Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

mm-complex pisze:Kasiu tak sobie myślę, że to niesprawiedliwe ...w jakiej Ty kolejce stałaś :wink: ? Nie dość ,że piekna ,zgrabna ,mądra to jeszcze taka zdolna ;:180
Jak znam Kaśkę to na początku stanęła w kolejce po przebojowość i "piękne oczy", a potem bez kolejki załatwiła sobie resztę... :;230

Nie dość, że jako pierwsza witałaś wiosnę w ogrodzie, to teraz jeszcze ciągle u Ciebie trwa lato... Czary?
kejtrin
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No cuda same!!! Co robisz tym różom, że tak rosną??? Zdradź tajemnicę proszę :)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku......człek nie zagląda przez 2 dni i już tego strasznie żałuje....... ;:173
bo taaaaakie widoczki ;:oj ;:196 ogólne to nic tylko..... ;:167
u Ciebie wcale nie widać, że to już początek października......ale tak jakby wciąz było lato......no ale z Ciebie czarownica jest ;:224
hehe z tą kolejką to bym się wcale nie zdziwiła....... :;230
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo dziękuje za zdjęcia Heidi ;:180 ;:180 ;:180
Teraz to jestem przekonana na 1000% :tan
A czy ona pachnie?
Twój ogród wygląda cudnie ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu, ogród odzwierciedla mój nastrój, nie czuję jeszcze jesieni :D
Dorotko, bardzo Ci dziękuję! Ja też uwielbiam lawendę ;:138 Ro najzwyklejsza odmiana, lavandula augustiflora , posadzona wiosną, rośnie sobie w słonku i dostaje tylko wodę :D
Joasiu, dziękuję za odwiedziny, zapraszam w wolnej chwili :wit
Edytko, Heidi jest naprawdę wyjątkowa, dobrze, że znalazłaś dla niej miejsce!
Lulka, mój buczek ma klasyczny pokrój. Niestety w tym sezonie strasznie zielenieje...nie wiem co mu dolega :?
Justynko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Te domki na naszym osiedlu różnią się nieco, ale modele bardzo podobne, więc dają wrażenie ujednoliconego krajobrazu :wink: Nam od razu spodobał się ten styl zabudowy, przypominał mi nieco angielskie osiedla z cegły..domek zastaliśmy w taki stylu, teraz tworzymy ogród tak, aby komponował się w miłą dla oka całość :) Cieszę się, że efekt Ci się podoba!
Danusiu, przesadziłaś kochana, dużo mi brakuje na każdym tym polu ;:171 Nie wiem skąd takie wrażenia, choć to bardzo miłe co piszesz ;:180 Nigdy nie podejrzewałam się od zdolności ogrodowe, tym bardziej mi miło, że czegoś się nauczyłam i Ty to dostrzegasz ;:196 Bo drugiej takiej perfekcjonistki w tworzeniu ogrodowego raju jak Ty, to na próżno szukać. I to żadna kokieteria, mówię to z pełnym przekonaniem. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie serdeczne, choć nie zasłużone komplementy ;:131
Agness, lawenda jest taka wdzięczna, cudownie komponuje się z różami i uwielbiam jej zapach! Zrobiłam z niej obwódki różanych rabat i wiem, że będę sadzić kolejne ;:170 Na pewno znajdziesz jakieś miejsce dla niej u siebie :uszy
Marzenko, drobiazg ;:196 Ciekawa jestem jakie róże do siebie zaprosisz wiosną...
Aguś, mam dokładnie takie same wrażenia odnośnie lawendy - cudnie kwitnie od maja do listopada i sprawia, że ogród ciągle jest kwitnący!
Majeczko, moja lawenda była cięta w lipcu, teraz kwitnie w najlepsze i żal mi ją już ciąć..poczekam chyba do listopada.
Asieńko, jeden wspólny wypad od Wawy i już tak dobrze mnie znasz? ;:183 Mam mikroklimat i ogrzewanie podłogowe w ogrodzie :lol:
Kejtrin, witaj po raz pierwszy :wit Moja różanka to jeszcze młodziutkie nasadzenia, róże sadzone w tym roku i ubiegłym, ale bardzo mnie cieszy, że odwzajemniają miłość, którą je obdarzyłam ;:167 Poza dużą dawką miłości - mają niezłą ziemię (glinę), stały dostęp do wody, nawóz na wiosnę i jesienią i ....dużo słonka!Ot cała tajemnica...ale są duuuuuużo ładniejsze różanki na Forum, jak dowiesz się czym tam czarują, to daj znać ;-))
Martuś, witaj kobieto pracująca! Ja Ci dam czarownicę...jak rzucę urok na Twoje różyce to dopiero zobaczysz..hihihihi... :twisted:
Maddy, Heidi ma mocny, słodki zapach ;:170 Bardzo mi miło, że pomogłam Ci podjąć decyzję ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hihi.....już rzuciłaś.......po Twoim ciachaniu Fairy się ładnie ukształtowała zaś Nostalgie - wariatka jedna ma zamiar kwitnąć! ;:oj ;:196 no to niech będzie czarodziejka ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

asia2 pisze:
mm-complex pisze:Kasiu tak sobie myślę, że to niesprawiedliwe ...w jakiej Ty kolejce stałaś :wink: ? Nie dość ,że piekna ,zgrabna ,mądra to jeszcze taka zdolna ;:180
Jak znam Kaśkę to na początku stanęła w kolejce po przebojowość i "piękne oczy", a potem bez kolejki załatwiła sobie resztę... :;230

Nie dość, że jako pierwsza witałaś wiosnę w ogrodzie, to teraz jeszcze ciągle u Ciebie trwa lato... Czary?
A ja zazdroszczę ręki do roslin. :D
Ja też chcę takie kwitnienie na przyszły rok :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja też nie chcę jesieni i na szczęście aż tak bardzo jesieni w ogrodzie u mnie też nie widać ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Zaplanowałam na dzisiaj sadzenie cebul (zalegają we wszystkich możliwych kątach :oops: ), a tu pogoda "spiórkała" mi się :?
Mogę za to pospacerować po moich ulubionych ogrodach, a jak wiesz Kasiu, Twój do nich należy.
Bije z niego taka radość i optymizm, że za każdym razem "wychodzę" z niego, taka jakaś podekscytowana :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Te spacery tutaj są niebezpieczne-dla portfela i kręgosłupa, bo po każdym odwiedzeniu ogrodu Kasi moja lista chciejstw się powiększa :lol:

Ale po prostu nie można minąć tego wątku bez zachwytu. Naprawdę zdolna dziewczyna z Ciebie ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lawenda, lawenda, róże, lawenda, róże -- tak, bardzo mi to odpowiada i nie wiem, czy nie zacznę eliminować z ogrodu roślin, które nie są lawendą i różami.
Teraz trochę żałuję, że ścięłam u siebie lawendę miesiąc temu. Może by jeszcze kwitła?
Kilka dni temu kupiłam i wsadziłam kolejny jej krzaczek jako zaczątek nowego lawendowego szpalerku :D
Zastanawiam się. Może by tak ją jeszcze w donicach uprawiać. Jak myślisz, Kasiu? Nie wymarzną w zimie?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jak to nie ma za co? żyłam w mylnym przekonaniu, a Ty mnie z tego wyciagnęłaś na prostą. Uważam, że lawenda, której masz tak dużo, świetnie sie komponuje z różami. A skoro już tak jest to chyba nie ma sensu wymyślać czegoś wbrew naturze i eksperymentować
pozdrowienia pełne ;:3 i miłego dzionka
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Witaj Kasiek - piękne zdjęcia Heidi Klum - ta róża to takie moje małe marzenie, jakoś tak do dzisiaj jej nie kupiłam.
Obserwuje zmiany w Twoim ogrodzie i myślę że mogłabym Ci podpowiedzieć byś zakupiła sobie jakieś róże wcześnie kwitnące - np róża Hugona albo Canary Bird - te zaczynają kwitnienie od 15 maja - a Hugona nawet powtarza kwitnienie. Co prawda zwykle tworzą duże krzewy o 200 cm wysokości ale już w maju można mieć przesmak kwitnienia czerwcowego i cieszyć się pierwszymi kwiatami.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oj, ależ mnie tu dawno nie było! Zmiany oszałamiające, fotki róż katalogowe, fajnie, bo mam się z czego uczyć :;230 , a lato tej jesieni u Ciebie oszałamiające! Zbieram szczękę z podłogi :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Opóźniam się z odwiedzinami w ulubionych ogrodach, bo dopiero wracam do życia po remoncie, ale wizytę u Ciebie odwlekałam celowo-nie mogę tego doświadczenia przeżyć bez bólu. Masz bajecznie piękny ogród, cudne róże i rabaty oraz "takie tam", więc taka zazdrość mnie zżera, że ojeju :shock: Zamierzam się nadal katować Twoimi pięknymi zdjęciami i dążyć do ideału :D Póki co-sprzątam w domu po remoncie ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”