Moja działka 3
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 3
Ed bardzo dziękuję.
Marzenko santolina rośnie u mnie trzeci rok. Dotychczasowe zimy zniosła dobrze pod okryciem z gałązek świerkowych.
Pytałaś o figowce, mam je już od dawna. Na zimę dostają kopczyki z kompostu tak jak róże i na wiosnę odbijają.
Madziu gdzie zasadziłaś swoje cyklameny? Zebrinus nie rośnie zbyt szybko, nie wytwarza rozłogów i nie rozłazi się. Ostatniej zimy u wielu osób wymarzł, u mnie jakoś się uchował, a teraz zakwitł.
Dorotko dotychczas z zebrinusem nic przed zimą nie robiłam. Wiosną ścinałam suche badylki przy samej ziemi i tyle.
Marzenko santolina rośnie u mnie trzeci rok. Dotychczasowe zimy zniosła dobrze pod okryciem z gałązek świerkowych.
Pytałaś o figowce, mam je już od dawna. Na zimę dostają kopczyki z kompostu tak jak róże i na wiosnę odbijają.
Madziu gdzie zasadziłaś swoje cyklameny? Zebrinus nie rośnie zbyt szybko, nie wytwarza rozłogów i nie rozłazi się. Ostatniej zimy u wielu osób wymarzł, u mnie jakoś się uchował, a teraz zakwitł.
Dorotko dotychczas z zebrinusem nic przed zimą nie robiłam. Wiosną ścinałam suche badylki przy samej ziemi i tyle.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu z góry dziękuję za zenobiusa, ale może bezpieczniej będzie na wiosnę.
U mnie bardzo srogie zimy. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1
Marysiu wobec tego zapisuję na wiosnę. Jeżeli zimy takie srogie, to najwyżej będziesz go zabezpieczać.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lideczko , co słychać - widzę masz piękne kwiaty w rozkwicie ...a ja swoich jeszcze nie zasadziłam
. A tu zapowiadają śnieg
...chyba je przetrzymam na zimę w piwnicy . Mam szałwię variegata i o bordowych liściach , len trwały biały , ponstemony , rdesty wirginijskie , i sporo jakiś skalniakowych .
Pozdrawiam Cię wieczorową porą
, u mnie dzisiaj było zimno i wiatr ...a słoneczka nic , a nic .

Pozdrawiam Cię wieczorową porą

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Lidko moje cyklameny wysadzone jeden pod jabłonka drugi pod śliwką,światło bardzo rozproszone,właściwie więcej cienia ,ziemię wymieniłam ile się dało żeby nie była bardzo piaszczysta i zmęczona mam nadzieję że im dogodziłam
bo jak nie, to szukanie na wiosnę nowych

- slila1
Madziu przed większymi mrozami okryj je koniecznie. Myślę, że odwdzięczą się pięknym kwitnieniem i będziemy u Ciebie podziwiać ich zdjęcia.
Będę pamiętać....i oby się udało to będę focić 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Ciebie wszystko kwitnie, a moje roślinki już zapadły w sen zimowy. Ja też chętnie poszedłbym w ich ślady.
- slila1
Igusiu nie wiem jak to się stało, ale umknął mi Twój post i wczoraj Ci nie odpisałam
.
Czytam, że masz nowe roślinki i w dodatku same cudeńka.
Ja też nie nadążam z pracą na działce, chociaż tyram codziennie od rana do późnego popołudnia. Dokucza mi ból kręgosłupa i nogi, przez co robota idzie wolno. Dzisiaj zadołowałam w inspekcie rośliny ciepłolubne w doniczkach m.in. ajanię, perowskię, powojnik, róże, których nie zdążyłam posadzić. Cały inspekt jest zapełniony, jak się ochłodzi, to okryję jeszcze rośliny gałązkami świerkowymi i przykryję oknem. Wykopałam też ostatnie selery. Muszę jeszcze zrobić zadaszenie nad delospermą, opuncją i pantofelnikiem, pościnać suche badyle i zasadzić czosnek. Kwitnących roślin na razie nie wycinam, niech jeszcze cieszą kolorami.
Jurku czyżbyś zamieniał się w niedźwiedzia i chciał przespać całą zimę

Czytam, że masz nowe roślinki i w dodatku same cudeńka.
Ja też nie nadążam z pracą na działce, chociaż tyram codziennie od rana do późnego popołudnia. Dokucza mi ból kręgosłupa i nogi, przez co robota idzie wolno. Dzisiaj zadołowałam w inspekcie rośliny ciepłolubne w doniczkach m.in. ajanię, perowskię, powojnik, róże, których nie zdążyłam posadzić. Cały inspekt jest zapełniony, jak się ochłodzi, to okryję jeszcze rośliny gałązkami świerkowymi i przykryję oknem. Wykopałam też ostatnie selery. Muszę jeszcze zrobić zadaszenie nad delospermą, opuncją i pantofelnikiem, pościnać suche badyle i zasadzić czosnek. Kwitnących roślin na razie nie wycinam, niech jeszcze cieszą kolorami.
Jurku czyżbyś zamieniał się w niedźwiedzia i chciał przespać całą zimę

- semper
Z wiekiem robię się misiowaty.Chociaż może nie sen zimowy, ale bardziej ciepłe kraje.
- slila1
Jurku ciepłe kraje Ci się marzą
Sprawdź lepiej za oknem, czy już jest biało. U mnie na razie pada deszcz i jest tylko 1 stopień w plusie. Muszę wyjąć ciepłą kurtkę z szafy. Jak ja nie znoszę zimy 

- semper
Widzę, że szyba na samochodzie jest ośnieżona.Precz z zimą
No nie przecież sie jeszcze nie zaczęłą. .Przynajmniej w kalendarzu

No nie przecież sie jeszcze nie zaczęłą. .Przynajmniej w kalendarzu

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Idę też szukać zimowe odzienie, bo muszę wyjść z domu, a leje cały czas - będzie jeszcze ładnie - musi być!
Lidziu niestety to już koniec sezonu na działce chociaż pracy jeszcze trochę zostało a ja nie zdążyłam odwiedzić twojego ogrodu.Może w przyszłym roku się uda.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lidziu, gdzie jesteś
brakuje mi Twoich wpisów.Ogródek mi troche przysypało i mam nie zakończone rozsypywanie obornika i kompostu.Dostałam od siostry cebulki hiacyntów i narcyzy kupione w Niemczech, więc muszę je posadzić.Myślę że wrócą jeszcze ładne dni i dam rade to zrobić.