Moja działka 4
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 4
Lidziu pięknie u Ciebie kwitną iryski,u mnie dipiero wyłaniają się pączusie 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu mar dziękuję za pochwałę irysa, muszę wstawić go do rozpoznania, bo nie znam nazwy jego odmiany.
Bulbine po przywiezieniu w zeszłym roku z Twojego ogrodu została wsadzona do doniczki w zwykłą ziemię uniwersalną i rośnie w niej do dziś. Jeszcze jej nie dokarmiałam. Kilka razy ratowała nas już z opresji przy skaleczeniach.
Irenko nie wiem co przerwało naszą rozmowę, ja przez chwilę jeszcze mówiłam do Ciebie i nawet nie zauważyłam, że już nie mam połączenia.
Czyli możemy firmę B-x zaliczyć do sprawdzonych i rzetelnych firm.
Goryczki dostałaś śliczne i delikatne, chińską wsadź do kwaśnej ziemi, bo tylko w takiej rośnie.
Remi witaj. To prawda, że nad morzem wegetacja roślin jest opóźniona w stosunku do naszego terenu. Miałam okazję przekonać się o tym już dawno w czasie corocznych wyjazdów w okolice Jastrzębiej Góry.
Marysiu del o laku różnie piszą. U mnie on przeważnie dobrze zimuje. Ten który teraz kwitnie był wysiany późną wiosną 2011 roku. Kwitł w zeszłym roku i kwitnie teraz.
Marysiu Masko ostatnio rośliny dostały dużą porcję wilgoci i ciepła, więc rosną dosyć szybko. Nic jednak nie dorównuje trawie i chwastom, które rośną jak szalone.
Wiolu czekam jeszcze na rozkwit trzech irysów pumilla.
Kolejna porcja zdjęć, tym razem przedstawiam moje pierwiosnki

Bulbine po przywiezieniu w zeszłym roku z Twojego ogrodu została wsadzona do doniczki w zwykłą ziemię uniwersalną i rośnie w niej do dziś. Jeszcze jej nie dokarmiałam. Kilka razy ratowała nas już z opresji przy skaleczeniach.
Irenko nie wiem co przerwało naszą rozmowę, ja przez chwilę jeszcze mówiłam do Ciebie i nawet nie zauważyłam, że już nie mam połączenia.
Czyli możemy firmę B-x zaliczyć do sprawdzonych i rzetelnych firm.
Goryczki dostałaś śliczne i delikatne, chińską wsadź do kwaśnej ziemi, bo tylko w takiej rośnie.
Remi witaj. To prawda, że nad morzem wegetacja roślin jest opóźniona w stosunku do naszego terenu. Miałam okazję przekonać się o tym już dawno w czasie corocznych wyjazdów w okolice Jastrzębiej Góry.
Marysiu del o laku różnie piszą. U mnie on przeważnie dobrze zimuje. Ten który teraz kwitnie był wysiany późną wiosną 2011 roku. Kwitł w zeszłym roku i kwitnie teraz.
Marysiu Masko ostatnio rośliny dostały dużą porcję wilgoci i ciepła, więc rosną dosyć szybko. Nic jednak nie dorównuje trawie i chwastom, które rośną jak szalone.
Wiolu czekam jeszcze na rozkwit trzech irysów pumilla.
Kolejna porcja zdjęć, tym razem przedstawiam moje pierwiosnki

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu cudowne a zwłaszcza ten z jednym kwituszkiem, czekam na dalszą porcję fotek

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu prześliczna kolekcja pierwiosnków!
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Lidziu ale słodziaki takie malusie a jak ukwiecone
Ten niebieściutki chyba nowość;:138

Ten niebieściutki chyba nowość;:138
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Pierwiosnki cudo, a ten niebieski ekstra 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu, śliczna kolekcja pierwiosnków
.
Czy mogłabym poprosić o zebranie nasionek z miłka wiosennego

Czy mogłabym poprosić o zebranie nasionek z miłka wiosennego

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
chciałam spapugowac wpis , niebieski jest kosmiczny no!!!semper pisze:Pierwiosnki cudo, a ten niebieski ekstra
- slila1
Marysiu mar ten, który Ci się podoba, to jeden z moich dwóch pierwiosnków różowych, prawdopodobnie odmiana 'Gigas'.
Marysiu Masko w moją kolekcję pierwiosnków wniosłaś poważny wkład, wiele z nich dostałam właśnie od Ciebie.
Wiolu ten niebieski pierwiosnek, to tegoroczny zakup odmiana 'Miss Indigo'.
Jurku dziękuję, mnie też najbardziej podoba się niebieski 'Miss Indigo'.
Marzenko nasiona miłka oczywiście zbiorę, już dopisałam do Twojej listy.
Ewuniu takiego określenia pierwiosnka jeszcze nikt nie użył, dziękuję w jego imieniu.
A teraz zapraszam na spacer.

A teraz niespodzianka, zakwitła arisaema amurska, prezent od mojej przyjaciółki.

I druga niespodzianka. Zakwita chryzantema, przyniesiona jesienią z cmentarza i przechowana przez zimę w domu.

Marysiu Masko w moją kolekcję pierwiosnków wniosłaś poważny wkład, wiele z nich dostałam właśnie od Ciebie.
Wiolu ten niebieski pierwiosnek, to tegoroczny zakup odmiana 'Miss Indigo'.
Jurku dziękuję, mnie też najbardziej podoba się niebieski 'Miss Indigo'.
Marzenko nasiona miłka oczywiście zbiorę, już dopisałam do Twojej listy.
Ewuniu takiego określenia pierwiosnka jeszcze nikt nie użył, dziękuję w jego imieniu.
A teraz zapraszam na spacer.

A teraz niespodzianka, zakwitła arisaema amurska, prezent od mojej przyjaciółki.

I druga niespodzianka. Zakwita chryzantema, przyniesiona jesienią z cmentarza i przechowana przez zimę w domu.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu Kochana jesteś bardzo uprzejma, to są pewnie te najzwyklejsze i zapomniałam o tym, że coś Ci wysyłałam
Nie mogę się nadziwić Twoim kwitnieniom i oczywiście różnorodności. Wczoraj zauważyłam, że coś podobnego też wychodzi mi z ziemi zakwitła arisaema amurska, prezent od mojej przyjaciółki
Goryczki są cudne, kupiłam sobie siedmiopłatkową; na razie jest maleńka ale mam nadzieję, że pokaże co potrafi
Muszę mojego M namówić na podróż do Cieszyna koniecznie tylko nie wiem kiedy najlepiej, bo Twój ogród jest codziennie atrakcyjny 

Nie mogę się nadziwić Twoim kwitnieniom i oczywiście różnorodności. Wczoraj zauważyłam, że coś podobnego też wychodzi mi z ziemi zakwitła arisaema amurska, prezent od mojej przyjaciółki

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu
. Twój ogród to jak botaniczny. Dziś w pracy pokazywałam koledze, że można mieć 20 odmian pierwiosnka. A arisaemą był zachwycony i zdziwiony jednocześnie, że taki kwiat istnieje

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu Twoja działka się poszerza wiosną a kurczy jesienią abyś miała mniej pracy na zimę, następny irysek piękny i nie tylko, pięknie jeszcze kwitną tulipanki, zaczynają jasnoty i arisaemie spodobało się u Ciebie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Donosze z radością, że kwitną Twoje maleńkie iryski żółty i biały z niebieskim i jakiś wiekszy też szykuje sie do pokazu. Masz przepiekne dzwoneczki-zamówiłam sobie w tym roku, zachcianki i zachcianki 

- slila1
Marysiu Masko pierwiosnki zwykłe są najmniej kłopotliwe w uprawie, a cieszą swoim długim i kolorowym kwitnieniem.
Goryczka, którą kupiłaś to pewnie siedmiodzielna, a nie siedmiopłatkowa, bo takiej nie znam. To jedna z odmian niezawodnych i kwitnących obficie jesienią, aż do przymrozków.
Moja działka z pewnością nie jest atrakcyjna, ale rośliny, szczególnie w okresie ich kwitnienia zawsze są godne obejrzenia. Serdecznie zapraszam, będzie mi bardzo miło gościć Cię w moim buszu.
Marzenko na mojej działce nie tworzę kompozycji roślinnych. Wszystko rośnie gdzie chce i często samo się wysiewa. Nowe rośliny sadzę tam gdzie akurat jest miejsce. Lubię podziwiać liście i kwiaty roślin szczególnie tych mniej znanych.
Zapraszam do obejrzenia zdjęć następnych pierwiosnków
Marysiu mar masz rację. Na początku sezonu potrzeba mi na działce więcej miejsca, bo trzeba posadzić znalezione zimą i kupione wiosną chciejstwa. Natomiast jesienią działka powinna się kurczyć, aby było jak najmniej okrywania, kopczykowania i porządkowania.
Nie masz pojęcia jak cieszę się z arisaemy, lubię rośliny kwitnące inaczej.
Ewuniu cieszę się, że moje rośliny nie zawiodły.
U mnie jeszcze nie kwitną dzwonki, na zdjęciach jest cebulica dzwonkowata biała i niebieska.
Ostatnio zakwitły jeszcze następujące pierwiosnki

Pokazało się dużo pąków, które niedługo się otworzą.

Rozkwitły się pozostałe irysy pumilla

Goryczka, którą kupiłaś to pewnie siedmiodzielna, a nie siedmiopłatkowa, bo takiej nie znam. To jedna z odmian niezawodnych i kwitnących obficie jesienią, aż do przymrozków.
Moja działka z pewnością nie jest atrakcyjna, ale rośliny, szczególnie w okresie ich kwitnienia zawsze są godne obejrzenia. Serdecznie zapraszam, będzie mi bardzo miło gościć Cię w moim buszu.
Marzenko na mojej działce nie tworzę kompozycji roślinnych. Wszystko rośnie gdzie chce i często samo się wysiewa. Nowe rośliny sadzę tam gdzie akurat jest miejsce. Lubię podziwiać liście i kwiaty roślin szczególnie tych mniej znanych.
Zapraszam do obejrzenia zdjęć następnych pierwiosnków
Marysiu mar masz rację. Na początku sezonu potrzeba mi na działce więcej miejsca, bo trzeba posadzić znalezione zimą i kupione wiosną chciejstwa. Natomiast jesienią działka powinna się kurczyć, aby było jak najmniej okrywania, kopczykowania i porządkowania.
Nie masz pojęcia jak cieszę się z arisaemy, lubię rośliny kwitnące inaczej.
Ewuniu cieszę się, że moje rośliny nie zawiodły.
U mnie jeszcze nie kwitną dzwonki, na zdjęciach jest cebulica dzwonkowata biała i niebieska.
Ostatnio zakwitły jeszcze następujące pierwiosnki

Pokazało się dużo pąków, które niedługo się otworzą.

Rozkwitły się pozostałe irysy pumilla

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidziu..nie wiem co podziwiać, iryski, pierwiosnki oj dużo by tego wyliczać. Powiem krótko...wszystkie kwiatki piękne jak i cała twoja działeczka.
. W każdej wolnej chwili pozwalam sobie podglądać. Życzę
, choć u mnie go nie ma.