Cisza, cisza, to teraz pora na burzę. Taką troszkę konkretniejszą. I to nawet z huraganem

.
Linki pod fotkami prowadzą do zdjęć ze sklepu.
Echinopsis 'Bourne Fantasy'

W końcu mam jakiegoś kundelka echinopsis i to całkiem urodziwego, a jednocześnie nie jest jakoś strasznie przesadzony

.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Gem'

Niestety jak widać, kwiaty zaczęły przekwitać zanim do mnie dotarła. A poczta wytrząsła z nich pyłek, poza tym chyba już za późno żeby je kundlić.

Jak widać, roślinka kwitła wcześniej i jakiś zapylacz uskutecznił krzyżowanie z czymś. I teraz mam mały problem, gdyż nie znam drugiego rodzica i nie wiem, czy dodawać do swojej listy własnych krzyżówek (bądź co bądź, jagódki nie są mojej produkcji tylko jakiejś pszczółki). Po drugie nie wiadomo, czy oba zapylone są pyłkiem jednej rośliny, czy różnych.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Warpaint'

Całkiem solidny pęd. I pewnie ma zamiar rozłożyć się dzisiaj. Albo jutro.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Mirage'

Solidny kawałek rośliny o ciekawym kwiecie. Cóż więcej napisać.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Favour'

Ta to w porównaniu z innymi kurdupel jest

.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Blaze'

Tutaj to wydaje mi się, że do krzyżowania użyta była L. grandiflora (nie znam się aż tak bardzo, to taki mój typ tylko

)

I znowu pszczółka. Swoją drogą, wydaje mi się, że jej kwiat jest trochę taki echinopsisowaty.
Kwiat
Chamaecereus 'Lincoln Hurricane'

Tutaj też pasuje coś napisać, ale nie wiem co. Może to, że jak na huragan jest bardzo ładna i niegroźna?
Kwiat
I gratisy z wymiany ;].
Ch. 'Lincoln Tinker,
Ch. 'Lincoln Imp', rebucje:
'Leona',
'Jacky',
'Alex' (:D),
'Amy',
'Orange Clown',
'Bo Jangles',
'Dawn' (+owoc

[Edit///Jak się okazało, jednak jeszcze niedojrzały, mimo koloru]), 'Vivianne' (tak głosił napis, ale czy nie chodziło czasem o
'Vivien')?,
'Dainty'
Także dzięki panowie za te gratiski

.