Zaczęłam pisać o godz. bodajże 11.... z minutami , ale jako , że sobota to ciągle się odrywałam do zajęć to sprzatanie , gotowanie , prania fura ...no i jeszcze ogród i zdążyłam kilka fotek zrobić ...ale o tym ...po tym ...bo najpierw odpowiadam na Wasze posty

.
Ewuniu ...będziesz reklamować ? Żal mi tych od B ... wczoraj zaś wyciągnęłam Klosterfrau Uetersen

...liście zaczęły więdnąć , to jednak nie bruzdownica , tylko wygląda mi to na podgryzione korzenie , bo z łatwością ją wyjęłam ręką - jednym ruchem . Korzeń jeden był obgryziony - nadłamany ...a nowe korzenie maleńkie , białe ...były tylko na jednym końcu ... a dzisiaj obcięłam wszystkie pąki kwiatowe na różach ...rozprawiłam się z bruzdownicą - wypowiadając jej walkę ...

. ...normalnie płakać mi się chciało

. Pod sekator poszły wszystkie pąki Chopina , Gartentraume i kilka innych .
Eluś ...wczoraj kupiłam kolejną firletkę ...tę samą ...nie są drogie - więc niech sobie rosną w moim ogrodzie . Aha i delospermę i maggi ...ale nie lubczyk ...ma gałązki podobne do rozmarynu , ew. do lawendy ...i znów nie wiem jak się nazywa po łacinie ...bo nazwa wystawiona była Maga ...a ja , jako osoba dociekliwa zapytałam ...jak to maga ...nie ma takiej nazwy rośliny zielnej , chyba , że potocznie - dla celów handlowych ją tak nazywacie .
Ten dzwonek - to Campanula punctata "Pantaloons "...a nie Pink Octopus ...
Jadzieńko ...witaj po powrocie od Mamy

. Ja też grzebię ...wczoraj i dzisiaj ...zwłaszcza wokół róż ...ziemia ubita , mokra , a przecież trzeba im powietrza dostarczyć .
Wyślę na priv mój adres ...dziękuję za miłe słowa

.
Takie tam ...obrazki ...
Goździk pierzasty & Geranium sanguineum " Album "
Delosperma & Aster alpejski .
Irysy bródkowe
Irys syberyjski ' Cambridge ' ...cudo ...jestem nim zauroczona ..
Żywokost Gold i jego kwiaty w zbliżeniu..
I jeszcze raz Cambridge ...jest przepiękny ...
Róża pienna Rosarium & Firletka
Geranium Summerskies & Miodunka Bowles Red ...cały czas kwitnie ...
Geranium magnificum & Chiastofil naprzeciwlistny variegata ..
Popatrzcie na te śliczne pełne kwiatuszki bodziszkowe ...czyż nie są śliczne - urzekające ?
Datura podwójna , pełna biała ... ma już ponad 1.60 ..
Jeszcze raz róża Rosarium & Pęcherznica kalinolistna ' Diabolo " ...
I na tym zakończę to ....przynudzanie

...
Do następnego ...razu ...