wybaczcie za ostrość zdjęć, ale robiłem je na szybko, aby pochwalić się co kupiłem.