Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Wszystkie krokusy już mi przekwitły,więc ucieszyłam się bardzo jak dojrzałam takie jak twoje fioletowe,jesienią kupiłam chyba 5.Dobrze,że są trochę póżniejsze.Przyniosłam sobie z nad rzeczki zawilce któryś rok temu,ale w tym roku jeszcze ich nie widzę ;:185 Te twoje to tegoroczne?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny ja palę tylko liście, bo mam ich straszne mnóstwo, ognisko mam dobrze zabezpieczone , zawsze pilnuję ognia i na koniec go dogaszam. Zdaję sobie sprawę co to sąsiedztwo lasu i ognisko ;:108 . Swoją drogą nawet za nieumyślne zaprószenie ognia w lesie lub wypalanie traw są wysokie kary. A wypalanie traw poza niebezpieczeństwem pożaru niszczy wszelkie życie na takim terenie , owady, robaczki, gryzonie, płazy, często ich nie widać a żyje ich tam całe mnóstwo.

Miriam krokusiki też u mnie prawie przekwitły , a zawilce jak najbardziej tegoroczne , prawie cały las ,który jest koło mnie jest nimi usłany :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Beatko u mnie krokusy przekwitły i iryski "Katherine Hodkin" tez , teraz kwitną tulipanki botaniczne. Miłego dnia i dużo ;:3 na dzisiejszy dzień Beatko. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj na pustym terenie za moim ogródkiem zaczęła się wycinka drzew :evil: a prawie na każdym drzewie gniazdo ;:145 Durnota albo bezmyślność ludzka nie zna granic ,ale co można zrobić biznesmenowi ;:224 .Czy takich rzeczy nie można było zrobić jesienią ??? Wypalanie to następna bezmyślność .U nas w ubiegłych latach też często było słychać straż i kłęby dymu nawet niedaleko mojego ogródka .U mnie lelujki też pchają się w górę .Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Julianko bardzo mi się podobają tulipanki botaniczne, dużo bardziej niż zwykłe, na jesieni dosadzę kilka odmian

Jadziu szkoda ptaszątek ,aż serce pęka jak się coś takiego słyszy. Na osiedlu gdzie mieszkam i w okolicach nie ma prawie ani jednego drzewa , wszystko wycięte, pobudowane bloki a pod nimi garaże podziemne, na wierzchu może z pół metra ziemi na trawnikach, tylko małe krzaczki nasadzone,bo żadne drzewo się nie ukorzeni .Tragedia, mi się bardzo ciężko żyje wśród takiego ogromu betonu z każdej strony , dlatego tak ciągnę do mojego kawałka ziemi ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dzięki za odwiedziny :wit i wpadam ja też :) Pięknie masz w ogródku. I te róże mmm

I znów jesteś kolejną osobą, która ma prymulkę na dworze. Teraz już jestem pewna co z nią zrobię przy najbliższej okazji, ale może najpierw ją trochę podchartuję, chodź już w nocy mamy otwarte okno w kuchni, a raczej uchylone.

Będę zaglądała częściej
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Beatko a co tak pięknie wypuszcza od korzeni na ostatnim zdjęciu bo nie mogę rozpoznać?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Beatko dobrze że masz kawałek ziemi z którego czerpiesz radość :wit
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Kasiu katevalley dziękuję za odwiedziny. Ja wszystkie prymulki doniczkowe wsadzam do ziemi, zawsze ładnie zimują , choć wiem ,że są odmiany , które wymarzają - ale to bardziej egzotyczne odmiany ;:3

Sylwio to hortensja ogrodowa

Renatko tak, to mi dodaje sił do życia :tan
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieczorem zawsze wsłuchuję sie w ich trele, a jak wytną wszystkie drzewa ,gdzie wtedy ptaszki będą sie gnieżdzić, kto mi będzie śpiewał jak będę w ogródku ;:145 Co sie dzieje z tym światem .Jestem dzisiaj taka wściekła chociaż zapachy roznoszą sie dookoła niczym francuskie perfumy .Sorry Beatko ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Dziękuję :)
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Witaj Beatko :wit Przybiegłam z rewizytą ,hortensja jak ładnie już puszcza listki ,czekam na swoje.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Jadziu nie przepraszaj dla mnie to też drażliwy temat , jestem wrażliwa na krzywdę zwierząt ,tych maluczkich także. Bardzo bym chciała żyć na co dzień w harmonii z otaczającą przyrodą , niestety ta cywilizacja rządzi się trochę innymi prawami . Agresywny biznes nie liczy się z otaczającą naturą ;:223
U mnie na działce tak cudnie teraz ptaki śpiewają, że siedzę tam jak zahipnotyzowana ;:170

Ewuniu Twoje hortensje też niedługo ruszą , wszystko startuje w przyspieszonym tempie ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko masz rację teraz najważniejszą rolę grają pieniądze, a reszta się nie liczy . Smutne to bardzo
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14

Post »

a ja oglądałam program, że tu drzewa nie mają nic do rzeczy jeżeli chodzi o klimat itp. jest tego za dużo żeby coś człowiek zmienił, tylko one tak pięknie wyglądają i fajnie jest się przejść po parku czy po lesie ;:oj

I pomimo że mieszkałam i w mieście i na wsi to wolę miasto. Po to się rozwijamy żeby mieć wygodniej i żyć jak ucywilizowani ludzie. Gdyby tego nie było mieszkalibyśmy dalej w gliniankach.

Teraz jednak jesteśmy mądrzejsi i przecież są zakładane szkółki i sadzane lasy. jeżeli ktoś posadzi prywatnie chociaż kawałek lasu na swojej ziemi to ma nawet dotacje.

Kocham przechadzki po lesie (szkoda tylko że tam tyle komarów i kleszczy) i po parkach. Muszę wam pokazać moją okolicę. Jak wygląda same centrum miasta w którym mieszkam. Jestem w nim zakochana. ;:138 ;:167
Zapraszam na mój wątek dziś wieczorem to będą zdjęcia.
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”