Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

No i ja dołączam do osób łatwowiernych, co to nie zaglądały do Ciebie przez kilka dni...
Piękny początek tej odsłony wątku...taki wspomnieniowy :)
Podziwiam zaplanowany ogrom prac...z naciskiem na zaplanowany :) bo u mnie prac pewnie też będzie dużo, ale z planowaniem gorzej :wink:
Podziwiam też walkę z kilogramami, a zwłaszcza tę jej część związaną z ruchem i ćwiczeniami...dietę wytrzymuję spokojnie przez wiele miesięcy, ale ćwiczenia....najwyżej parę dni :(
W związku z tym też mi grozi upychanie fałdek w spodniach o mniejszym rozmiarze... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim w ten szaro-bury dzień z typową brudną, a może raczej nie wypłukaną szmatą na niebie... zanosi się, że popada dziś.

Ewa, nie wyszło mi to zamykanie wątku na dłużej... raz, że za Wami tęskniłam, dwa miałam jednak potrzebę posiadania własnego miejsca w tej wirtualnej przestrzeni, a trzy ociepliło się :)
Walka z kilogramami nie jest łatwa, ale jedząc mało i często można wytrzymać i polubić dietetyczne potrawy. Zresztą, mam w planach diametralnie zmienić podejście do jedzenia i pożegnać łasuchowe zapędy. Można raz na tydzień zrobić sobie małą przyjemność w posatci kawałka ciasta czy porcji lodów i też wystarczy.
Z ćwiczeniami najtrudniej zacząć. Ja lubię ruch, ale gorzej z motywacją. Tym razem jest inaczej, ponieważ z nadmiarem kg przesadziłam, więc walczę bez słowa skargi.
Brzuszek na zakładkę i w spodnie XS? :D
Gosiu, przyklaskuję Twoim codziennym ćwiczeniom! Na pewno wejdziesz w sezon przygotowana fizycznie i kondycyjnie. Jesteś szczupłą dziewczyną, więc wystarczy że ograniczysz słodycze i będzie super :)
W kolejnym odcinku się pokomplikowało, ale i robi coraz bardziej interesująco - to lubię :)
Ewa, może zatem rower? :) Chyba, że na kg i fizyczną sprawność wystarcza Ci ogród... mnie generalnie też, ale teraz mam z czym walczyć :(
Asiu, widziałam zdjęcia z Gardenii i nic nie wskazywało, żeby miało Cię być więcej ;-) Ale oczywiście popieram zrzucanie, jeśli coś, nawet małego, Ci doskwiera...

Dziś w menu (dla tych, które może chcą skorzystać) 5 małych porcji, na cały dzień. Jadam mniej więcej co 2-trzy godziny:
ŚNIADANIE: jogurt nat. z migdałami, orzechami włoskimi, jabłkiem i bananem
DRUGIE ŚNIADANIE: sałatka z szynką, fetą, melonem, pomarańczą, pomidorem, oliwkami i winegretem
OBIAD: polędwiczka wieprzowa duszona w pomidorach z soczewicą
PODWIECZOREK: białe gazpacho
KOLACJA: kotleciki warzywne z chrzanem

Wieczorem kolejna porcja bieżni z hantlami i brzuchami. Dziś mnie bolą mięśnie, znaczy że się wczoraj nie obijałam :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć Aguś :)
Wybieram drugie śniadanie i obiad ;:oj chociaż z drugiego śniadania odjęłabym pomarańcze, nie lubię ich w sałatkach.

Czy można już coś przycinać? Np. zeschłe badyle budlei?
x-ag-a
---

Post »

Cześć Kasiu!
Częstuj się, smacznego :)
Moim zdaniem wszystko już można przycinać... w prognozach nie ma już niepokojących wieści, a niewielki przymrozek na pewno nic złego roślinom nie zrobi... budleje przycinasz na krótko?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Aguś, widze, że twardo się trzymasz postanowień :D
Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko czytam o tych wysokich temperaturach i wierzyć się nie chce, że może być tak ciepło, ale i czuje że mnie się robi coraz cieplej - chyba ogrzewanie wyłączę :lol: Dobrego dnia - ta brzydka pogoda wróży koniec tego białego ;:168
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Melduję się Aguś w nowym wątku. Zaległości, których mam masę na forum, nawet już nie próbuję nadrabiać, ale teraz postaram się na bieżąco zaglądać :)
Co do diety, to gdyby mi tak ktoś sałatki z orzechami i melonami serwował i pod nos podtykał to chętnie bym się na taką dietę zgodziła :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś menu ;:180 sama wszystko układasz?
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguś, u mnie pogoda nawet znośna , temperatura 2 stopnie , trochę wychodzi słonko, widzę że się zawzięłaś z tym odchudzaniem, trzymam kciuki
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Aga..przepyszna dieta :) mniam. Bardzo się cieszę, że jest w niej miejsce na owoce :). Przyznam, że nie widziałam ostatnio nigdzie melona.
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit szaro-buro ale 5 stopni z samego rana bylo :heja Mam zamiar rozgarnac juz kopce, jak cieplo bedzie w weekend ... no i zaczne hartowac donicowe roze z gospodarczego.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzień doberek. Widzę że jesteś wytrwała i dalej ćwiczysz i zdrowo jesz. Podziwiam.
Mi się wczoraj udało wyjść pierwszy raz z kijkami po chorobie. Tylko pół godziny a czułam się jakbym przeszła maraton. M. chyba was podczytuje bo na obiadek delikatny omlecik z bazylią ;:306 ;:306 Poszłam głodna spać ;:145
x-ag-a
---

Post »

Jolu, widzę, że B. poważnie wziął się za siebie - kibicuję mu w takim razie, a kulinarnie i Ty skorzystasz :)
Agnieszko, dieta na pewno nie może być monotonna, bo za chwilę przyjdzie znużenie i ochota na sięganie po coś mniej odpowiedniego... staram się zachować rożnorodność. Melony są w Piotrze i Pawle, ale też w moim lokalnym sklepiku na wsi... za to nigdzie nie widzę pomelo!
Aga, dzięki! trzymam się dietetycznego instruktażu :)
Julek, pogoda wciąż nie rozpieszcza jakimiś konkretnie wysokimi temperaturami, ale jeśli na pozimie 8-9 st się utrzyma, to w weekend (a Ty wczesniej) działamy! Do mnie dziś/jutro przyjeżdża kilka paczek z roślinami, a jeśli dobrze pójdzie, to w piatek/sobotę dostanę dostawę z Kordusa. Muszę się dziś z nimi dogadać.
Małgosiu, 2st to chłodno... oby się rozkręciło, ale słońca nie ma, to i nam nie przygrzeje raczej... Miłego!
Izuś, dziękuję za odwiedziny i zapraszam! Wzięłam się za siebie, bo długa zima skurczyła mi ubrania ;-)
Marysiu, trzymajmy się tych prognoz... w końcu niedługo połowa kwietnia i najwyższy czas, żeby zrobiło się ciepło! Dziś zanosi się na deszcz, ale zobaczymy... póki co, jest sennie :roll:
Reniu, postanowień się trzymam i nie puszczę ich! :D

WIADOMOŚĆ DLA NUTKI I MAGENTY: jutro przyjdą nasze Pashminy i Edenki :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, wierzę w Twoją dietę i wiem z całą pewnością, że osiągniesz zamierzony efekt. Jadąc do pracy, 15km, miałam po drodze deszcz, grad, a na koniec deszcz ze śniegiem. Jednak wiosna już zarzuciła spódnicę nad moim siedliskiem, wczoraj krokusy obfociłam, hiacyntowe łepki i tulipanowe liście. Liczę na weekend, ze uda mi się trochę podwórko wygrabić. Wczoraj Hiro wykopał dół na środku. Może basen olimpijski urządzę przed gankiem?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rower odpada-po pierwsze nie lubię, po drugie, kolana byłyby jednak obciążone. Wczoraj bohatersko rzuciłam M, że od dzisiaj zaczynamy spacerować (jemu przyda się bardziej 8-)) bez względu na pogodę. Pewnie dziś mnie wyśmieje :roll:
Na razie pochmurno i szaro, ale na razie nie pada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”