Mój fijoł 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 8

Post »

A grill ceglany czy betonowy? Ceglany dałby piękne tło dla róży. :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ewa, jakie piękne kociaki :) Czy wszystkie znalazły nowe domki?
Zauważyłam u ciebie onętek i przypomniałam sobie, że koniecznie muszę wysiać. W zeszłym roku nie siałam licząc, że same się wysiały ale nie wiem czy susza, czy co spowodowały, że miałam go mało... Ten pierzasty jest uroczy ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ania, bardzo lubię tę różę i wszystkim ją polecam, bo świetnie zimuje. I pachnie :D
Iwona, takich dużych orłów to u nas nie widziałam :roll: Ale gniazduje jakiś w pobliżu, przyjeżdżają do nas orłoluby :D
Ewa, trochę ponad setkę :roll: I trochę nieposadzonych, bo zbyt późno przyszły. I trochę zaplanowanych, ale na razie jeszcze w szkółce :wink: I nie jest to mój jedyny fijoł ;:306
Asia, dopiero widząc Twoje zdjęcia z Powsina zdałam sobie sprawę, jak może urosnąć :shock: W pierwszym roku po posadzeniu nie powtarzała, ale w drugim kwitła cały czas do sierpnia. Było jedno porządne kwitnienie, gdy krzew obsypał się różami, potem pojedyncze kwiaty-po 2, 8, 12 (policzyłam sobie kilka razy :wink: ). Owoców nie widziałam, ale obcinałam przekwitłe kwiaty-może dlatego tak powtarzała :roll:
Filip, sąsiad własnymi rękami zbudował grill z kamienia polnego :D Na pewno pokazywałam go na zdjęciach, bo stoi w pobliżu rabaty z różami.
Kasia, wszystkie poszły do nowych domów poza Hamletem, który od początku skradł nam serca :D Nasiona onętka pełnego można kupić w wielu sklepach, w zeszłym roku był w PNOSie.

Lipiec :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Therese Bugnet zawsze ładnie wygląda choć zbyt szybko przekwita, może że młoda to dlatego, czekam aż się rozrośnie i będzie wielkim krzaczorem. :uszy
Łasica jak zawsze wspaniała a z kastracją Hamleta nie czekaj zbyt długo żeby nie zaczął sikać w koło czyli przed całkowitym dojrzeniem. Edula kastrowałam jak miał chyba 6 miesięcy a wielki był już jak dorosły. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, na razie jest nieduży i poczekam chyba do wiosny. Łatwiej będzie zawieźć go do lekarza. O Teresie napisałam wyżej, u mnie kwitła dość długo :D

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kotów nie sposób nie lubić. Podobnie jak róż. I pomyśleć, ze stosunkowo niedawno to odkryłam :shock:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna, wiedziałam, że lubię róże, tylko na początku nie wiedziałam, skąd je brać 8-) Teraz już wiem ;:223 Stanowczo za mało zarabiam.

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A to co za cudo?
U Ciebie było -18 :shock:
U mnie raptem -8. Ciekawe na ile to ocieplenie przyjdzie, może już do wiosny? ;:173
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam poniedziałkowo u mnie też zimno i jak na razie mroźno ale już prawie luty więc już z górki bliżej do ciepełka :uszy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewuniu sasiad blisko pobudował grila moze abys mogła sie częstować, wiesz taka sąsiedzka "miłość" Mojego kocurka wykastrowałam gdy zaczął zaznaczać teren, wczesniej podobno niewskazane. :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Pokochałam róże, bo okazało się, że są tez inne niż te na targu i w ogrodniczych.
No i teraz mm problemy z finansowaniem chciejstw z różnych zakątków Europy ;:145
Od rujnacji finansowej chroni mnie tez poniekąd ograniczona powierzchnia. Chociaż, zawsze można coś innego wykopać ;:306 , np. zielony berberys spod płotu i miejsce dla różycy jak znalazł :;230 .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia-to Hella :D Podobno pnąca i podobno z 5 strefą-wiosną będę oglądać.
Ania, jakoś tej wiosny nie widać-u mnie pada śnieg.
Ula, u mnie też zimno, odwilży ani śladu, choć nie jest już tak mroźno :D
Ania, wzajemnie :D
Ewa, sąsiadów mam w porządku-imprezy grillowe robimy wspólnie :tan Ten jest opalany drewnem, więc pełni również rolę pieca, a ja jestem zmarźlak :roll: Kot na razie nieduży, poczeka do wiosny.
Justyna-dostępność odmian mnie zgubi :shock: Miejsca mam jeszcze sporo, więc mojego szaleństwa nic nie ogranicza ;:223 Życie jest jednak piękne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Ewciu :wit
Jestem po ciężkim weekendzie, ale regeneruję się zdjęciami różyczek.... :roll: twoja biała 'Hella' jest przepiękna, oby ładnie odbiła po zimie....będę się dopytywać o nią.....

U mnie w tym momencie -7, tylko lekko się ociepliło.....pewnie od jutra coś będzie się dziać....akurat jak się ferie zaczęły......i będziemy mieć papkę śniegową na wodzie.... ;:131
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna, Hellę kupiłam trochę przez przypadek, ale bardzo mi się podoba. Kwitła prawie nieprzerwanie, tylko jak na pnącą trochę niska. Za to kwiat ma piękny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Ewo, masz piękny, ogromnie urozmaicony ogródek ! Podglądam od dawna po cichutku i podziwiam, bo jest wiele do podziwiania ;:oj

Gratuluję Ci serdecznie wszystkich Twoich Fijołów, bo doprawdy masz ich co najmniej tyle, co w temacie wątku, a może nawet więcej ... Piszę z dużej litery z szacunku do każdego z nich, bo tego w pełni warte ;:215

Koty jak wszystkie koty na świecie, po prostu niezbędne do życia - u mnie też :D Cieszę się, że Hamlet zostaje, bo uroczy. Rzadko się zdarza taka kocia doskonałość : i wdzięk i uroda ;:333

Pozdrawiam serdecznie i czekamy na ;:3

Hella mnie oczarowała, gdzie ją zdobyłaś ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”