Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

:wit Aniu, ale miałam zaległości :;230 przyjemnie mi się połaziło w Twoim wątku..... prawie byłam na spacerze w lesie ;:168
Doczytałam nawet, że "Tak długo Majka 411 mnie przekonywała do jesiennego sadzenia, że poległam i zamówiłam różyczki" hihihi...hi dobrze Aniu zrobiłaś. Umiesz zadbać o roślinki więc wiosną będziesz miała jak znalazł piękne krzaczki róż. Śliczności pokazujesz, a ja z ogromna chęcią je oglądam. :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, piękna opowieść - normalnie komiks. Rewelacyjne zdjęcia robisz ;:138
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Widoczki super, czy Ty się nie rozstajesz z aparatem? :)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Anka ma aparat w oczach i dlatego takie ładne zdjęcia robi :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam z nowym tygodniem i pozdrawiam serdecznie Aniu, życząc miłej pracy w ogródku, bo pogoda podobno za dwa dnie będzie wspaniała.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Aniu, przyszłam do Ciebie mimo że na mnie krzyczysz :(

Fajne fotki, ja jakoś takich rzeczy nie mogę dostrzec, no ja może mogę ale aparta nie chce oddać tego co ja widzę :;230

Załapię się jeszcze na sushi? uwielbiam pasjami. Mój M z synem czasem robią a jak nie to raz w miesiącu muszę do knajpy bo poza pizzą to moje ulubione danie :uszy
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

ARABELLA pisze:Anka ma aparat w oczach i dlatego takie ładne zdjęcia robi :D
Lucy, aparat to Ona jest :lol: a zdjecia jej wychodzą ;:138 ;:138 ;:138 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawilce są przepiękne. Zamówiłam cebulki różowe w odmianie Sylphide i niebieskie Mr.Fokker, te dwie odmiany podobną są niższe dorastają do ok.30 cm.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale mam zaległości w odpowiadaniu ;:oj

Agnieszko (Aguniada)! U nas sobotni poranek był okropny. Wiało, przewracało kwiaty, było ciemno i mżyło. A potem nagle zrobiła się ładna pogoda. Mimo zimna piękne słonko i zaraz czlowiekowi lepiej ;:138 Przed drzwiami wejściowymi zaczęło sie od psianki, pod kolor której kupiłam latarenkę. Teraz się śmieje, że muszę ją jakoś przezimować, by dalej mieć coś pod kolor :;230 Ale podoba mi się ich energetyczny kolorek!
Aniu (wielkakulka)! Rozumiem opory przed wejściem do lasu, ale wcale nie trzeba tam iść, by złapać kleszcza. Powoli mimo wszystko może udałoby się syna przekonać do tego miejsca. Działka tez fajna, ale mikroklimat w lesie jest zupełnie inny. No i można zobaczyć i inne rośliny i zwierzęta. Trzeba uczyć dzieci rozpoznawania drzew i nie tylko, bo jak się potem okazuje jest to potrzebne na testach i wiekszość ma z tym spory problem. Przycinanie róż wykonuje intuicyjnie. Żadnych radykalnych cięć dotychczas nie stosowałam poza okresem, kiedy młode pędy zaatakował mączniak. Wówczas z bólem serca je wycięłam ;:145 Ale jeśli chodzi o róże, to ja się nie znam... Za to są na forum prawdziwe specjalistki i lepiej je zapytać.
Kubasia! Co do psianki. Zrozumiałam. Zrobię. Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem :;230
Igorku! Jak się chce, to się znajdzie miejsce. Forum tego dowodzi. Dziewczyny w mniejszych od Ciebie ogrodach mają ich 70 a i więcej.
Beatko (beata68)! Nie umiem przystopować... Babciu :;230 Choc trudno przywyknąć (szczególnie w Twoim wieku) do tej myśli, to chyba fajnie być babcią? Przekwitłe kwiatostany wycinam ze względów estetycznych. To ja z czesaniem frędzli w dywanie. Lubię jak są równo ;:224
Grażynko (Kogra)! Latarennki są głównie z Sz. Takiej miejscowej, małej sieci ogrodniczych. Potrafią tam mieć fajne i nie za drogie rzeczy. Relacja z lasu zdana ;:180 Melduję wykonanie zadania!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aniu, dzięki za odwiedziny; koniecznie muszę być na bieżąco w Twoim wątku ;:oj . To, co masz i jak pokazujesz jest fantastyczne :D. Poza tym w ciekawym miejscu mieszkasz, nie jak ja - płasko jak na stole ;:219 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki! Czym bardziej lubię te budzące u niektórych obrzydzenie i strach zwierzęta, tym więcej ich u mnie dostrzegam. Ostatnio udało mi sfotografować tego, który w sumie od początku z cała rodzinka mieszka u mnie w garażu. Mnie one nie przeszkadzają ;:204 O zdjęciach, że kocham je robić, już wiesz ;:167 Cieszę się jednak niezmiennie, że nadal Ci sie podobają ;:138
Miłko (takasobie)! Owszem, cieszą mnie paczki róż i zawsze mi ich mało. Myślę, że spokojnie jeszcze zdążą sie rozwinąć i nacieszyć moje oczy.
Jacku! Dzięki za nazwę - psianka Rantoneti. No i dobra wiadomość, że bez kłopotu ją przechowam. Sa takie krótkie momenty, że mogę nic nie robić w ogrodzie. TZn. zawsze by sie coś znalazło, ale nie jest to aż takie pilne. W tym roku okres przeróbek i nowych rabat zakończyłam. Miejsce na nowe róże i lilie mam przygotowane, a chwasty jakby wolniej rosną. Trzeba korzystać ;:138
Andrzeju! Najważniejsze, że zdążyłeś :;230 Kto mnie zna, wie, że niemal wszystko robię szybko. Cieszę się, że udało Ci się mnie dogonić!
Monia (Niunia1981)! W środę :wink:
Beatko (becia123)! Witam Cię w moim szalonym ogródku. Zaglądaj, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota :wit
Aniu (wielkakulka)! Obiecałam i dotrzymam ;:196
Gosiu (Margo2)! Nie narzekam i na te domowe, choć po przeprowadzce mam mniej parapetów ;:145 Ale jak sie chciało mieć duże okna...Fajnie, że Ci się podoba moja psianka!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko (Keetee)! Feniks z popiołów - podoba mi się to porównanie :D Skretnik mi sie tak spodobał, że nie mogłam bez niego wyjść. A dziś dokupiłam mu kolegę :wink:
Moniko (vertigo)! Oglądaj, wstępuj - jesteś zawsze miło widziana!
Reniu (reniulek)! Choć deszcz był bardzo potrzebny, tęskniłam za słonkiem. I się doczekałam... dzięki za komplementy ;:196
Agato (agatka123)! W ogóle nie zdawałam sobnie psrawy, że one moga przemarznąć, ale innym też się to zdarzyło. Jakby co... ]
Loki! Jaki tam ziąb... Na mrozie także bywa, że np. wybiorę się do garażu w piżdżamie :;230 Narzucam polar, zakładam śniegowce i śmigam!
nm-complex! Nie wiem, jak do Ciebie mówić! Super, że Ci się podoba ;:138 DO niedawna nie zdawałam sobie sprawę, że robiąc zdjęcia ujmuje naturę w jakiś inny sposób, niż inni. Nie uzywam żadnych programów do obróbki, więc wydawało mi się, że zdjęcia zrobione są tak, po prostu! Dopiero Grażyna (Kogra) uświadomiła mi, że każdy (ja?) ma inne spojrzenie na świat :D
Elu (ElleBelle)! Sadze i robię moim roślinom zdjęcia głównie dla siebie, ale zawsze strasznie się cieszę, jak i innym się podobają ;:3
Beatko (beata68)! Mówisz i masz. Codziennie nowa porcja zdjęć :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kubasiu! A Ty nie masz zawilców ;:oj Na wiosnę będę dzielić dla Moni...
Krysiu (Ignis05)! Na szczęście cierpliwości mam coraz więcej. Podobno to przychodzi z wiekiem... Poza tym jak się uprę, to nie ma na mnie siły :;230
Aniu (wielkakulka)! Z grzybiarzami jest jak z saperami - oni mylą sie tylko raz! A sushi jest najprawdziwsze - nori, specjalny ryż :D Nawet zastawa jest z Japonii!
Elu (ElleBelle)! Lubie zbierac grzyby, ale jak widzisz u nas nie jest to łatwe zadanie. W pracy pytałam, nie ma grzybów i wszyscy narzekają. Poza tym u nas w lesie jest nieźle pod górkę. To nie to samo, co chodzenie po płaskim lesie gdzie indziej! I masz rację - sushi jest prawdziwe ;:168
Gosiu (Margo2)! Sushi jest niezwykle zdrowe, syte i ... pyszne. I ja je uwielbiam ;:167 By jeść je częściej nauczyłam się je robić.
Dorotko (Keetee)! Jak tylko myślę o sushi, to mi sie go chce... Wyjątkowo mi smakuje, choc nam takich, którzy go nie znoszą.
Lodziu (DuczekiOsia)! Musisz spróbować. Jeśli lubisz ryż, to na pewno Ci zasmakuje! No i spokojnie można go zrobić w domu!
Majeczko (Majka411)! Wszystkim rozpowiadam, kto jest sprawcą (pośrednim) mojego jesiennego zamówienia. Ostrzegam lojalnie... Jestem pewna, że nie bedę żałować. Miło mi, że lubisz spacerowac po moim wątku ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko (justyna_gl)! Komiks - tego jeszcze nie było ;:oj najważniejsze, by się podobało ;:138
Aniu (asta6265)! Bardzo rzadko rozstaję się z moim aparatem. Taka jest prawda :;230 :heja
Lucy (Arabella)! Kubasia! Raję ma Kubasia- jestem aparatem :;230 :;230 :;230
Wando! Oby nasze życzenia co do pogody się spełniły. Jak świeci słonko i jesień bywa przepiekna. I Tobie i sobie tego życzę!
April! Nie krzyczę, tylko chcę Cie przekonać, że niekoniecznie masz rację ;:224 A na sushi zapraszam!
Magdo (lulka)! Coraz częściej myślę o tym, by dokupić jakąś odmianę zawilców. Muszę koniecznie sprawdzić, jakie Ty zamówiłaś! Fajnie, że wpadłaś :wit
Agatko (Francesca)! Mijałyśmy się w różnych watkach, aż wreszcie znalazłam czas, by zobaczyć Twoje królestwo. Muszę przyznać, że masz pięknie :D Ja na pewno nie mogę narzekać, że u mnie jest płasko :;230 Nawet po mojej działce wyraźnie widać, że jest położona w górach! Lubię te klimaty, więc nie narzekam! Zapraszam częściej!

Uff, skończyłam ;:138 ;:138 ;:138
Z każdej wizyty się cieszę. Nawet jeśli ktoś nie zostawi znaku! Dziękuję ;:167
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu,no i przespacerowałam się z Tobą po lesie. Piękne widoki, szkoda tylko, że nie ma grzybów. Moje pająki,zaczynają się gdzieś chować, już nie jest ich tak dużo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”