Papryczka chili-jak pielęgnować

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
monika10
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Papryczka chili-jak pielęgnować

Post »

na pewno będą rosły. Ja poziomki pikowałam wielkości 5mm a rosną jak złoto,oczywiście miały tylko liścienie,ale padały w tej ziemi i nie miałam wyjścia.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
Gleba
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

monika10 pisze:na pewno będą rosły. Ja poziomki pikowałam wielkości 5mm a rosną jak złoto,oczywiście miały tylko liścienie,ale padały w tej ziemi i nie miałam wyjścia.
Pozdrawiam. :wit
Moniko, poziomki wysiewałaś sama ? W tym roku ?
Słoneczko, wyjdź! :)
x-a-8
---
Od: 30 lis 2012, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

radog pisze:Tak, pod same liście. Rzeczywiście z tego co teraz doczytałem to należy poczekać na liście właściwe,
A ja pikowałem w fazie tylko liścieni, poziom przyjęcia - 100%.
Wysiew jeszcze w styczniu, pikowanie 7 lutego. Teraz mają po jednej parze liści właściwych.
Awatar użytkownika
radog
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 20:10

Post »

Martwi mnie tylko czy nie będzie problemu z brakiem światła o tej porze roku, ale doświetlał to ja ich nie będę.
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

Ja jutro przepikuję swoje , na pierwsze liście nie będę czekała bo pod lampką brak już miejsca ,a kolejne kiełkują :)
Póki co doświetlam lampką na biurku , innej opcji nie ma - a że i tak i tak świeci, to co szkodzi czy pod nią są papryczki czy nie ? :)

Nasiona od Gleby poszły dzisiaj na waciki w składzie : Habanero red i yellow, meduza, explosive ember, piri-piri i twilight :D Zobaczymy jak szybko wystartują :)
Awatar użytkownika
monika10
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 18:25

Post »

Gleba poziomki wysiewałam sama, mam około 200sztuk. W tamtym roku nic mi nie zeszło. Jestem na wątku poziomkowym. :D
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p
Od: 27 gru 2012, o 21:57

Post »

Przyznam, że uwielbiam patrzeć jak papryczki kiełkują, rosną, kwitną i owocują. Rzadko je jem, chociaż są smaczne. Nie przepadam za ostrymi daniami, natomiast mój facet je uwielbia :D I to głównie ze względu na niego hoduję papryczki ;D Chyba też skuszę się na nasionka z all ;) Kogo polecacie?

monika10, ja w tym roku pierwszy raz wysiałam poziomki! Zobaczymy, co z tego będzie. Uwielbiam je ;)
Pozdrawiam, Ogoonek :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Turtle
200p
200p
Od: 14 mar 2011, o 22:51

Post »

Ogoonek nie allegro a forum chilihead.pl - na allegro wciskają dwie popularne sklepowe odmiany jako inne droższe/rzadsze :D
Awatar użytkownika
Gleba
100p
100p

Post »

Zdaję relację: dziś po około 10 dniach ruszyły prawie wszystkie habanero :) Warto czekać :D I ja dziś wysiewam nasionka od Sandry.. wymieniać gatunków nie będę, bo ta kochana kobietka obdarowała mnie na następne dziesięć lat :)

Moniko, jak to 200? ;:oj Idę Cię odwiedzić :wink:

Ogonku, czego poszukujesz? Daj znać, może pomożemy :)
Awatar użytkownika
Gleba
100p
100p

Post »

Dziunia87 pisze:Byłoby super :) Jak coś to będę czekać cierpliwie na ifno na pw :)
Kochana, nie mogę pisać jeszcze wiadomości prywatnych. Piri piri póki co nie ma na magazynie. Będę na nie polować, pytanie tylko czy nie będzie dla Ciebie za późno ... :(
Miałam ich dużo w tamtym roku. Nawet nie pomyślałam, żeby zebrać z nich nasionka ;:124
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02

Post »

Glebo spokojnie pewnie nim papryczki się znajdą dobijesz do tych 20 postów?chyba, aby móc pisać pw :) cierpliwie poczekam jak coś :)
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

Dziunia jak piri piri od Gleby zdążą się ogarnąć do następnego weekendu to odbierzesz sobie sadzonki w Szczecinie :D
Chyba,że wzejdą później to już będziemy kombinować inaczej jakoś :)

Porozdzielałam i przesadziłam siewki z 12 lutego dzisiaj , te z 18 jeszcze kiełkują w ziemi , reszta na wacikach..powoli zaczyna brakować mi miejsca :)
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p
Od: 27 gru 2012, o 21:57

Post »

Gleba pisze:Ogonku, czego poszukujesz? Daj znać, może pomożemy :)
Dobrze, jak tylko coś konkretniej mnie zainteresuje to dam znać:D Teraz póki co muszę ograniczyć wydatki :(

Turtle pisze:Ogoonek nie allegrooo a forum chilihead.pl - na allegrooo wciskają dwie popularne sklepowe odmiany jako inne droższe/rzadsze :D
Dzięki za radę. Już co nieco poczytałam! :) To prawda, że na all zdarzają się oszuści. Poza tym wszyscy tylko wychwalają i na pewno nie powiedzą, że jest trudna w uprawie. ;:14
Pozdrawiam, Ogoonek :)
aria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2011, o 17:33

Post »

Dość ciekawe są tzw. półostre papryczki. Wyglądają jak chilli, obficie owocują i mają lekko piekący smak.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Dwa lata wstecz miałam papryczki ostre obok papryki słodkiej i te ostre(nie wszystkie)straciły na ostrości.W poprzednim roku zadbałam by ze sobą nie sąsiadowały.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”