Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Maseczko ja jednak wolę jak ty wpadasz do mnie .Jak dłużej nie piszesz to bardzo mi ciebie brakuje .Dla ciebie komp nie ma tajemnic to ci łatwiej . ;:167 zapraszam pisz do mnie Miłego wieczoru . ;:196
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniusiu nie ma to jak przepis z FO na pewno się uda!
Ewciu w , bo go bierze zaraza ziemniaczana, obie roślinki psiankowate i mają te same choróbska (jak ktoś wie lepiej niech napisze ;:180 )
Iwonko ten mój kolega z Ill. już zawsze miał wiosnę o tej porze, a tu w jeden dzień pług śnieżny a za tydzień gondola na przemian z lodołamaczem.
Janeczko tutaj też spotkasz dużo sympatycznych Forumek i poczytasz ciekawe rozmowy, a do Ciebie zaraz wpadnę ;:65
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam przepis na miodek z mlecza jutro wstawię jak znajdę :wit
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

reniusia20 pisze:Witaj Marysiu ;:196 i witam wszystich w ten zimowy dzień - brrr!! ;:219
O coś tu widzę mowa o mleczu jest i miodku! właśnie ma ktoś sprawdzony przepis na taki miodek?? bo Ja raz się wziołam za robienie takiego miodku,ale nic z tego dobrego i smacznego nie wyszło ;:185 łeee...
Stasia109 i Oster miały dobre przepisy, a od Oster sama piłam, pychotki :)
popatrz tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=29879
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu witaj późną wieczorową porą, nadrobiłam zaległości bo ostatnio siedzenie dla mnie to horror i tak po kilka wąteczków, powolutku, bez pośpiechu nadrabiam, do maja zdążę, spokojnej nocki i przyjemnego przebudzenia o słonecznym poranku ;:3 :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

A Kraków nie został opanowany przez biały puch ... oby wytrzymało tak go jutra, bo z lenistwa nie wstawiłam autka do garażu... ;:14
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Różyczko to może na wyspie :lol:
Basiu mam nadzieję, że w kwietniu wypchną moje do tunelu no i będę śledzić prognozy! bo ja na parapetach poszłam w górę :lol:
Marysiu dziękuję chociaż wątpię w ten słoneczny poranek, ale kto wie :;230
Nelu gorsza od śniegu przynajmniej u nas jest lodowa skorupa ;:222 amerykański zapowiada u mnie śnieg i -3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Postanowiłam, że mnie ten śnieg już nie będzie złościł-przeczekam. Pada znowu, upiększa okolicę :? Amerykanie mówią, że jeszcze może popadać, w nocy pomrozić, a lekkie ocieplenie przyjdzie po niedzieli. No to czekam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ewamaj66 pisze:Postanowiłam, że mnie ten śnieg już nie będzie złościł-przeczekam. Pada znowu, upiększa okolicę :? Amerykanie mówią, że jeszcze może popadać, w nocy pomrozić, a lekkie ocieplenie przyjdzie po niedzieli. No to czekam :D
Ja tak samo kurczowo trzymam się tych informacji :) U nas aktualnie pada, całkiem sporo już leży...no ale się chciało mieć dom z duszą w górach, to się ma zimę przez pół roku :)

A ziemniaki to tutaj wszyscy hodują w ogrodach...szczytem był zagonek ziemniaczany na środku wypielęgnowanego trawnika przy willi we Lwówku :shock: Ale w tym roku mam miedzian i nie zawaham się go użyć :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dla mnie świat bez pomidorów, choć mniej przyjemny, mógłby istnieć. Bez ziemniaczków-nie :D Ale w ogrodzie nie uprawiam, bo by mi wygniły :( A w lepszych miejscach rosną jednak róże, nie żywność :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

A ja mogłabym ziemniaczki poświęcić dla pomidorów :D. Moje, cały sezon przetrwały bez pryskania czymkolwiek (taki dobry rok się trafił), chociaż za siatką sąsiadka miała mały zagonek pyrek, ale naprawdę maleńki, na wczesne ziemniaczki. Za to sąsiad ma kawał pola obok i co roku coś innego na nim sieje i tak się zastanawiam kiedy u niego przyjdzie pora na posadzenie ziemniaków, wtedy biedne będą moje pomidory.
Witaj Marysiu o poranku :D http://www.youtube.com/watch?v=i11lBXZ0INE
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam o poranku :wit Ewuniu bo nie mamy innego wyjścia jak przeczekać - amerykanie nie przewidzieli ze u mnie nie będzie padać i dalej tylko przymraża -3! Ja oddam pyry za pomidory!
Pati , Iwonko ziemniaki jem, bo wszyscy jedzą; taki pieczony od czasu do czasu lubię, a poza tym są źródłem potasu w zimie, za to w sezonie pomidory, ale ziemniaczki młode z masłem i koperkiem ..... nie oddam ;:185

Miedzian też zakupiłam i pójdzie w ruch zobaczymy jak się sprawdzi :?:
Czekanie na wiosnę sprawiło że dociskam moje pojemniki na regaliku i dosiewam stale coś nowego :;230
Dobrego słonecznego dnia!

Iwonko słabo śpiewa ten Twój szkoda , że moich nie możesz posłuchać ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu witaj :wit
Dosiewasz mówisz....no to bedzie ładnie ,wiesz ,ze ja dopiero posiałam pomidorki ale tylko kilka ,bo reszta rosnie u sasiadeczki :uszy
Ja bez pomidorasków tez nie wytrzymie ,szczególnie latem..... ;:173
Ale ziemniaczków tez nie oddam...za nic, wczoraj sobie zrobiłam fryteczki w skórce i sos tzatziki ;:172 pychota ;:304
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

I ja oddałam ziemniaki za pomidorki a ponieważ u nas wilgotno to i w oprysk zaopatrzona jestem.
U nas na szczęście padać przestało i słonko wychodzi w nocy -4 więc póki co minusy nie rosną :;230 i niech tak zostanie. Marysiu ja też codziennie coś dosiewam, własnie zrobiłam przemeblowanie w sypialni żeby mieć swobodny dostęp do okna, jeszcze jakiś blat na łóżeczko skroję i mam kolejny spory parapet, a miały być tylko pomidory i znowu poległam :roll: .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko moja sąsiadka powiedziała że rozsady sobie kupi, a pewnie ode mnie coś dostanie, bo zawsze posieję za dużo to przecież nie wyrzucę ;:oj Frytki robię raz na dwa trzy miesiące, ale nie powiem zjem :lol:
Agnieszko niestety już teraz wydaje mi się, że nic nie dostawię. Możliwości się wyczerpały. Pozostał parapet w oknie pł -zach. ciemnawy! jeszcze pokój z balkonem. Szara bura..... -3.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”