Mogło być inaczej ....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mogło być inaczej ....

Post »

maria.k55 :wit Marysiu kupiłam Pinky Winy ;:223 siedem ;:223 lub szęść lat temu w Freloxpolu mała sadzonka z 30cm przez pierwsze dwa lata nie kwitła potem miała ścinałam wiosną sam kwiat i tu błąd teraz ciapie pędy 3/4 i ładnie się krzewi zle zrobiłam mogłam zostawić jeden przewodnik i poprowadzić na drzewko.Marysiu kupuję obornik granulowany koński i krowi ,mieszam 1+1 w wiadrze i rozsypuję po ogrdzie,wczesną wiosną jak tylko ziemia rozmarza .Staram się zawsze trochę dać do beki i zalewam wodą ;:7 hortensje lubią wilgoć a i żarłoki staram się w tygodniu dać im papu na konewkę 5 litrową daję litr mieszanki z beki.Nawóz do hortesji typowy daję za jakieś dwa tygodnie po oborniku w niewielkiej dawce..
Obrazek

WANILIA,KUPIONA WIOSNĄ TAK KWITŁAhttp://img703.imageshack.us/img703/5238 ... rod277.jpg[/IMG][/URL Obrazek
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-babcia :wit Jadziu w tym roku w moim ogrodzie zagości z pięćdziesiąt odmian roślin ;:306 ;:14 będzie gimnastyka gzie posadzić ,plan jest ubędzie trawniczka ;:7 ;:7 czeka mnie duuuużo pracy.

deszczowymaj, JOASIU mam nadzieję ze juz nie pomylę ;:167
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu.
Pokazałaś piękny ogród. Hortensje,żurawki, hosty.,wszystkie bardzo zdrowe rośliny, widać że kochasz rośliny.Dzięki za informację o oborniku granulowanym. zastosuję.
Na jednym ze zdjęć pokazałaś lewizję, czy ją czymś specjalnym dokarmiasz?. Ja kupuję co roku , ale nie chcą mi rosnąć.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam już te kwiatki dla Ciebie foto u mnie :wink:

a u Ciebie zrobiło hortensjowo ;:173
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

julianna :witaj :wit ,dziękuje za miłe słowa ;:180 tez mi czasem któraś wyleci,rosną wmiarę dobrze ,zabezpieczam je jesienią daszkiem/ta tarakota na skalniaku ich osłania przed nadmiarem wilgoci i jakaś świerkowa gałązka tak dostają bardzo niewielką dawke obornika wiosną sadząc sypałam ziemię do kwasolubnych po kwitnieniu daje im nawóz ponownie ,czasem zakwitną trzy razy ja obrywam przekwitłe kwiaty.Lewizja tweedyi jest łatwiejsza ale ciężko ją kupić.
Moje nadwyżki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Misiu pomniejszaj będzie co oglądać :wit :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Misiu ,oglądam te ogrody i czasem taka mnie tęsknota ogarnia ,że pojęcia nie masz .Obrzydła mi ta zima okropnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Misiu !
Wpadłam i ja do Twojego ogródka ;:138 Pisałaś, że ziemia ciężka, gliniasta. Matko kochana, toż to ogród marzeń ! Jak pieknie rosną Twoje roślinki, nawet kaktusy kwitną !!! ;:oj A ta jedna z żurawek, jest niesamowita ! Jaka duża, zdrowa aż wzrok przyciąga !
Będę wpadać do Ciebie do ogródka i podglądać, ciekawe jak wiosna zawita tuż, tuż ....
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka Ewuniu nie tylko tobie,siedzimy jak te pieski na łańcuch ;:oj codziennie rano spoglądam czy słonko wyjdzie ,a tu szaro buro robie obchód po ogrodzie ,:heja :heja i niczortu ani jednego kwiatucha ;:223 ranników ,przebiśniegów tylko ciemierniki i pąki ,;:3 trochę i by się rozwineły.Czym mogę was pocieszyć ....niech kanarek moze zaśpiewa wiosno wiosno chodz do nas
Obrazek[/URL

i ciepłych kolorków [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5339029ba948bf30.html]Obrazek
Obrazek
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za kolorowe kwiaty i cudnego , żółciutkiego kanarka ;:138
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa Asiu :wit witam bardzo serdecznie w moim wątku zapraszam .Tak moja ziemia była ciężka jeszcze nie jest tak ekstra ,ale z roku na rok coraz lepiej.... kwiaty słabo rosły letnią porą po deszczu robiła się skorupa bardzo często dziabałam ,czasem wstydziłam się sąsiadów patrzyli na mnie jak jakąś dziabniętą czasem tylko usłyszałaqm no a gdzie moze być sąsiadka ,tylko w swoich grzątkach ;:306 miałam to w nosie ;:7 teraz jestem dumna z tego co mam i z każdego kwiatuszka cieszę się ;:77
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I słusznie, że Jesteś dumna, to na prawdę śliczny ogórd ;:108 Aż wierzyć się nie chce, że tyle pracy Cię kosztował ! Ale odwdzięcza się i to cudne ;:138
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

A ja Cię Wiesiu pożegnam jako ostatnia 17,miłej nocki życzę :)
Pozdrawiam-Iwona
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Witaj Wiesiu :wit , wyczytałem w Twoim wątku, że chcesz wprowadzać zmiany, nie przejmuj się, ja od 15 lat ciągle coś zmieniam i wcale nie jest mi z tego powodu przykro. Wręcz przeciwnie możliwość wprowadzania zmian daje dużo radości, a przy okazji można się wiele nauczyć :D
Masz piękny ogród, wspaniałe liliowce i goryczki ;:138
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Misiu. Dziękuję za info odnośnie lewizji. Moje zeszłoroczne przykryłam butelką z odciętym dnem, czy przetrwają zobaczymy.Pogoda u nas dzisiaj : szaro, buro i ponuro, piję już druga kawę.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”