W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Piękne goździki :!: Miałem zapytać, czy bordowy zimował ale już napisałaś. No to gratuluję, bo one szybko wypadają. Pozostałe też są bardzo ładne.
Z nazw żurawek jestem cienias ale 'Palace Purple' potwierdzam 8-) Drżączkową czytam, że też masz. Bardzo ją lubię ze względu na kwiaty.
Kiedyś, jak będziesz chciała, możemy się powymieniać kokoryczami, bo one ładnie się sieją 8-)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jacku ja sama nie wiedziałam że ten goździk przetrzyma zimę, ale jak widać ma sie bardzo dobrze i będzie pięknie kwitł dlatego niedawno dokupiłam jeszcze dwa inne. żurawka drżączkowa jak zakwitnie to z daleka ją widać, mi też się podoba.
Co do kokoryczy to jeśli się ponasiewają, lub będzie jak rozdzielić to ja się chętnie wymienię pod warunkiem że mam jakieś których ty nie masz.

Dzis oczywiście od rana padało, ale popołudniu na trochę wyjrzało słoneczko i udało mi się wyplewić cały warzywniak, ale jakoś to wszystko tak słabo rośnie że nie wiem czy coś z tego będzie, tak teraz on wygląda
Obrazek
udałoby mi się też ponownie zruszyć ziemię truskawkom niestety wygonił mnie deszcz, za to były takie widoki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
niestety nie udąło mi się uchwycić całej, już dawno takiej nie widziałam, zawsze tylko jedną stronę, a w pewnym momencie były nawet dwie, choć ta druga słabo widoczna
na dobranoc jeszcze kilka skalniakowych maluszków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Iwonka, imponujący masz warzywniak, to całe pole uprawne :shock:
Skalniaczki piękniuteńkie.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja zajmuję się tylko tym zruszonym paskiem gdzie są warzywa i kawałek dalej w lewo za malinami jest jeszcze taki sam pasek truskawek i poziomek resztę obrabia mój M
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale czyściutko w tych uprawach, aż miło popatrzeć,
nie ma to jak współzawodnictwo :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu czyściutko to dopiero od dzisiaj bo ja obrobiłam warzywka a M skończył maliny, ale w ziemniakach to tyle stonki się panoszy że hej i nie ma kiedy opryskać bo ciągle pada. Dzis szybko uwinęłam się z warzywniakiem i mogę teraz spokojnie plewić swoje rabatki nie słuchając że warzywa badylskiem zarastają a ja tylko w kwiatkach siedzę...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko i ja dziś podziwiałam podwójną tęczę.... byłą piękna i bardzo intensywna w kolorach :D
Skalniaczkowe maluszki śliczne , ależ piękny okaz delospermy, moje i żółta i różowa nie przetrwały....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziś tęcza była piękna moja córa to siedziała z 15 minut i się w nią wpatrywała. Ta żółta delosperma to rozrasta się bardzo szybko, w ubiegłym roku posadziłam mały kawałeczek a już zajmuje pół skalniaka i włazi na inne roślinki, jak przekwitnie to dostanie eksmisję. Mi w tym roku zginęła w miejscu w którym rosła od początku ale na szczęście była też w innych miejscach, różowej też kawałeczek przetrwało i już ładnie się regeneruje.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

No tak, tylko.......... ja mam ogródek- warzywniak ok13m x 5m i chwastem zarasta, a Twój długaśny...... Masz aktualną fotę tej różowej delospermy?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko mój kawałek warzywniaka to jakieś 1,2 na ok 30m, a całość to ma chyba z 15m szerokości. Różowej delospermy nie mam zdjęcia zrobię jutro i wstawię, ale ona jeszcze nie kwitnie.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Iwonko "kawałek warzywniaka to jakieś 1,2 na ok 30m" jest na czym pracować, przy takiej pogodzie to szybko zarasta ty co się niesiej...
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
venezzzia
100p
100p
Od: 8 lis 2012, o 14:19

Post »

Cudownie uchwyciłaś tęczę - a ja tylko się wczoraj na nią gapiłam - u mnie też była, no bo jesteśmy sąsiadkami :tan z jednej gminy ;:7
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś był u mnie piękny i słoneczny dzień, nie spadła ani kropelka deszczu, dlatego udało mi się dokończyć plewienie truskawek i mam już wyplewione 70 % rabat, jutro dokończę i można będzie powysadzać roślinki które czekają w doniczkach.
Jest też zła wiadomość rozbiłam swój aparat ;:145 ;:145 ;:145 i teraz będzie krucho ze zdjęciami, bo z komórki to nie zawsze ładne wychodzą :(
Stefanek troszkę tego jest ale plewienie i zruszanie ziemi zajęło mi tam ok 2 godzin, więc nie jest tak źle.
Aga dziękuję za dobre słówko, jak fajnie mieć w gminie forumową koleżankę :heja , napisz w jakiej miejscowości mieszkasz.
Moniko bardzo dziękuję za miłe słowa i cieszę się że Ci się u mnie podoba. Do domu przeprowadziliśmy się w grudniu 2009 a wiosną 2010 zaczęłam tworzyć mój ogródek, choć wcześniej w trakcie trwania budowy miałam jedną rabatkę na której gromadziłam roślinki, także ten rok to mój trzeci sezon ogródkowy.
Ponieważ troszkę zdjęć na karcie pamięci miałam to na kilka dni wystarczy, na początek specjalnie dla Beatki Norbitki foto mojej różowej delospermy na skalniaku, tyle już narosło z małego kawałeczka który przezimował
Obrazek
i do kompletu jeszcze takie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marketowa mini różyczka
Obrazek
tymianek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko współczuję bardzo rozbicia aparatu, gdy teraz tyle roślin do fotografowania.
Ja swój aparat nad morzem zamoczyłam i także zdjęć nie mogłam robić, tylko komórką, ale nie mam kabelka.
Mój ogród dalej w chwastach, gdyż jeżdżę do wnuczka- ma katar.
Cudna ta biała delosperma. ;:138
Miłego dnia. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko a to pech z aparatem......
Ależ masz odmian delospermy ;:oj prześliczne są. Nie masz kłopotów z ich zimowaniem???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”