Spóźnione odpowiedzi na wcześniejsze rozmowy ...
katavelly, sama jestem ciekawa jak to wyglądać będzie w pełni kwitnienia
anastazjoB, rzeczywiście, ja mam sporo możliwości i przestrzeni do zagospodarowania. Dzięki temu nie muszę się zastanawiać z czego rezygnować, bo mogę praktycznie wszystko posadzić. Ale póki co nie chcę rzucać się na całość, bo prozaicznie, chwilowo nie mam na tyle czasu...
julianno, a wszystko zakwitnie już niebawem! No, może nie wszystko, ale spora część ;)
Syringa, nawet nie kupiłam, to dziewczyny zafundowały mi kawałek roboty, ale jakiej przyjemnej
nemezja, dzięki za pochwały ;) Byłam na wystawie w niedziele i rzeczywiście cenowo poszaleli niektórzy. Ostatecznie kupiłam ostróżkę, kopytnik i 3 floksy (w końcu dorwałam białego z oczkiem, miejmy nadzieję). Na stoisku w hali trafiłam na konkursiki do zgadywania co to za nasiona ... Były to warzywa, więc nietrudno było zgadnąć takim rolnikom jak ja ;) Wygrałam paczkę nasion do wyboru ;] Wybrałam ogórecznik, ale w torebce były tylko 4 nasionka ...
wanda, oj, praca była na całego, ale w dużej mierze przeniosła się poza ogródek. Kierunek chwalebny, miejmy nadzieję, że będzie także równie efektowny
Sandra, no witam Cię w końcu! Co to za przypadek Cię do mnie skierował?;>
Oj, kusisz tymi staruszkami, kusisz. Nie miej złudzeń, przypominać się będę z całą pewnością

Fajne takie wyszukiwanie roślinnych niespodzianek...
A babciny ogródek Twojej babci miło będzie mi gościć u siebie, bo jest naprawdę świetny! Dajesz dajesz, pewnie, że nie mam nic przeciwko. Ale jeśli otworzysz własny wątek to jeszcze lepiej! We mnie decyzja o jego założeniu także dluuugo dojrzewała, ale teraz bardzo się cieszę, że zaistniał i mobilizuje mnie do pracy. Myślę, że Tobie też by pomógł :]
Darmokocie, już to pisałam, ale powtórzę. Dostałam zestaw 3ech katalogów ZSP (nowy z drzewami, krzewami itd, katalog bylin i katalog róż). Bardzo lubię te katalogi ZSP
bina12, wszystko po długim oczekiwaniu rzeczywiście obudziło się niezwykle szybko i z tygodnia na tydzień widać ogromna różnicę. Trochę przekomarzać się muszę, żeby zaciekawić i stworzyć napięcie oczekiwania
daffodil, kochana

dziękuję za relacje z obserwacji tulipanów

Nic to, chyba zrezygnuję z tych koszyczków, za dużo zbędnej zabawy. Chyba, że norniczki odkryją u mnie stołówkę
koziorozcu, paczuszka od Ciebie świetna i roślinki wydawały się być zadowolone z nowego miejsca. Masz spory wkład w pokazowy ogródek

Porządki poczyniłam i niezmiernie się z nich cieszę. A u Ciebie zapewne mnóstwo pracy, tyle masz kwiecia do przejrzenia...
Ruda2011, witaj kochana! Hmmm, chyba kręciłyśmy się jakoś tak po Domku, że się mijałyśmy ;) Zaglądaj zaglądaj, bo ma być ekologicznie

Jak na razie wióry rogowe, skorupki i przekompostowany obornik. I chcę widzieć efekty! ;)
survivor, zgadza się, przesłałaś ziarnopłon. Ale dobrze, będzie i łan ziarnopłonu ;] W Parku Krakowskim zaobserwowałam, że po niebieskim łanie z cebulicy rozpoczyna kwitnienie kolejno ziarnopłon i pomyślałam, że właściwie czemu by nie zrobić analogicznie u siebie. Chociaż ponoć on później całkowicie zanika, więc z zadarnieniem średnio. Zobaczymy.
Ależ ganek potrzebny mi, jak najbardziej, do tworzenia nastroju w ogródku

Powoli snuję jego dalsze wizje..