Ogród w cieniu dębów
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Wszystkie krokusy już mi przekwitły,więc ucieszyłam się bardzo jak dojrzałam takie jak twoje fioletowe,jesienią kupiłam chyba 5.Dobrze,że są trochę póżniejsze.Przyniosłam sobie z nad rzeczki zawilce któryś rok temu,ale w tym roku jeszcze ich nie widzę
Te twoje to tegoroczne?

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny ja palę tylko liście, bo mam ich straszne mnóstwo, ognisko mam dobrze zabezpieczone , zawsze pilnuję ognia i na koniec go dogaszam. Zdaję sobie sprawę co to sąsiedztwo lasu i ognisko
. Swoją drogą nawet za nieumyślne zaprószenie ognia w lesie lub wypalanie traw są wysokie kary. A wypalanie traw poza niebezpieczeństwem pożaru niszczy wszelkie życie na takim terenie , owady, robaczki, gryzonie, płazy, często ich nie widać a żyje ich tam całe mnóstwo.
Miriam krokusiki też u mnie prawie przekwitły , a zawilce jak najbardziej tegoroczne , prawie cały las ,który jest koło mnie jest nimi usłany

Miriam krokusiki też u mnie prawie przekwitły , a zawilce jak najbardziej tegoroczne , prawie cały las ,który jest koło mnie jest nimi usłany

Beatko u mnie krokusy przekwitły i iryski "Katherine Hodkin" tez , teraz kwitną tulipanki botaniczne. Miłego dnia i dużo
na dzisiejszy dzień Beatko. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj na pustym terenie za moim ogródkiem zaczęła się wycinka drzew
a prawie na każdym drzewie gniazdo
Durnota albo bezmyślność ludzka nie zna granic ,ale co można zrobić biznesmenowi
.Czy takich rzeczy nie można było zrobić jesienią ??? Wypalanie to następna bezmyślność .U nas w ubiegłych latach też często było słychać straż i kłęby dymu nawet niedaleko mojego ogródka .U mnie lelujki też pchają się w górę .Miłego dnia

- anastazja B
- 1000p
Julianko bardzo mi się podobają tulipanki botaniczne, dużo bardziej niż zwykłe, na jesieni dosadzę kilka odmian
Jadziu szkoda ptaszątek ,aż serce pęka jak się coś takiego słyszy. Na osiedlu gdzie mieszkam i w okolicach nie ma prawie ani jednego drzewa , wszystko wycięte, pobudowane bloki a pod nimi garaże podziemne, na wierzchu może z pół metra ziemi na trawnikach, tylko małe krzaczki nasadzone,bo żadne drzewo się nie ukorzeni .Tragedia, mi się bardzo ciężko żyje wśród takiego ogromu betonu z każdej strony , dlatego tak ciągnę do mojego kawałka ziemi

Jadziu szkoda ptaszątek ,aż serce pęka jak się coś takiego słyszy. Na osiedlu gdzie mieszkam i w okolicach nie ma prawie ani jednego drzewa , wszystko wycięte, pobudowane bloki a pod nimi garaże podziemne, na wierzchu może z pół metra ziemi na trawnikach, tylko małe krzaczki nasadzone,bo żadne drzewo się nie ukorzeni .Tragedia, mi się bardzo ciężko żyje wśród takiego ogromu betonu z każdej strony , dlatego tak ciągnę do mojego kawałka ziemi

- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dzięki za odwiedziny
i wpadam ja też
Pięknie masz w ogródku. I te róże mmm
I znów jesteś kolejną osobą, która ma prymulkę na dworze. Teraz już jestem pewna co z nią zrobię przy najbliższej okazji, ale może najpierw ją trochę podchartuję, chodź już w nocy mamy otwarte okno w kuchni, a raczej uchylone.
Będę zaglądała częściej

I znów jesteś kolejną osobą, która ma prymulkę na dworze. Teraz już jestem pewna co z nią zrobię przy najbliższej okazji, ale może najpierw ją trochę podchartuję, chodź już w nocy mamy otwarte okno w kuchni, a raczej uchylone.
Będę zaglądała częściej
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Beatko dobrze że masz kawałek ziemi z którego czerpiesz radość 

- anastazja B
- 1000p
Kasiu katevalley dziękuję za odwiedziny. Ja wszystkie prymulki doniczkowe wsadzam do ziemi, zawsze ładnie zimują , choć wiem ,że są odmiany , które wymarzają - ale to bardziej egzotyczne odmiany
Sylwio to hortensja ogrodowa
Renatko tak, to mi dodaje sił do życia

Sylwio to hortensja ogrodowa
Renatko tak, to mi dodaje sił do życia

- JAKUCH
Wieczorem zawsze wsłuchuję sie w ich trele, a jak wytną wszystkie drzewa ,gdzie wtedy ptaszki będą sie gnieżdzić, kto mi będzie śpiewał jak będę w ogródku
Co sie dzieje z tym światem .Jestem dzisiaj taka wściekła chociaż zapachy roznoszą sie dookoła niczym francuskie perfumy .Sorry Beatko 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Dziękuję 

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Witaj Beatko
Przybiegłam z rewizytą ,hortensja jak ładnie już puszcza listki ,czekam na swoje.

Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- anastazja B
- 1000p
Jadziu nie przepraszaj dla mnie to też drażliwy temat , jestem wrażliwa na krzywdę zwierząt ,tych maluczkich także. Bardzo bym chciała żyć na co dzień w harmonii z otaczającą przyrodą , niestety ta cywilizacja rządzi się trochę innymi prawami . Agresywny biznes nie liczy się z otaczającą naturą
U mnie na działce tak cudnie teraz ptaki śpiewają, że siedzę tam jak zahipnotyzowana
Ewuniu Twoje hortensje też niedługo ruszą , wszystko startuje w przyspieszonym tempie

U mnie na działce tak cudnie teraz ptaki śpiewają, że siedzę tam jak zahipnotyzowana

Ewuniu Twoje hortensje też niedługo ruszą , wszystko startuje w przyspieszonym tempie

- JAKUCH
Beatko masz rację teraz najważniejszą rolę grają pieniądze, a reszta się nie liczy . Smutne to bardzo
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
a ja oglądałam program, że tu drzewa nie mają nic do rzeczy jeżeli chodzi o klimat itp. jest tego za dużo żeby coś człowiek zmienił, tylko one tak pięknie wyglądają i fajnie jest się przejść po parku czy po lesie
I pomimo że mieszkałam i w mieście i na wsi to wolę miasto. Po to się rozwijamy żeby mieć wygodniej i żyć jak ucywilizowani ludzie. Gdyby tego nie było mieszkalibyśmy dalej w gliniankach.
Teraz jednak jesteśmy mądrzejsi i przecież są zakładane szkółki i sadzane lasy. jeżeli ktoś posadzi prywatnie chociaż kawałek lasu na swojej ziemi to ma nawet dotacje.
Kocham przechadzki po lesie (szkoda tylko że tam tyle komarów i kleszczy) i po parkach. Muszę wam pokazać moją okolicę. Jak wygląda same centrum miasta w którym mieszkam. Jestem w nim zakochana.
Zapraszam na mój wątek dziś wieczorem to będą zdjęcia.

I pomimo że mieszkałam i w mieście i na wsi to wolę miasto. Po to się rozwijamy żeby mieć wygodniej i żyć jak ucywilizowani ludzie. Gdyby tego nie było mieszkalibyśmy dalej w gliniankach.
Teraz jednak jesteśmy mądrzejsi i przecież są zakładane szkółki i sadzane lasy. jeżeli ktoś posadzi prywatnie chociaż kawałek lasu na swojej ziemi to ma nawet dotacje.
Kocham przechadzki po lesie (szkoda tylko że tam tyle komarów i kleszczy) i po parkach. Muszę wam pokazać moją okolicę. Jak wygląda same centrum miasta w którym mieszkam. Jestem w nim zakochana.

Zapraszam na mój wątek dziś wieczorem to będą zdjęcia.