Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

A ja dzisiaj popracowałam na ogrodzie mimo śniegu na rabatach. :heja
Czuję się doskonale po dniu spędzonym na świeżym powietrzu. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko - ja nic nie robiłam :oops: dopiero zamierzam jak dobrze pójdzie z pogodą w przyszłym tygodniu coś poobcinać. Na razie tylko obchód zrobiłam ... :roll:
Ewciu,Aniu - śnieg szybko zniknie jeszcze trochę ;:3 przyświeci...

Kolejny słoneczny dzień się zapowiada , gdybym miała ogród przydomowy to na pewno bym coś podziałała ale M znowu dzisiaj na działkę nie wyciągnę ;:185 on uważa ,że na roboty jeszcze czas , no cóż kilka lat wstecz ...było inaczej :? ... z wiekiem ograniczenia zdrowotne dają znać o sobie ... ;:223
Jeszcze niczego nie siałam ... :oops: myślę...i nie chce mi się .Torebki z nasionami w zasięgu ręki ale z dnia na dzień nic... ;:oj W ogrodniczych u mnie jeszcze oprócz nasion praktycznie niczego nie ma , przechodząc przez rynek ,kupiłam kilka cebul liliowych .Kupuję co roku i jestem b.zadowolona ale coraz trudniej będzie o nowości... :roll:
Begonia tylko jedna mi się przechowała , miałam zamiar dokupić bo one w sprzedaży już są ale popatrzę i przechodzi mi ochota...nic nowego , ciągle takie same ...a ja tak lubię nowości ! :)

mój CD...

póki znów zakwitną...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,czy tawułki sadzisz po kilka z jednego gatunku,ze masz takie piekne imponujace kepy?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przyjemnie popatrzeć na takie widoki. ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu :wit - tawuły moje rosną od 30 lat... :) pojedyncze krzaczki najwyżej ograniczane szpadlem jak się za bardzo rozrosną...Nigdy ich nie zasilam ani też nie podlewam ,rosną przy płotku bo tam nic nie rosło ze względu na cień a host jeszcze wtedy nie znałam...Od początku służyły jako zadarniacze, żeby chwasty nie rosły!
Ewo-rozalko - miło,że zaglądasz do mnie! ;:168
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maryniu, ależ masz oznak wiosny! U mnie także przyroda budzi się do życia i coraz więcej symptomów marcowych :)
Uwielbiam Twój gąszcz, ale tawułki mnie powaliły :) Cóż za gęstwina kwiecia!
Serdeczności na końcówkę tygodnia ;:196
Tinuleczka
50p
50p
Od: 19 lut 2013, o 09:26

Post »

Witam, :wit , ale u Ciebie wiosna, ;:oj u mnie jeszcze nic się nie dzieje, ale to zawsze bliżej wiosny..
Pozdrawiam
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu jak zawsze można liczyć u Ciebie na piękne kolorowe widoczki.... zdjęcia letnie wspaniałe..... ale te obecne wiosenne aż serduszko grzeją...... takie drobniuteńkie pierwsze kwiatuszki to radość wielka i nadzieję, ze już za chwilkę przyjdzie ciepełko, słoneczko i moc kolorków :D Ja przebiśniegów nie mam.... każdego roku wiosną obiecuję sobie, ze posadzę, a jesienią zapominam :roll: chyba muszę kupić kwitnące w doniczce i posadzić.... wtedy pozostaną w ogródku już na stałe ...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Marysiu, ja też po pierwszym wiosennym spacerze, tam gdzie nie ma śniegu wychodzą byliny, teraz tylko czekamy aż rabaty się osuszą i można posprzątać. ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jest rewelacyjnie ciepło i słonecznie ObrazekObrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie też przepiękny dzień :D Lekko wieje, ale to jest CIEPŁE :tan Białe w przewadze, ale pokazuje się już ziemia i zeschła trawa. No wiosna idzie jak nic ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dzień faktycznie przepiękny i taki energetyzujący z racji sporej dawki słońca. Aż mi maluchy fuksjowe przy szybie powiędły - biedulki niezwyczajne ... :;230
Zdecydowanie więcej masz zwiastunów wiosny bo u mnie ledwo jakieś czubki krokusów wystają nad ziemię. Wspomnienia ub sezonu nagradzają i umilają oczekiwanie na wiosnę.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie wiem co bardziej podziwiać letnie fotki,,,przepiękne, kolorowe,żywe ;:173 Przedwiośnie,przebiśniegi tez fajniutkie :wink: Ale te róże---bajka ;:215 Liliowce .lilie też :!:
Piękne ,okazałe kępy zakwitniętych funki ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - oznaki wiosny można zauważyć ale dzisiaj zapowiada się brak ;:3 ;:oj .Szarówa...mało zachęcająca , lekki dołek emocjonalny ;:222 się zapowiada!A wczoraj mnie roznosiła wiosenna aura! :?
Tinuleczko - witam nowego gościa! :wit Od przyszłego tygodnia wiosna ma zapanować na dobre to i do Ciebie dotrze!
Agnieszko - ;:180 Przebiśniegi najszybciej cieszą oczy wiosną i mimo śniegu już ich można dostrzec- jak sama nazwa zresztą wskazuje :) .U mnie coś jakby ich mniej,czyżby nornice się nimi zainteresowały ... :evil:
Iguś - pierwsze spacerki wiosenne - najmilsze ;:167
Ewciu - Wszyscy już niedługo zaznamy wiosennych promyków ;:3 Wczoraj do popołudnia było u mnie niezwykle wiosennie aż "coś" się robiło koło ;:167 taka energia rozpierająca ciało i umysł !!! ;:333 A dzisiaj - ;:222 szaro,buro ...Trzymaj się!!! :wit
Krysiu - oczekiwanie na wiosnę tak... energetyzujące ale nie bez frustracji jednak... ;:oj przynajmniej u mnie ! Poszłam wczoraj na ogrodnicze "łowy" no i co ? i nic..wróciłam z paroma torebkami nasionek tylko...na nic mnie "nie bierze"... Obejrzałam lilie ,wybór jaki taki ...ale odeszłam z kwitkiem ,w drugim sklepie ..to samo ,begonie, lilie,parę odmian liliowców nie to żebym je miała ale tak jakoś nie wzbudziły we mnie chęci posiadania ;:131 W A ... ponoć róże
mogłabym się wybrać ...eeee , będą w prawie wszystkich forumowych różankach ..a ja miejsca nie mam.. będę oglądać u innych...No i tak to ze mną jest...czekam więc na prawdziwą wiosnę i wyprawy do moich ryneczkowych Pań ,które zapewne jakieś niespodzianki już szykują i z tych wypraw nigdy nie wracam z pustymi rękami... :) Aby do wiosny więc!!! :wit
Aniu - zebrało się trochę tego dobra działkowego przez lata i mój ogródek "pęka w szwach"

zanim znów zakwitną...

moich wspominek cd... :)
Rosarium
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Alain
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek