Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Ślicznie ;:oj
U mnie taka wiosna to będzie może za dwa tygodnie. :wink:
Miłych wojaży , Kasieńko ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudnie :D
O rośliny od M. Podstolca się nie martw-te korzenie doskonale dają sobie radę :D Jeszcze się nie zdarzyło, żeby się nie pojawiły. W dodatku sadzonek zawsze jest więcej niż jedna. Na tym etapie wzrostu nie mają jeszcze rozbudowanej części nadziemnej-pojawi się dopiero u Ciebie :D W zeszłym roku piwonie od niego były tak duże (i dobre :wink:), że dwie zakwitły niedługo po posadzeniu-zwykle czeka się co najmniej dwa lata na rozrośnięcie się karpy i wydanie kwiatu. W innym sklepie kupiłam sobie kilka bylin za nieco większe pieniądze-część nadziemna była, a jakże :evil: Trzy chude łodyżki :evil: Przylaszczka z dwoma listkami :? Wolę korzenie i całą kępę bez czekania.
Czeka Cię wspaniała podróż ;:oj U mnie znów przymrozek, więc marznę od samego patrzenia na szadź :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,ależ piękna wiosna u Ciebie ;:63
Wszystko mieni się kolorami,,śliczne tulipanki ,szachownice,szafirki,sasanki,narcyzki :)
a ten Rhododendron "P.J.M. Regal" naprawdę mega-szybki ,fajnie,mieć taką wczeną odmianę :wink:
A migdałki też lubię,mój jest jeszcze mały,młody,a za 2 odnózki,,,ale też cieszy :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu dziękuję za szere rozmowy i opinie na tematy forumowych zakupów. Ja też zamówiłam u Adriana i nie mamod niego żadnego znaku ;:222 kolejny raz się nacięłam.
Nie ma jak kupowanie tego co się widzi 8-) no cóż człowiek ma nauczkę.
Spokojnego lotu i wypoczywajcie w cieple Portugalskiego ;:3 u mnie od rana pogoda okropna..burze, ulewy, grad i zimno :(
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oj nie, paszczakow to ja nikomu niedoswiadczonemu nie zostawie. Sasiedzi fajni ale wiesz jak to na wiosce, psy puszcza sie luzem - otwiera sie drzwi i heja a paszczeki jeszcze swieze, to je trzeba na smyczach albo ostro pilnowac. Ale to nie jest powod rezygnacji z urlopu w tym roku, bo fajny hotelik mam niedaleko i mozna bylo by zostawic, tyle ze ja sie uparlam ze szkoly z nimi porobie i biegam 3 razy w tygodniu na kursy hihi na razie z jednym a od lipca z drugim, tak ze czasu na urlop brak.
ps przyjemnego slonecznego urlopowania ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu widziałam Twoje szachownice. Jak jest cudownie w Twoim ogrodzie, te tulipany i szafirkami u stóp - pięknie wyglądają, a wisterią też się podniecam bo czekam aż moja stosownie wyrośnie i zakwitnie ;:63 a migdałek znowu bez kwiatków mam chyba doczeka się piły!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robaczku, co Ty mówisz :?: Że jedna rabata wygląda trochę łysawo :!:
U mnie wszystkie tak wyglądają ;:oj. Grzebie się ta wiosna niemożliwie ;:174.
Aż nie do wiary, że Twoje zdjęcia nie pochodzą z innej strefy klimatycznej ;:oj.
A może się tak pospieszyły, żebyś je zobaczyła przed wyjazdem :?:
Gratuluję ogrodu i wyjazdu.

Baw się dobrze ;:196 Jagoda
PS. Glicynia :shock:. Zdążysz wrócić na pełnię kwitnienia :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu Maidwell Hall, to zeszłoroczny nabytek? Mój dopiero pączkuje, a w ubiegłym sezonie bardzo chorował, więc to będzie jego pierwszy popis ;:215 Poza tym chyba zgarnęłaś wszystkie kolory wiosny do siebie ;:112 ;:215
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu czytam o przygodzie z paczką od p. Marka, ja też mam mieszane uczucia, moją paczkę wysłał na zły adres do innego miasta, ponieważ pomyłkę odkryłam od razu trzeba było działać. Pan Marek nawet nie powiedział przepraszam za swój błąd ( a rozmawiałam z nim dwukrotnie) dobrze że mam znajomości w firmie kurierskiej, którą wysyłał i udało mi się po 3 dniach dostać paczkę, bo inaczej wróciłaby do miejsca wysłanie i została ponownie nadana tak jak sugerował to P. Marek. Jedna roślinka mi nie odbiła, na szczęście taki najtańszy krwawnik.
Twój ogródek jest piękny, zawsze miło powracam bo wiem że się nasycę urokliwymi widokami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu różanka, która powstaje będzie cudowna jak cała reszta twojego królestwa., wyobraziłam ja sobie i wiem, ze taka będzie ;:108
Tak sobie dzisiaj pomyślałam, przy okazji rozrysowywania własnej różanki, że mogłabym cały Twój ogródek przenieść do siebie i już jedną rabatę tę przy tarasie miałabym gotową :uszy naprzeciwko jest rabata Aguniady a z tyłu powstaje rabata żywcem ściągnięta z szablonu jakim jest ogród Dany. Wtedy powstałby ogród idealny na moje warunki :D Ciesze się, że moge odwiedzać ogrody forumowe i czerpać inspirację. Twoje łany tulipanów i innych cebulowych są tak zmyślnie zaaranżowane, ze wiem do czego dążyć sadząc jesienią własne. Tylko to wykopywanie nie nieco przeraża a wiem, ze trzeba co kilka sezonów bo inaczej marnieją. Pisałaś, że w tym roku wykopiesz bo też zauważyłaś ich mniejszą witalność.
Twoje jak długo są w ziemi bez wykopywania?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek takie tam jak zwykle śliczne ;:215 a zresztą co u Ciebie nie jest takie :?
Wyobraźnię mamy to tę różankę sobie wyobraziłam i już nie mogę się doczekać tych widoków, no i zapachów. ;:170
Przyjemnych wojaży i udanego odpoczynku ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, obrazki jak zwykle fantastico! :wit
Udanej podróży i całego wypadu ;:196
(dziś krótko, bo mnie jakoś ścina z nóg - chyba dałam sobie za bardzo w kość).
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ty znowu na wyjeżdzie,aż zazdraszam.Przez 5 dni w ogrodzie niewiele sie zmnieni,więc nic nie stracisz,a akumulatory doładujesz.Przyjemnego wypoczynku.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jak ja lubię Twoje takie tam ;:196 - piękne i perfekcyjne jak zwykle. I oczywiście całą resztę wiosennej świty też :heja
Kasiu nowa różanka powiadasz....hmmm....już ja widzę.... gdzie....przed oczyma duszy mojej....
Serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

eh, jak tak patrzę to chyba muszę gdzieś upchnąć cebulki na przyszły rok :) i ten migdałek ;:173
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”