Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dorotko ...z Flo .....wszystkie się ładnie opuściły ...nawet Isabell Renesaince - która była słaba . Natomiast od Bo...
jedna - Burgundy wcale nie dała oznak życia od początku , a druga - Aida - wypuściła kilka listeczków rachitycznych i ..stanęła ;:145 ...trzeba reklamować ... ;:108 .
Buziole nocne ;:196

Gosiu...ależ Ci zazdroszczę tego grzebania w ogrodzie ...chociaż na chwilę miałaś możliwość ;:168 . U mnie ani grzebać , ani tym bardziej po ogrodzie nie da się chodzić ...bo co i rusz jak nie leje deszcz - to siępi mżawka ;:145 .
Jedynie fotki zrobiłam między jednym , a drugim opadem deszczu .
Naprawdę - mam już dość tej pogody ...bo mnie zwyczajnie bierze kur**** :evil: W domu też nie chce mi sie nic robić - jedynie to , co muszę - gotowanie , pranie , sprzątanie ( po łebkach )...zawieszona w próżni jestem ...jak nietoperz za dnia ...taka lampa LED - bez ;:3 ...ani rusz ..
Pozdrawiam i życzę wiele , wiele ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguniu ależ cudności pokazałaś.... i domowe i ogrodowe, śliczne roślinki. Bodziszki bardzo lubię, to takie urocze roślinki.....a orliki pokochałam od nowa..... jakiś czas temu z nich zrezygnowałam, teraz wracam, są urocze roślinki, są takie zwiewne i delikatne :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam tylko pełne z serii Nora Barlow i jeden wachlarzykowaty ...mam sporo nasion ...jak będę wysyłać do Ciebie koleuski , to mogę Ci sypnąć trochę tych nasion Nora Barlow ...są białe , bordowe i różowe . Bodziszki ...jeszcze są co niektóre w fazie " pączkowania " ...a Balerina od M.P. w ogóle miała korzenie podgniłe , z jakimś grzybowym biało niebieskim nalotem - podobnie i Alstromerie ... ;:145 . Czekam jeszcze na Laurę , Double Jewel i Album ...bo dopiero się pąki tworzą .
Dziękuję za miłe słowa Agusiu i pozdrawiam cieplutko ;:196 .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko , przypomniałaś sobie już nazwę tego cudnego pomarańczowego kwiatuszka z bordowymi listkami ;:196 dwa razy już czytałam wpisy ale nazwa się chyba nie pojawiła albo jam ślepa :lol: cudnie by wyglądał na rabacie ;:167
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iga, podziwiam kwiatuchy.
Bardzo lubię szerokie widoki, wtedy mogę wyobrazić sobie całokształty.
Podglądam bodziszki i ściągam ich imiona :oops:
Słonko podsyłam na poprawę nastroju ;:3
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest , jest ...wylazło wreszcie słoneczko , słoneczusio ...aż chęć do życia przyszła ;:138 ...dziękuję niniejszym wszystkim , którzy się do tego przyczynili - podsyłając mi jego promienie ;:180 ;:196 .
Jednak nocą nie mogłam długo przyjść do siebie ( strasznie przeżywam czyjejś odejście ...zwłaszcza ludzi , którzy byli młodzi , mieli plany ...ech ...życie ....ból istnienia czasem jest nie do opanowania ;:145 )

Elżuniu ...mam ;:oj ...to Lychnis x haageana "Lengai Orange "...Firletka Haageana ..odm ." Lengai Orange "...jest byliną wieloletnią ...bardzo ciekawa ...lubi słoneczko ...
Widoczna jest z daleka ...
Buziole ;:196 ...jak tam po wizycie u "Fryza " ?

Justysiu...dziękuję i za miłe słowa i za ;:3 , które ...nie uwierzysz , ale zaświeciło ;:138 :heja .
Masz rację ...szersze obrazy ogrodu pozwalają nam wyobrazić sobie całokształt i klimat , jaki w nim panuje .
Buziaki ...dziękczynne za to słoneczko ;:180 ;:196 .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

To mnie właśnie jedna od B, zaczęła marnie rosnąć a teraz widzę że nic z niej usycha. Jeszcze jedna mi się nie przyjęła ale tę sama kupowałam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu - nie wiem , ale trzy lata temu od B....trzy róże w ogóle się nie przyjęły - więcej z tego źródła nie zamówię ;:185 .
Elmshorn z kolei żyła tylko jeden sezon ...- płacę - więc żądam - nie stać mnie na wyrzucanie kasy w błoto ...
Poza tym tę kasę miałam z ...chorobowego ;:145 .
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

A mnie od B...to akurat wszystkie żyją, a z Flo...padły dwie ;:145
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jagódko ;:180 nie uwierzysz ale miałam napisać że kwiatuszek podobny do kwiatuszka firletki chalcedońskiej którego mam i bardzo lubię za ten żywy można napisać wściekły kolorek :lol:
Kochana ja do fryzjera nie chodzę ;:224 M strzygę ja , córci maluję włosy ja i sama sobie też ja ;:306 więc ja sobie umalowałam i pojechałam piękna do miasta Obrazek sorki ale zdjęcia nie zrobiłam bo raz że zapomniałam a dwa M na fotografa zupełnie się nie nadaje :roll: butki mam ładne szybkobierzki ale wolała bym w avatarze pokazać bużkę a nie buciki :;230
Tego kwiatuszka sobie poszukam a póki co czekam na kwitnienie ponoć dzwonka czerwonego który ma liście ciemno bordowe ;:167 dlatego zainteresowałam się Twoim też z ładnymi listkami do kolekcji :tan
Pogodnego weekendu ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękności pooglądałam teraz trzeba dać się do roboty w ogródku, bo przez te deszcze tylko chwasty mają sie dobrze i Jadwisia również .Jagódko podaj adres to wyślę Jadwisię ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczęłam pisać o godz. bodajże 11.... z minutami , ale jako , że sobota to ciągle się odrywałam do zajęć to sprzatanie , gotowanie , prania fura ...no i jeszcze ogród i zdążyłam kilka fotek zrobić ...ale o tym ...po tym ...bo najpierw odpowiadam na Wasze posty ;:196 .

Ewuniu ...będziesz reklamować ? Żal mi tych od B ... wczoraj zaś wyciągnęłam Klosterfrau Uetersen ;:145 ...liście zaczęły więdnąć , to jednak nie bruzdownica , tylko wygląda mi to na podgryzione korzenie , bo z łatwością ją wyjęłam ręką - jednym ruchem . Korzeń jeden był obgryziony - nadłamany ...a nowe korzenie maleńkie , białe ...były tylko na jednym końcu ... a dzisiaj obcięłam wszystkie pąki kwiatowe na różach ...rozprawiłam się z bruzdownicą - wypowiadając jej walkę ... ;:134 . ...normalnie płakać mi się chciało ;:145 . Pod sekator poszły wszystkie pąki Chopina , Gartentraume i kilka innych .

Eluś ...wczoraj kupiłam kolejną firletkę ...tę samą ...nie są drogie - więc niech sobie rosną w moim ogrodzie . Aha i delospermę i maggi ...ale nie lubczyk ...ma gałązki podobne do rozmarynu , ew. do lawendy ...i znów nie wiem jak się nazywa po łacinie ...bo nazwa wystawiona była Maga ...a ja , jako osoba dociekliwa zapytałam ...jak to maga ...nie ma takiej nazwy rośliny zielnej , chyba , że potocznie - dla celów handlowych ją tak nazywacie .
Ten dzwonek - to Campanula punctata "Pantaloons "...a nie Pink Octopus ...

Jadzieńko ...witaj po powrocie od Mamy :wit . Ja też grzebię ...wczoraj i dzisiaj ...zwłaszcza wokół róż ...ziemia ubita , mokra , a przecież trzeba im powietrza dostarczyć .
Wyślę na priv mój adres ...dziękuję za miłe słowa ;:196 .

Takie tam ...obrazki ...
Goździk pierzasty & Geranium sanguineum " Album "
Obrazek Obrazek

Delosperma & Aster alpejski .
Obrazek Obrazek

Irysy bródkowe
Obrazek Obrazek

Irys syberyjski ' Cambridge ' ...cudo ...jestem nim zauroczona ..
Obrazek Obrazek

Żywokost Gold i jego kwiaty w zbliżeniu..
Obrazek Obrazek

I jeszcze raz Cambridge ...jest przepiękny ...
Obrazek Obrazek

Róża pienna Rosarium & Firletka
Obrazek Obrazek

Geranium Summerskies & Miodunka Bowles Red ...cały czas kwitnie ...
Obrazek Obrazek

Geranium magnificum & Chiastofil naprzeciwlistny variegata ..
Obrazek Obrazek

Popatrzcie na te śliczne pełne kwiatuszki bodziszkowe ...czyż nie są śliczne - urzekające ?
Obrazek

Datura podwójna , pełna biała ... ma już ponad 1.60 ..
Obrazek

Jeszcze raz róża Rosarium & Pęcherznica kalinolistna ' Diabolo " ...
Obrazek Obrazek

I na tym zakończę to ....przynudzanie :oops: ...
Do następnego ...razu ... :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko pokazujesz cudne portrety...... każdy kwiatuszek prześliczny ;:oj irysy faktycznie zjawiskowe.....ale i bodziszki, różyczki, goździki....... długo by wymieniać.... same pięknoty ;:138
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu fantastyczne fotki ;:173
Cudownie się wszystko rozrasta i kwitnie ;:167 Podziwiam ;:180
Kochana jak podzielisz Cambridge wpiszesz mi go na listę ,proszę ;:180 Uwielbiam irysy syberyjskie :lol: A jakie jeszcze masz ;:224
Pozdrawiam słonecznie i ściskam gorąco ;:196
marzenia się spełniają! Dana
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Mnie osobiście takie "nudy"to się podobają ;:209
Bodziszki pełne bomba.. ;:oj
Będę reklamować ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”